Ege Postası
Geri

Başkan Kocaoğlu'ndan Vali Toprak'a sert çıkış

Kiraz Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi ortaklığında düzenlenen Kiraz Festivali’nin açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, son günlerde basın üzerinden kendisine yönelik açıklamalarda bulunan İzmir Valisi Mustafa Toprak’a sert yanıt verdi. “Bizim derdimiz şov yapmak değil” diyen Başkan Kocaoğlu, “On senedir de şov yapmadık. Bunlarla işimiz yok. Vali Bey’in bir senesi dolmadı. Çok şükür İzmirli hemşerilerimizin de desteği ile bizim on senemiz oldu” diyerek Vali Toprak’a yüklendi.
Başkan Kocaoğlu'ndan Vali Toprak'a sert çıkış
Haberler / Yerel Yönetimler
21 Haziran 2014 Cumartesi 13:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Kortej yürüyüşünün ardından Mustafa Kemal Atatürk Rekreasyon Alanı’nda start alan Kiraz Festivali’nin açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Kiraz Belediye Başkanı Saliha Şengül’ün yanı sıra, CHP ve MHP İzmir milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütleri ve meslek odalarının temsilcileri, belediye bürokratları ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.
 
“AYRIMCILIĞIN, KAMPLAŞMANIN, ÖTEKİLEŞMENİN GELDİĞİ NOKTA…”
Konuşmasının başında 30 Mart’tan itibaren Büyükşehir Belediyesi’nin yetki ve sorumluluk sahası içine giren Kiraz ilçesine yapılan yatırımları ve destekleri özetleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Soma’daki maden faciasının ardından Elmadere ve Köseler’de belediye tarafından açılan anaokullarının Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Rehberlik ve Araştırma Merkezi yetkilerince kapatılmak istenmesine tepki göstererek, “Bildiğiniz gibi bir facia yaşadık. 301 emekçimiz şehit oldu. Nur içinde yatsınlar. Herkes elinden geldiği kadar yardım etmeye çalıştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi de bu bölgenin en büyük belediyesi olarak itfaiyesinden arama kurtarma ekibine kadar her konuda eksiksiz yardımcı olmaya çalıştı. Soma ile Kınık, biri İzmir, diğeri Manisa’ya bağlı iç içe geçmiş iki ilçe. Kınık’ta da birçok şehit verildi. Kendi belediye sınırlarımız içinde belediye şirketimiz İZELMAN anaokulları ile ve Türkiye’nin tek Belediye Hastanesi Eşrefpaşa Hastanesi ile iki köyümüzde çocuklara sosyal ve psikolojik destek vermek üzere ekiplerimizi götürdük. İzin aldık, okullar açıldı, çalışmaya başladık. Üç dört gün geçmedi. “Çocukların annelerinin yanında kalması daha uygun görülmüştür” diye bir sayın genel müdür geliyor bizi okullardan atıyor. Ailelere de, çocukları bu etkinliğe götürseniz size yardımı keseriz diye baskı yapılıyor. Bunu sadece ülkede ayrımcılığın, kamplaşmanın, ötekileştirmenin hangi boyuta geldiğini paylaşmak için söylüyorum. Okullarda olmazsa, orada prefabrik bina yapacağız, konteynırlar götüreceğiz, bu işi yapacağız. Çünkü yaptığımız işin kimseye bir zararı yok” dedi.
 

“BİZİM DERDİMİZ ŞOV YAPMAK DEĞİL”
Başkan Aziz Kocaoğlu, son günlerde İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın basında yer alan kendisine yönelik eleştirilerine de sert bir dille yanıt vererek; “Sayın Vali’nin basında yer alan beyanlarını, hepsini inceledik, izliyoruz. Sadece biz değil, tüm İzmirli hemşerilerimiz de dikkatle bunu izledi. İdeolojik davrandığımız söylemiş. On sendir belediye başkanlığınızı yapıyorum. Gündemi değiştirmeye çalıştığımızı, işlerimizi iyi yapamadığımızı ve İl Özel İdaresi’nin mal varlıkları ile gündemi değiştirmeye çalıştığımızı söylemiş. Sayın Mustafa Toprak 4’üncü vali. Üç vali geldi geçti. İzmir’de toplumun bilinç düzeyinden dolayı protestolarda kolay kolay olay çıkmaz. Sayın Vali geldiği günden itibaren, kentteki bütün hak arama eylemlerinde olay çıkmıştır. Belinde tabanca, elinde sopa, sivil kıyafetli polisler insanları, çolukları, çocukları yerlerde sürüklediler. Bunu deşifre ettik. Eski emniyet müdürü, “Evet bunlar polistir” dedi.  Sırt çantalı olduğu söylenen provakatörler ile karşı karşıyayız. Valilik olarak buna yasal zeminde izin vermeyeceğim demiş. Mutlaka ve mutlakla bir formül biliyorsunuz, içeriden bir problem çıkartıyorsunuz. İzin alınan yere gelmeden TOMA’ları koyup, insanların üstüne sıkıyorsunuz. Bizim derdimiz şov yapmak değil. On senedir yapmadık. Bunlarla işimiz yok. Vali Bey’in bir senesi dolmadı. Bizim çok şükür on senemiz oldu. İzmir’de belediyecilik tarihinde olmayan bir şekilde İzmirli hemşerilerimiz bize üst üste 3’üncü dönemdir seçim kazandırdı. Ben bu göreve layık olmaya çalışıyorum” diye konuştu.
 
“TORUNLARINA BİLE ANLATAMAYACAKLAR”
Kocaoğlu sözlerinin son bölümünde İl Özel İdaresi’nin taşınmazları ile ilgili paylaşım krizine dair İzmir kamuoyuna önemli hatırlatmalarda bulunarak, “İzmir’in malları yerel sermayedir, İzmir’indir” dedi ve şöyle devam etti: “Bizim görev anlayışımız, bu mallarla sahip çıkmaktır. 22 CHP’li 2 MHP’li belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Hepsi bu konu hakkında destek olarak bir bildiri yayınladırlar. İktidar partisinin milletvekilleri dahi bu konuda konuşmuyorlar. Çünkü konuşmaları kendilerine zarar verecek. Dört milyonluk İzmir’de AK Parti’deki üç dört kişiden başka kimse karşı çıkmadı. İzmirli hemşerilerimiz, herkes, bu mallar İzmir’in hakkıdır, yerel belediyelerin hakkıdır diyor. Bu arkadaşlar bu hatalarını sadece kendilerine değil, evdeki eşlerine değil, evlatlarına değil, torunlarına bile anlatamazlar. Bu körü körüne siyasettir. Bunun başka bir anlamı yoktur. Biz tüm inanlarla birlikte İl Özel İdaresi’nin mallarının İzmir’de kalması için canhıraç mücadelemize devam edeceğiz.”
 
PROTOKOL KRİZİ YAŞANDI
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun törendeki konuşmasının ardından alanda kısa süreli protokol krizi yaşandı. Törende konuşma yapmak üzere kendisine söz hakkı verilmesini bekleyen MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, Başkan Kocaoğlu’nun program kapsamında konuşma yapamayacağını belirtmesi üzerine sinirlenince kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Kendisine söz hakkı verilmediği gerekçesi ile kurdele kesim töreni için sahneye çıkmayacağını belirten MHP’li Vural ile Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu arasında gerçekleşen diyalog sonrasında aradaki buzlar eridi ve Vural sahneye çıkarak protokol arasında yerini aldı.  

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası