Ege Postası
Geri

Başkan Kocaoğlu, Bornovalı muhtarlarla buluştu

Köylerden sonra kent merkezindeki mahallelerde de “seri toplantılara” başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karşıyaka, Bayraklı ve Çiğli’nin ardından Bornova ilçesindeki 11 mahallenin muhtarı ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi.
Başkan Kocaoğlu, Bornovalı muhtarlarla buluştu
Haberler / Yerel Yönetimler
12 Kasım 2012 Pazartesi 09:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR -İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, dağ köylerini ziyaret ederek sorunlarını yerinde tespit ederken, kent merkezindeki mahallelerin sorunlarını da unutmadı. Geçtiğimiz haftalarda Karşıyaka, Bayraklı ve Çiğli muhtarlarının taleplerini dinleyen Başkan Kocaoğlu, bu kez Bornova ilçesinde muhtarlarla bir araya geldi.
Kahvaltılı buluşma toplantısına Kemalpaşa, Zafer, Serintepe, Merkez, Meriç, Çamkule, Işıklar, Gürpınar, Egemenlik, Yeşilçam ve Doğanlar mahallelerinin muhtarları katıldı. Güzelcan Kardeşler Anadolu Sağlık Lisesi’nden bir grup öğretmen ve öğrenci de toplantı öncesinde Başkan Kocaoğlu ile görüşerek okullarının ihtiyacı olan çalışmalar konusunda destek istedi. Bugüne kadar İzmir’de pek çok okulda bahçe düzenlemesi, kırtasiye ve malzeme dağıtımı gibi yardımlarda bulunduklarını söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, “Belediyenin sorumluluk alanında olmamasına rağmen, sosyal belediyecilik gereği okullara destek oluyorum diye sıkıntı yaşıyorum. Bana ‘Bu senin görevin değil. Neden yapıyorsun’ deniyor. Ama şikayetçi değiliz. Meyve veren ağaç taşlanır” diye konuştu.
Toplantıda muhtarların aktardığı sorunları dinleyen ve hepsini tek tek not alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, öncelik sıralamasına göre yapabileceklerini hemen gerçekleştirmeye başlayacaklarını söyledi.

“Artık torunlarımdan utanmıyorum”

Yeşilçam Mahalle Muhtarı Yaşar Daş, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ve ekibine teşekkür ederek, “Biz bugüne kadar çok mağdur kalmıştık. Sizin sayenizde yeniden hizmet almaya başladık” dedi. Özellikle mahallesine yapılan parktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Yaşar Daş, “Torunlarım ‘Dede bizi parka götür’ dediğinde utanıyordum. Çünkü mahallemde bir park bile yoktu. Ama sizlerin sayesinde artık torunlarımdan utanmıyorum” diye konuştu.
Merkez Mahallesi Muhtarı Filiz Erdoğan, “Başkanım size teşekkür borcumuzu ödemek istiyorum. Mahallemizdeki 65 yıllık kanalizasyon sorunumuzu çözdünüz. Hiç ümidimiz yoktu, ama bize verdiğiniz sözü tuttunuz. Size ve ekibinize mahallem adına çok teşekkür ediyorum” dedi.
Ulaşımda “90 dakika” devam edecek
İmar, yol, park, kanal gibi konuların konuşulduğu toplantıda, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, muhtarların otobüs talepleri konusunda kent içi trafiği düşünmek zorunda olduklarını söyledi. Başkan Aziz Kocaoğlu, “Her yere otobüs seferi koysaydık, arabaya binenler sabahtan akşama kadar gidecekleri yere ulaşamazdı, trafik tıkanırdı. Ulaşımda 90 dakika sistemini getirme amacımız da, vatandaşların aktarma yaparak bir yerden bir yere sağlıklı ve ucuz bir şekilde ulaşmalarını sağlamak içindir” dedi.

Toplantının ardından, Bornova Muhtarlar Derneği Başkanı ve Kemalpaşa Mahallesi Muhtarı Hüseyin Uygutalp ve muhtarlar, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na, Mustafa Kemal Atatürk’ün imzasından oluşan bir plaket hediye ettiler.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası