Ege Postası
Geri

İZBAN'ın tekno üssü Türkiye'ye hizmet vermeye hazırlanıyor

Trendeki arızayı daha depo girişinde tespit eden tanı sistemine sahip olan, ülkemizin en büyük teknoloji merkezine sahip İZBAN, artık diğer raylı sistemlere de hizmet üretiyor.
İZBAN'ın tekno üssü Türkiye'ye hizmet vermeye hazırlanıyor
Haberler / İzmir
16 Şubat 2013 Cumartesi 11:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-  TÜRKİYE’nin havalimanı bağlantılı en büyük kent içi banliyö sistemi İZBAN’ın Çiğli’deki 77 bin metrekarelik bakım atölyesi, tam bir teknoloji üssü gibi çalışıyor. 20 bin metrekaresi kapalı olan, genişliği nedeniyle ana hattan ayrı bir sinyalizasyon sistemi ve trafik kontrol merkezi tarafından yönetilen tesiste, 43 tren setinin olası tüm arızaları ve bakımları son teknoloji ürünü cihazlarla yapılıyor. Ulaşılan teknoloji sayesinde sorunu en kısa sürede giderilen her set, işletmedeki yerini yeniden alabiliyor. Günde 200 bin yolcu taşımacılığının yapıldığı İZBAN, bu üs sayesinde tren seti sayısında eksilme riski taşımadan İzmir halkına hizmet vermeye devam edebiliyor.

Metrekare ve kullanılan teknoloji açısından ülkemizin en büyük bakım atölyesine sahip olan İZBAN, kullandığı ileri teknoloji sayesinde diğer raylı sistem şirketlerine de iş yapabiliyor. Ankara Yüksek Hızlı Tren setlerinin tekerleklerinin değiştirildiği merkez, teker tornası için İzmir Metrosu ile işbirliğini geliştiriyor. Bakım atölyesi, gelecek dönemde Ankara ve İzmir’in yanı sıra diğer kentlerimizdeki trenlerin onarım ve bakımlarını da gerçekleştirerek İZBAN’ın ilklerine bir yenisini daha ekleyecek.

İZBAN atölyesi, özellikle tren tanı sistemiyle dikkat çekiyor. Ülkemizde ilk kez kullanılan sistem sayesinde trenlerdeki arızalar, daha depo girişinde tespit ve rapor edilirken tren hiç vakit kaybetmeden bakıma alınıyor. Merkezde, tanı sisteminden gelen bilgiler doğrultusunda arıza giderilirken, teker tornası ve ölçümü, buji testi ve değişimi, amortisör, hava yastığı ve yay kontrolleri, aks tamirleri gibi işlemler yapılıyor, ayrıca tren iç ve dış temizliği işi de yerine getiriliyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası