Ege Postası
Geri

İzmir’de 250 bin öğrenciye okul sütü

İZMİR’de anaokulu ile ilköğretim 1., 2. ve 3. sınıf öğrencilerine okul sütü dağıtımına bugün başlandı. Haftanın üç günü 950 okulda yaklaşık 250 bin öğrenciye 200 mililitrelik kutularda uzun ömürlü süt verilecek.
İzmir’de 250 bin öğrenciye okul sütü
Haberler / İzmir
13 Şubat 2013 Çarşamba 16:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR -Geçen yıl ülke genelinde tartışmalara neden olan okul sütünün dağıtımı yeniden başladı. İzmir’de Vali Yardımcısı Fatih Ahmet Kurt, Milli Eğitim İzmir İl Müdürü Vefa Bardakcı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İzmir İl Müdürlüğü ile Sağlık İl Müdürlüğü temsilcilerinin de katıldığı tören Küçükyalı Hakimiyeti Milliye İlköğretim Okulu’nda gerçekleşti. Anaokulu ile ilköğretim 1., 2., ve 3. sınıf öğrencilerine okul sütü verildi. 200 mililitrelik kutularda EXPO 2020 ile EXPO 2016 logoları da yer aldı. Kutuda süt alerjisi olanların öğretmenine haber vermesi, kutuyu açtıktan sonra yarım saat içinde tüketilmesi, bombeli ya da tahriş olmuş kutulardaki sütlerin içilmemesi, kutuların serin ve kuru yerde muhafaza edilmesi yönünde uyarılar yer aldı. Kutuda üretici firmanın Kemalpaşa’da faaliyet gösteren Dimes Gıda olduğu da belirtildi. Süt dağıtımından önce velilere 'Çocuğunuzun okul sütünden yararlanmasını istiyor musunuz'' yazılı form dağıtıldı. İstemeyen velinin çocuğuna süt verilmedi. Hakimiyeti Milliye İlköğretim Okulu’nda velilerin yarısının okul sütünden yararlanmak istemediği öğrenildi.

İzmir Vali Yardımcısı Kurt, dağıtımın pazartesi, çarşamba ve cuma günleri özel ve devlet dahil 950 okulda yaklaşık 250 bin öğrenciye yapılacağını belirterek, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün sütten üretim aşamasında numune alıp, kendi laboratuarında analiz ettiğini, analiz sonuçlarının 15 günde alındığını, sonuç temiz çıktığı zaman dağıtıma başlandığını anlattı.(DHA-Elif DEMİRCİ)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası