Ege Postası
Geri

“One Billion Rising“ ile İzmirli kadınlar ayaklandı

Tüm dünyada bir milyar insanın aynı anda dans edeceği Bir Milyar Ayaklanıyor etkinliği bugün gerçekleşti. 14 Şubat Sevgililer gününde binlerce insan kadına şiddeti protesto etmek için internet üzerinden örgütlendi ve "One Billion Rissing" adı altında saat 13:00'da İzmir Saat kulesi önünde dans etti.
“One Billion Rising“ ile İzmirli kadınlar ayaklandı
Haberler / İzmir
14 Şubat 2013 Perşembe 15:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 BURAK ÖZER- HABER SERVİSİ- Binlerce insan İzmir Saat kulesi önünde bugün tüm dünyada olduğu gibi saat tam 13:00'da "One billion rising" adı altında dans etti. Kadına şiddeti önlemek adına düzenlenen dansta çok sayıda erkek de görüldü. Kadın Erkek Binlerce insan kadına şiddeti 14 Şubat sevgililer gününde protesto etmek için Zunda dans ekibi eşliğinde coştu.

"DANS ETMEK DEVRİMDİR"
One Billion Rising ismi ile tüm dünya genelinde örgütlenen projenin sloganı ise “1 Milyar Kadının Şiddet Görmesi Canavarlıktır. Bir Milyar Kadının Dans Etmesi Devrimdir”.Saat 12.00’de ön prova yapan kadınlar oluşturulan platformun üzerindeki eğitmenlere ayak uydurmaya çalıştı. Saat 13.00’de de 1500 kadın aynı anda dans ederken renkli görüntüler oluştu. Meydandan geçenler de kadınlara alkışlarıyla destek verdi. Çok sayıda erkek de dans eden kadınların arasına karışıp, kadına şiddete karşı çıktı. İzmir Tanıtma Derneği Başkanı Hakan Doğanay, katılan tüm kadınlara teşekkür etti, başarıları nedeniyle kutladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası