Ege Postası
Geri

Başkan Oğuz'dan başörtüsünde ‘ihanet’ yorumu: Şimdi bu tavizi verirseniz…

Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ‘başörtüsü’ konusundaki sözlerine tepki gösterdi. Çıkışın demokrat seçmen ihanet olduğunu ifade eden Oğuz, bu tarz söylemlerin medeni kanunun iptaline kadar gidebileceği konusunda uyarıda bulundu ve “Böyle bir öneride bulunması ve bunun altına İzmir milletvekilleri de dahil olmak üzere bütün vekillere imza attırarak meclise sunmak, büyük bir talihsizlik ötesinde skandal. Sadece seçilene kadar onları savunup seçildikten sonra parlamentoda kendinize göre hareket ederseniz sizi oraya getiren seçmen ihanet etmiş olursunuz. Siz neden karşı tarafa doğru evriliyorsunuz? Karşı taraf da ‘gol attım’ diyor. Siz bu konuda taviz verirseniz bu medeni kanunun iptaline kadar gider” dedi.
Başkan Oğuz'dan başörtüsünde ‘ihanet’ yorumu: Şimdi bu tavizi verirseniz…
Haberler / Yerel Politika
13 Ekim 2022 Perşembe 15:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz, Büyük İzmirTV’de yayınlanan Gündeme Dair programında Figen Avcıoğlu’nun sorularını yanıtladı.

Ülke siyasetinden kent gündemine kadar birçok konuda değerlendirmelerde bulunan Başkan Oğuz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ‘başörtüsü’ konusundaki sözlerine de tepki gösterdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer hakkında açılan davalara da değinen Oğuz, Güzelbahçe Belediyesi’nde yaşanan bir işten çıkarmayı da gündeme getirerek CHP’li belediyelerin ‘sosyal demokrat’ kimliğini eleştirdi.

“BİR ÖNCEKİ SEÇİMDE ALINAN OYLAR YİNE SANDIĞA YANSIYACAK MI?”

Türkiye'de etkili bir muhalefetin olmadığını ifade eden Başkan Oğuz, bir önceki seçimlerde alınan oylara bakılarak bazı kanaatler geliştirilmesini de eleştirdi ve “Türkiye'de muhalefet yeterli değil. Eğer öyle olsaydı bu kadar başarısız bir iktidar 20 yıldır Türkiye’nin başında olup hala da ben gitmeyeceğim benden iyisi yok diyemezdi. ÜLkedeki ekonomik sorun bardağı taşırma derecesinde. Pahalılık o kadar yüksek ki insanlar kira ödemekte sıkıntı çekiyorlar. Tüccarlar aldıkları malın yerine yenisini oyamıyorlar, sanayide bacalar tütmüyor. Toplumda hiç kimse kendisini yaptığı işe veremiyor ve ciddi bir baskı yaşıyor. Eğitim desek… Eğitim bu iktidarda cemaatlere teslim edilmiş durumda. Buradan Türkiye'ye bir güzellik çıkmaz. Üniversiteli gençlerimiz barınma problem çekiyor. Adalet sistemi rafa kalkmış durumda. Keyfi yargılamalar yapılıyor. Bu kadar bütyük sorunlar yumağının olduğuı yerde muhalefet bir çözüm üretmeye ve alternatif yaratmaya çalışıyor ama… Türkiye’de siyaset arenası iki kutuplu merkeze mahkum edilmiş gibi bir algı var. türkiye cumhur İttifakı ve Millet İttifakı’ndan ibaret değildir. Bir yanda AK Parti diğer yanda MHP, diğer yanda 6’lı masa gibi bir oluşum var. Bu 6’lı masa 1 yıldır vatandaşı oyalıyor. Vatandaş bir çıkış yolu arıyor ve oyalanmaktan bıktılar. İnsanlar bir çözüm üretilmesini istiyor. İnsanların önüne bir mutabakat sunulamıyor. Zaten birtakım değerlerden uzak bir birliktelik var. Bu 6’lı masa ittifakı iktidara gelirse eğer ne yapmak istedikleri, istediklerini yapabilecekleri konusunda da vatandaşın sıkıntıları var. Çünkü onlar Türkiye’nin geleceğini ilgilendiren temel konularda bile anlaşmazlık yaşıyorlar. İlk olarak ilkeler doğrultusunda ideolojik tabana dayanan birlikteliklerin ülkeyi ileri götürebileceğine inanıyoruz. Siyaset sadece matematik tabanına göre yapılıyor. En son aldığınız oylar size bir yere taşır ama size oy veren kişilerin size yeniden oy vermeleri gerekir. Yani siz bir önceki seçimde aldığınız oyları yeniden sandığa taşıyabilecek misin? O nedenle bu aritmetiğin doğru olmadığını düşünüyoruz. Türkiye'de ciddi bir muhalefet eksikliği var. O nedenle kuruldu zaten Memleket Partisi kuruldu. Partimiz Türkiye'deki mevcut yapıya muhalefet olarak kurulmuş bir parti” dedi.

“SEÇİME YAKIN ZAMANDA…”

Seçim dönemine girildiğinde bazı ittifakların olabileceğini ifade ederek ittifak konusunda yeşil ışık yakan Oğuz, “Biz böyle konuştuğumuzda ‘Siz böyle konuşuyorsunuz. Cumhur İttifakıyla beraber misiniz? Neden 6'lı masayı eleştiriyorsunuz? Millet İttfiakı’nın yanında değil misiniz?’ diye eleştiriliyoruz. Biz ne cumhur ne millet tek yol memleket diye çıktık yola. Bizim bir tarafı eleştirirken diğer tarafla beraber olma mecburiyetimiz yok. Biz bir yola çıktık ve yürüyoruz. Ha bu yolun sonuna doğru seçime yakın zamanda konjonktür ne getiri ne götürür… O zaman zarfı içinde birtakım birliktelikler yaşanır ya da yaşanmaz. Memleket Partisi’ne yakın, Atatürkçü bazı partiler bizimle ittifak yapmak istiyor zaten. Ama yaşanırsa da bunlar belli bir çerçeve içinde olur. Bunlar yaşanıyor. Türkiye'de bir uyanış var. Ülkenin laik insanları muhalefetin Türkiye'yi iktidarın soktuğu kötü durumdan kurtarabileceğine inanmıyor. Hala ciddi bir kararsız seçmen kitlesi var. Bu da muhalefetin işlerini ve görevlerini tam olarak yapamadıklarını gösteriyor. Biz Türkiye'yi içinde bulunduğu durumdan kurtarıp fabrika ayarlarına döndürmek istiyoruz” diye konuştu.

“SEÇMENE İHANET ETMİŞ OLURSUNUZ”

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz haftalarda ‘başörtüsüne’ ilişkin sözlerine e tepki gösteren Başkan Oğuz, çıkışın demokrat seçmen ihanet olduğunu ifade etti ve şunları söyledi; “Ana muhalefet partisi liderinin bunu telaffuz etmesi… Böyle bir öneride bulunması ve bunun altına İzmir milletvekilleri de dahil olmak üzere bütün vekillere imza attırarak meclise sunmak, büyük bir talihsizlik ötesinde skandal. Siz cumhuriyetçi, demokrat ve laik insanların oylarıyla seçiliyorsunuz. Siz onların temsilcisi olmak ve onların fikirlerini savunmak zorundasınız. Sadece seçilene kadar onları savunup seçildikten sonra parlamentoda kendinize göre hareket ederseniz sizi oraya getiren seçmen ihanet etmiş olursunuz. Bu başörtüsünün sonu ne olacak? Siz neden karşı tarafa doğru evriliyorsunuz? Karşı taraf da ‘gol attım’ diyor. Siz bu konuda taviz verirseniz bu medeni kanunun iptaline kadar gider. Onun için bunlar çok önemli, zamanında yapılıp çıkarılmış kanunlar. Bunları çok iyi özümsemek ve anlamak lazım. Bizler modern, çağdaş ve kadın ile erkeğin eşit yaşayabileceği bir toplum için mücadele ediyoruz. Ama bakıyoruz İzmir’de demokratik kitle örgütlerinin kadın başkanları hiçbir açıklama yapmadı. Siz demokratik kitle örgütü olarak bulunuyorsanız mutlaka fikir belirtmelisiniz ha siz burayı birtakım partilerin arka bahçesi olarak kullanıp da işinize gelen konularda yorum yapıp işinize gelmeyenleri yorum yapmıyorsanız bunu da açık açık söyleyin. Ben burada kadınların hakkının savunması gerektiğine inanıyorum. Memleket Partisi Türkye’de eşitliğin en büyük savunucusudur. Bir taraftan Türkiye'de olmasını istediğimiz kurallar ve tercihlerde bulunulurken öbür tarafta da ana muhalefet partisi böyle bir çıkış yapıyor. Bize neden muhalefetin yanında değilsiniz diye soruluyor. Bunun açık ve net cevabı bu yapılan tercihlerdir.” 

“’CHP ESKİ CHP DEĞİL’ NE DEMEK!”

Kılıçdaroğlu’nun çıkışının muhafazakar kesiminden oy alma çabası olup olmaması noktasında da değerlendirmelerde bulunan Başkan Oğuz, parti üst yönetiminin tabandan koptuğunu belirtti ve “Atatürk'ün kurduğu partinin genel başkanının bu çıkışı kendi tabanında da rahatsızlık yarattı. Ben de o tabanın bir parçasıydım. Biz o geleneklerden geliyoruz ama geleneklerin devam ettirilmediği… ‘CHP eski CHP değil’ ne demek! Siz Atatürk'ü, İsmet Paşa'yı bir kenara mı atıyorsunuz? Nesiniz o zaman bunu tartışalım ve konuşalım. Bundan rahatsız olan bazı arkadaşlarımız bizi eleştiriyor. ‘Cüneyt başkan senin parti içinde kalıp bu mücadeleyi devam ettirmen lazımdı’ diyorlar. Bizim parti için de kalarak böyle bir mücadele edip başarıya ulaşma şansımız kalmadığından dolayı bu yolu açmak zorunda kaldık. Ben de onlara soruyorum. ‘Madem siz de bu olaydan rahatsızsınız parti içinde kalarak bunları değiştirmek için nasıl bir mücadele veriyorsunuz?’ diye. Her zaman şu var: Parti tabanında durup aman konuşup partimize zarar vermeyelim.. Parti kendi temel değerlerinden uzaklaşmış, savruluyor. Kimliğini, ilkelerini, değerlerini kaybediyor. Partinin genel başkanı ‘Bu parti artık eski CHP değil’ diyor. Partinin sadece adı kalmış. Öbür taraftan da arkadaşlar böyle bir eleştiride bulunuyorlar. Ben artık neden CHP’den ayrıldığımın anlaşılmasını istiyorum. Ama ben inanıyorum ki bu ülkede yine Atatürkçüler kazanacak” diye konuştu.

“SİZ SADECE KARŞI TARAFI TAKLİT EDİYORSUNUZ”

Muhalefetin ‘başörtüsü’ çıkışıyla iktidarı taklit ettiğini savunan Oğuz, “Siz politika ve çözüm üretmiyorsunuz. Siz sadece karşı tarafı taklit ediyorsunuz. Mesela başörtüsü… Bu konu kapanmış gitmiş. Bunu tekrar gündeme getirip siyasete malzeme etmek taklitçiliğe giriyor. Yani aslı varken çakmasına insanlar gitmez. Bunu zaten anayasaya koymak isteyenler var. eğer ki siz bunu gündeme getirerek karşı tarafın oylarından almak için uğraşıyorsanız siz kendi tabanınızdan oy kaybedersiniz. Biz bu ülkedeki politikacıların daha dik ve ilkeli siyaset yapmalarını arzu ediyoruz. Üst yönetim aldığı kararlar ve tercihlerle tabanı temsil edemiyor. Türkiye'nin acilen siyasi partiler yasasını ele alması ve siyasi partilerle ilgili bir değişiklik yapması gerekiyor” dedi.

“MENFAAT SAĞLAMANIZDAN DOLAYI AÇILMIŞ DAVALARSA…”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’ açılan davaları değerlendiren Başkan Oğuz, “Ülkemizdeki adalet sisteminin güveni tamamen yok edilmiş. Adalet sisteminde bu kadar zafiyet varken siyasilerin daha dikkatli olmaları ve soruşturmalar için gerekçe yaratmamaları gerekiyor. Ama tabii ki de ‘Ben sizin çocuklarınızın geleceği için bedel ödemeye hazıırm’ denmesinin ardında ne yatıyor? Bunun nedeni bir siyasi duruş mudur? Eğer bu sizin görevi ihmal etmenizden, yanlış tercihlerde bulunmanızdan ya da kendinize menfaat sağlamanızdan dolayı açılmış davalar bunu çocuklarımızın geleceğine mal etmeyi oportünistlik olarak yorumluyorum. O işçiler kendileri soruşturmaların içeriğini bilerek gittilerse denecek birşey yok ama başkana destek vermek için zorlanarak götürüldülerse bu çok doğru bir şey değil. İzmirli seçmenin de bu olaya çok doğru bakmayacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“MUSTAFA İNCE GEREKÇESİNİ AÇIKLASIN”

Güzelbahçe Belediyesi’nde bir çalışanın Memleket Partisi Genle Başkanı  Muharrem İnce’nin paylaşımlarını beğendiği için işten çıkarıldığını iddia eden Oğuz, “Günün başında hak adet hukuk diye çıktılar yola ama yaptıkları hakkaniyetli davranışlar ortada. CHP sözümona sosyal demokrat kimliğiyle emeğin yanında ama bakıyoruz ki güzelbahçe Belediyesi’nde bizim bir parti destekçemizi, sosyal medyada Genel Başkanımız Sayın Muharrem İnce’nin paylaşımlarını beğendiği için işte atıldı. Sebep ve gerekçe yok. Hiçbir tutanak oluşturulmamış. Bunun gerkeçesini Mustafa İnce açıklasın. Neymiş gerekçesi? Siz bir tane bile ayrı görüşe dayanamıyorsanız sizing iktidarınızda bu insanlar allah bilir neler yaşar. İnşallah bugünleri aramaz. Bizim bir arkadaşımız gerekçe olmaksızın işten çıkarılıyor sonra da hak hukuk adalet diyorsunuz. Söylem ve eylemlerin uyuşması gerekir” diye konuştu.

“ANKET SOKAKLARDA”

İzmir’deki oy oranlarına ve anket çalışmalarına ilişkin de konuşan Başkan Oğuz, “Ben anketlerin hangi ortam ve metodolojide yapıldığını bilmediğim için bunlara çok da fazla kulak kabartmıyoruz. Siz seçmenin önüne tercihler sunuyorsunuz. Ama siz bu seçenekler arasına Memleket Partisi’ni koymazsanız seçmen de seçeneklerden birine yöneliyor. Ben hep diyorum. Anket sokaklarda. Bunların hepsi zaman içerisinde farklılıklar gösterecektir. Daha seçim atmosferi içine yeni yeni girmeye başladık. Sandıklar çok daha büyük sürprizlere gebe sandıklar. Memleket Partisi her yerde yükseliyor. Özellikle iktidar kanadının güçlü olduğu bölgelerde de Memleket Partisi güçlü bir şekilde var” ifadelerini kullandı. 
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası