Ege Postası
Geri

Başkan Karabağ küskünleri kucakladı

Erdal Seyitler'in görevden alınmasına tepki göstererek AK Parti'den kopan yaklaşık 300 kişi yerel seçim öncesi tercihini Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'dan yana kullandı
Başkan Karabağ küskünleri kucakladı
Haberler / İzmir
27 Temmuz 2013 Cumartesi 14:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI- Başkan Karabağ’a tam destek verme kararı veren küskünler, "Başkanımız, Karadeniz’deki lazın kemençesi. Doğudakinin zurnası. Batıdaki zeybek efesi. Halkın adamı. Onunla alakalı öyle şeyler söylendi ki bize. Biz kendisi ile tanıştıktan sonra kendimizden utandık. Neden öyle düşündük dedik" diyerek yerel seçimlerde Başkan Karabağ’ın yanında olacaklarının mesajını verdi.

AK Parti Bayraklı'da Erdal Seyitler'in görevden alınmasıyla başlayan sürecin artçı sarsıntıları sürüyor. Seyitler'in haksız yere görevden alındığını düşünen ve sayıları 300 yaklaşan AK Partili yaşananlara tepki göstererek partisinden ayrıldı. AK Parti için büyük emek veren 'Küskünler'in yeni rotası da belli oldu. Küskünler yaklaşan yerel seçimler öncesi hiç bir partiye katılmadan tercihlerini Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'dan yana kullandı. Osmangazi Beyaz Saray Düğün Salonu'nda Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'la buluşan küskünler, "Bu seçimde biz Hasan Karabağ'la birlikteyiz” mesajı verdi.



AK PARTİ İÇİN EŞİMLE BOŞANACAK DURUMA GELMİŞTİM

Erdal Seyitler dönemi AK Parti Bayraklı İlçe Yönetim Kurulu üyesi Resul Köse Seyitler döneminde AK Parti için yaptığı çalışmayı ilginç bir örnekle anlattı. Köse, “Biz yanlış yerde koşmuşuz. Son dönemlerde sabahlara kadar bizim çalışmamız yağmurda çamurda devam ediyordu. O zamanlarda da çoğu CHP’li arkadaşlarımız bizi çağırdılar biz gelmedik. Ama ben AK Parti yüzünden eşimle boşanacak duruma geldim. Gece gündüz yağmur çamur demedik. Eşimle boşanacak duruma geldik. Biz kerizmişiz. Ben şu anda AK Parti istifalarını topladım. Şu anda beni AK Parti’den tekrar yönetime çağırıyorlar. Artık il başkanı aradı. Gel derdini anlat dedi. Aklınıza şimdi mi geldi dedim. Ben Hasan Karabağ’ı çok seviyorum, eşim de çok seviyor. Bundan sonra da beraber çalışacağız. Beni AK partiden çağırıyorlar ama gitmeyeceğim. Bundan sonra biz buradayız”

MİKROFONU İLK DEFA ELİME ALIYORUM

Erdal Seyitler dönemi AK Parti Bayraklı İlçe Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Yeniyıl'ın hedefinde AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Ali Aslan vardı. Yeniyıl konuşmasında şunları söyledi. "Biz AK Parti’de çok emekler verdik. Ancak inanır mısınız mikrofonu ilk defa elimize alıyoruz. Bizi bu güne kadar afiş yapıştır, Bakan gelecek 50 - 100 tane adam topla gibi şeyler için kullandılar. Bu güne kadar ne yapıldığını soruyorum. Diyorlar ki Hasan Karabağ Bayraklı’ya bu güne kadar bir çivi bile çakmadı. O çivi bile çakmadı diyen Ali Aslan’a sesleniyorum. Koskoca Ümit Boz tesislerini görmüyor m? Bir gelsin de görsün. Ben mahalleleri dolaşıyorum gerçekten Hasan Karabağ milletin dilinden düşmüyor. Ben bunları duydukça gururlandım. Dedim kendi kendime biz manyak mıyı? Neden hala AK Parti’ye koşturuyoruz. Aradığımız adres yanımızda. Ben bunu gördükten sonra orada koştuğum senelere utandım. Birlik beraberliği ben burada gördüm. İl Başkanımız Ali Engin, İlçe Başkanımız Levent Ölçer, Belediye Başkanımız Hasan Karabağ da bize sahip çıktı. Buna da inanın ve güvenin. Dinsiz diyenlere de şunu söylüyorum. Benim Başkanım camilere yaptığı hizmetleri herkes görüyor. Bunlar söylenmez hayırdır ama bunları insanların bilmesi lazım. Camilerde hangi dönemde 7/24 temizlik yapılıyordu. Bugün benim başkanımın bir temizlik ekibi var geliyor. Camide ne ihtiyaç varsa karşılıyor. Okullara da aynı şekilde. Bundan daha güzel bir şey var mı'



İÇİMİZDEN BİRİSİ O

Halkımızdan birisi o, içimizden birisi. Burada halkımız bu yüzden ona oy verdi. Bunun yanında takviye de biz geldik. İnşallah birlik beraberlikte Hasan Başkanımızın sonuna kadar yanındayız. Kılıçdaroğlu’ndan hayırlı haber bekliyoruz. İnşallah tekrar adaylık olacak. Biz buraya 1e 5 katmaya geldik. Biz buraya kimseyi küstürmeye gelmedik. Burayı bozmaya gelmedik. CHP’deki taze kan olarak geldik. Buradaki çalışmamızda katkılarımızda bunu da her türlü başaracağımıza inanıyorum."

BU KARARI ALIRKEN 3 GÜN 3 GECE UYUMADIM

Erdal Seyitler dönemi AK Parti Bayraklı İlçe Yönetim Kurulu üyesi ve Temsilci Başkanı Turan Kına yaptığı duygusal konuşmayla toplantıya damga vurdu. Kına şunları söyledi. "Bu kararı alırken 3 gün 3 gece uyumadık düşündük. En sonunda bu kararı aldık. Sebebi de şu. Biz bundan bir buçuk yıl önce bir ilçe kongresi yaşadık. Bu süreçte 23 mahallede gece gündüz uyumadan gece 3'lere 4'lere kadar kongreyi kazanacağız diye üyelerin kapılarına gittik. Yetmedi sabah öğlen akşam demeden gittik. Dedik ki biz önümüzdeki yerel seçimlerde AKP’nin Bayraklı’da iktidar olmasını istiyoruz. 10 bin üye 400 delegeye yetki verdi. 400 delege de seçilen ilçe başkanı Erdal seyitlere bu ilçe sizindir yönetin diye yetki verdi. Her seferinde başbakanımız şunu söylüyor. Seçilmiş irade her şeyin üzerindedir. Ama öyle bir sürece girdik ki Erdal Seyitler görevden alındı.

NEDEN İLÇE BAŞKANINI GÖREVDEN ALDIN'

Madem bu partiye inanıyoruz, o zaman sen on bin üyenin oy verdiği ilçe başkanını neden görevden aldı? Hiçbir gerekçe yo? Hırsızlık yapar tamam, ihaleye fesat karıştırır tamam. Ama inanın bir gerekçe yok. İşin enteresan tarafı şu. Çevre ve şehircilik bakanı Erdoğan Bayraktar Trabzonlu, onun TBMM komisyon başkanı Trabzonlu. Seçilmiş olan Erdal Seyitler’i istemeyen İzmir Millet vekili Aydın Şengül Trabzonlu. Çevre ve şehircilik bakanının kontrolünde o da. Kusura bakmayın ben tesadüfe inanmam. Burada bir alengir iş var. Bunun sebebi şu. Önümüzdeki yerel seçimlerden sonra Bayraklı’da milyar dolarlık kentsel dönüşüm var. Erdal seyitler ve ekibi Bayraklı’nın içinden gelen insanlardı. Her zamanki gibi kaymak takımı geldi işin başına geçti. Siyasette sevap da var vebalı da var. Ben AK Partiliyim diye rant hesabı yapan adamlara eyvallah demem. Orada milletin çoluğunun çocuğunun rızkı var.



BELGELERLE SAHAYA İNECEĞİZ

70 80 eksik var şu an bizde burada. Telefon açılmış birileri tarafından ve toplantı iptal edildi denmiş. Arkadaş neden korkuyorsunu? İnsanların doğruyu öğrenmesinden neden korkuyorsunu? İnanın biz bunu kendimize bir borç biliyoruz. Allah nasip ederse diğer ilçe yönetim kurulu üyelerimz ile de arkadaşlarımızla da konuştuk. Seçimlere 3 ay kala belgelerle sahaya ineceğiz. Bu süreç içerisinde düşündük. Ne yapalım ne yapalım diye. Dedim ki mutlak ki muhakkak önümüzdeki yerel seçimlerde CHP’de Belediye Başkanımız Sayın Hasan Karabağ’ı desteklemeliyiz.

O KADAR DOLUYUM Kİ

O kadar doluyum ki ağlayacağım. 12 sene emek verdik. Ben Başbakan’ı sevmişim Başbakan’a güvenmişim. İnanın bunlardan haberi olup olmadığını bile bilmiyorum. İki ilçe başkanı görevden alınıyor 3 ay içerisinde. İkisinde de kentsel dönüşüm var. Erdoğan Bayraktar İzmir’e geldi kendisi bir mekana girdi çıktı yukarılarda dolandı tek başına yanındaki adamı ile. Kimsenin haberi olmadan. Neden Karabağlar, neden bayrakl? Büyük rant var bu dönüşümde.

HİÇ Mİ EMEĞE SAYGINIZ YOK

Gece kondu insanları durumları olmamasına rağmen en azından başlarını sokacak bir evleri olsun istemişler geçmişti. Zor şartlarda yaşama mücadelesi veriyorlar. Allahtan korkun. Hiç mi bu insanların emeğine saygınız yok'



KARABAĞ HALK ADAMI

Samimi olarak yürekten söylüyorum. Hasan Karabağ başkanımız, Karadeniz’deki lazın kemençesi. Doğudakinin zurnası batıdaki zeybek efesi. İnanın halkın adamı arkadaşlar.Onunla alakalı öyle şeyler söylendi ki bize. Biz kendisi ile yakınen tanıştıktan sonra kendimizden utandık. Neden öyle düşündük dedik. Şu anda partiden bir tepki var. CHP dedikleri zaman arkadaş bu parti dindarlara karşı diyorlar. Sizin ne işiniz va? Ben şimdi Hasan Karabağ başkanımın CHP’de destek veriyorum dinsiz oluyorum, sen gidip orada CHP’lilerle iş yapıyorsun iş adamı oluyorsun. Böyle bir şey yok. Hepimiz kardeşiz.

BAŞKAN KARABAĞ KÜSKÜNLERİ KUCAKLADI

Toplantıda son sözü alan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ "Bu gece buraya geldiniz. Gelmemeniz için de uğraşılmış duydum. Siyasette böyle şeyler olur. Biz belediyeciliği yaparken karşıdan izleyenler sen belediyeye işçi alırken neden hep CHP’lileri almıyorsun diyor. Partimden bu konuda eleştiri alıyorum. Ben herkesin Belediye Başkanıyım.

BEN HERKESİN BELEDİYE BAŞKANIYIM

CHP’den seçildim ama herkesin belediye başkanıyım. Türkiye’ye de böyle bakmalıyız. Bizim bölgemiz çok kültürü yoğun bir bölge. Çok kozmopolik ve karışık bir bölge bayraklı. Ben herkese eşit yaklaşmazsam Belediye Başkanı olarak, herkesle el sıkıştıktan sonra mendille elini silersen gökdelenlerden aşağıya inemezsin.



BAYRAKLI'DA OTURMAYI İÇİNE SİNDİREMEDİYSEN


Ben burada büyüdüm. Buraya aday olmak isteyen arkadaş Cengizhan’a çıkacak orman sahasına, kimseye sormadan arabaya binecek, sormadan eğer Çay Mahalle karakolunu bulabilirse aday olsun dedim. Bizim bölgemiz böyle bir bölge. Bölgenin yaşadığı sıkıntıları yaşamayan biri burada belediye başkanı olamaz. Bakıyorum Adayım diyen bazı arkadaşlar Mavişehir’de oturuyor Bostanlı’da oturuyor. Sen Bayraklı’da oturmayı içine sindirmediysen ne diye gelip Bayraklı’ya aday oluyorsu? Derdin n? O anlamda buranın insanından çıkmalı Bayraklı Belediye Başkanı. Böyle yola çıktı. Buranın hassasiyetleri benim için çok önemli.

SOKAĞA ÇIKACAK YÜZÜN OLMALI


Kapalı Pazar yeri yapacağız diyoruz izin vermeyiz diyorlar. Beni hiçbir şey yıldıramaz. Benim hayatımda hiç birşey kolay olmadı. Gecekonduda yaşayan, yolsuz susuz, gaz lambasıyla okuyan bir insan olarak milli emlak bana arsa verse ne yazar vermese ne yazar. Her yere Pazar yeri yaparım ben. Müthiş inatçı bir insanım ben. Belediye başkanlığı kişisel olarak benim hiç umurumda değil. Kime kalıyor bu koltukla? Ben bu kadar hırslı insanları anlayamıyorum. Belediye başkanı olarak doğmadık. Bugün oluruz yarın olmayız. Ama bir şey önemli. Bu işleri bıraktıktan sonra sokağa çıkacak yüzün olmalı" diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası