Ege Postası
Geri

Başkan Kocaoğlu, merak edilen o sorulara cevap verdi

İzmir Küçük Millet Meclisi (İKMM), davetlisi olarak kente gelecek Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir'in Başkan Kocaoğlu tarafından ağırlanması, ardından da iade-i ziyaret yapılması önerisine Kocaoğlu'ndan yorum geldi.
Başkan Kocaoğlu, merak edilen o sorulara cevap verdi
Haberler / İzmir
16 Şubat 2013 Cumartesi 16:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI - İzmir Küçük Millet Meclisi (İKMM), davetlisi olarak kente gelecek Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir'in Başkan Kocaoğlu tarafından ağırlanması, ardından da iade-i ziyaret yapılması önerisine Kocaoğlu'ndan yorum geldi. Konuyla ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesine sırasıyla 6, 11 ve 12 Şubat'ta yazı geldiğini doğrulayan Başkan Kocaoğlu, EXPO heyeti ile birlikte gerçekleştirdiği Ankara ziyareti sebebi ile süreçten tam olarak haberdar olmadığını belirtti ve şunları söyledi; "Osman Baydemir ile daha önceden de görüşmelerimiz oldu ve gereken barış mesajlarını verdik, vermeye de devam ediyoruz. İzmir tarih boyunca hoşgörünün, barışın ve huzurun kenti olmuştur. İzmir, Türkiye'nin en aydınlık kentidir. İzmir'in ayrımcılığı desteklememiştir. Sadece bugünü bırakın tarihin her aşamasında kendini bu konuda yeterince ispat etmiş bir kentiz. Bu kentte çok kültürlülük, çok seslilik olmuştur ve insanımız barış içerisinde yaşamaktadır. İzmir'in nüfusuna baktığınızda da Türkiye'nin en güvenilir kentlerinden birisidir. Onun için biz Diyarbakır'a da gideriz, diğer illerimize de gideriz. Ancak şu an da bizim gündemimizde EXPO çalışmalarımız var. Baydemir zaten bu kente geldi. Biz güzel bir ev sahipliği yaptık. Son derece memnun ayrıldı. Ancak şu gün, şu tarihte, şuraya gideceğiz diye tarih belirlemek bizim kendimizin değerlendireceği bir iştir. Küçük Millet Meclisi de çok değerli bir sivil toplum örgütü ve başında da çok önemli bir sanatçımız var. Biz onların bu çalışmalarını, düşüncelerini tabii ki destekleriz. Ama, İzmir zaten barışın kentidir. Bir sorun yoktur. Zaman içerisinde biz de Diyarbakır'a gideriz, onlar da buraya gelir. Bizim gündemimizde şu anda böyle bir etkinlik söz konusu değil. Kendilerine ülke barışına katkı koyacak bu çalışmalarından ötürü de teşekkür ederiz. Zaten biz bu çalışma ve desteğin aynısını geçmişte yaptık, şimdi de yapıyoruz, gelecekte yapmaya devam edeceğiz."

Planlara onay TMSF'ye ret haberi için tıklayınız...


BASMANE ÇUKURUNDAKİ GELİŞMELER HAKKINDA NE DEDİ'

Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı meclis oturumunda görüşülen, TMSF'nin elinde bulundurduğu hisse paylarını satma talebinin reddedilmesi ve yeni planların onaylanması ile sonuçlanan süreçte, gelişmelerin ne yönde ilerleyeceği merak ediliyor. Meclis sonrasında konuya dair ilk kez açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Bu konu kentimiz için önemli bir sorun. Çözülmesinden yanayız, ve herkes de olumlu yaklaşıyor. Çözülmemesi için bir neden yok" diyerek açıklamada bulundu.

Basmane Çukuru ile ilgili planın meclisten geçmesine dair konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanı Aziz Kocaoğlu, planın meclisten geçtiğini ve kademeli bir yol haritası belirlediklerini söyledi ve şunları kaydetti; "Şu anda belli maddeler meclis gündeminde kalıyor. Belli planlar meclisten geçti. TMSF'ye verilecek olan cevap meclisten geçti. Hukuki nedenlerden ötürü hisselerin satılamayacağını dile getiriyoruz, planı yapıyoruz. Plan gerçekleştiğinde, iki aşamada ne yapacağımıza karar vereceğiz. Plansız bir alanın satılması ve alınması mümkün değil. Bu olay kentin bir sorunu. 14 senedir bu sorunla hem kent uğraşıyor, hem de 9 senedir Büyükşehir Belediyesi olarak biz uğraşıyoruz. Artık çözüme ulaşmamız gerekiyor. Çözüme ulaşmak için Büyükşehir Belediyesi yol haritasının ana hatlarını belirledi. Ama stratejiyi meclisle belirlemek istiyoruz ve mecliste aldığımız kararlarla da yol almaya devam edeceğiz. Umuyorum hem TMSF tarafı, hem EGSA tarafı, hem de Güçbirliği Holding tarafı çözüme yönelik adım atar ve kısa zamanda çözülür. Öyle olacağını da umuyorum. Herkes konuya iyi niyetli yaklaşıyor. Bizim hakkımız verilir, biz inşaat yapmak istiyoruz. Ofise ihtiyacımız var. Belediye hizmet alanı yapacağız. Yüzde otuzunu bize yapıp veren, tahattüt eden, onu da belediye kurumu olarak sağlıklı bir garantiye bağladıktan sonra bizim için hiçbir problem yok. Konu şu anda yazışma boyutunda ilerlemeye devam ediyor."


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası