Ege Postası
Geri

BIE sahada!

BIE heyeti programlarının üçüncü gününde, İnciraltı'nda incelemelerde bulundu.
BIE sahada!
Haberler / İzmir
13 Şubat 2013 Çarşamba 17:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 İZMİR - İzmir’e EXPO incelemesi için gelen 9 kişilik Uluslararası Sergiler Bürosu heyeti, EXPO İnciraltı alanını ziyaret etti. İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç ve İzmir BÜyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Crowne Plaza Otel'e gelen BIE heyeti, İnciraltı EXPO alanını kuşbakışı inceledi. BIE heyeti araçlar ile İnciraltı, Bahçelerarası ve Sahilevleri'nde incelemeler yaptı. Adnan Menderes Havalimanı'na kadar götürülen BIE heyeti, EXPO alanı ve havalimanı arasındaki yolculuk süresi hakkında bilgi sahibi oldu. İnceleme ve gezilerin ardından Swissotel'e dönen BIE heyeti, gün boyu devam eden EXPO teknik sunumlarını izlemeye devam edecek.

EXPO HEYETİ'NDE KEYİFLER YERİNDE HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

EXPO İÇİN FAHRİ KONSOLOS VE YABANCI ÖĞRENCİLER DE DEVREDE
İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir'in EXPO 2020 için yaptığı çalışmaları incelemek için kente gelen Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) Heyeti ve İzmir’de eğitim gören yabancı öğrencilerle ve fahri konsoloslarla öğle yemeği yedi. Swiss Otel’de düzenlenen yemekte konuşan İzmir Valisi EXPO 2020 Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Kurulu Komitesi Başkanı Mustafa Cahit Kıraç, EXPO’nun dünyanın en büyük insanlık buluşması olduğunu söyledi. EXPO 2020 organizasyonuna büyük önem verdiklerini belirten Kıraç, “EXPO organizasyonunun alt yapısında diplomatik ilişkilerin olduğunu biliyoruz. Dışişleri Bakanlığımız ve fahri konsoloslarımız bu konuda bölgelerinde ciddi çalışmalar yapıyor. Bildiğimiz gibi son yıllarda uluslararası ilişkilerde insan odaklı bir diplomasiyi ortaya koyduk. Bu yeni diplomasi dili bütün insanlığın geleceğini ilgilendiren çevre ve enerji politikalarından insan sağlığını ilgilendiren gıda programlarına kadar geniş bir yelpazeyi kapsamaktadır. Yönetim olarak, ülkemizin tüm yetenek ve kabiliyetlerini EXPO'da kullanma irademizi ortaya koyduğumuzu söylemek istiyorum. Ülkemizin müşfik karakterini en doğru şekilde ifade eden ve çıkarlarımız ile değerlerimizi birleştirilen insan odaklı dış politikamızı son dönemde kararlı bir şeklide uygulamaya devam edeceğiz. Daha iyi bir dünya için yeni yollar ve herkes için sağlık temasıyla yola çıktığımız EXPO yolculuğumuzu İzmirli vatandaşlarımız, hükümetimiz, belediyelerimiz ve sivil toplum örgütleri ile birlikte yürütüyoruz. Kentimizde 60 civarında İzmir ile Türkiye bağını kuran fahri konsolosumuz var. Fahri konsoloslarımız bundan sonraki süreçte İzmir'in dünyada tanıtılması için bizimle birlikte gayret gösterecekleri bilgisini vermek isterim” dedi.

HAVA GÜZEL DEĞİLDİ AMA DOSTLUK GÜZELDİ

BIE Danimarka Delegesi ve Heyet Başkanı Steen Christensen, EXPO’nun kendi bağlam ve anlamları olduğunu söyledi. EXPO organizasyonunun ortak amaçları olduğunu belirten Christensen, “Küreselleşmiş dünyalarda EXPO’lar kültürlerimizden etkilenmemizi sağlar. Bu çeşitliliğin sağlanması için EXPO bir fırsat oluşturur. EXPO kültürlerin bir araya geldiği bir yerdir. EXPO kalkınma için farklı yol ve fırsat olduğunu söyler. Farklı kültürler çerçevesinde kalkınma için çok farklı yollar vardır. EXPO’lar; katılımcılar, vatandaşlar, sanayi, hükümetler ve ülkeler arasında bağlar oluşturur. EXPO’lar hepimizin aktif şekilde katılımını ister ve işbirliği konusunda herkese çağrı yaparlar. Bu noktada herkesin oynayacağı büyük bir rol vardır. Sayın Valimiz burada son günümüz olduğunu söyledi. Harika misafirperverliğiniz için teşekkür ediyoruz. Hava durumu belki güzel değildi ama gösterdiğiniz dostluk çok güzeldi” diye konuştu.

EXPO heyeti bugünkü etkinliklerle İzmir çalışmasını tamamlarken, heyet yarın (perşembe) Ankara’da hükümet düzeyinde görüşmeler yapacak.(Cihan Durak - DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası