Ege Postası
Geri

Başkan Sandal'dan Aslanoğlu'na tam destek

CHP İzmir’de il kongrelerine sayılı günler kala Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’dan ve Bayraklı ilçe örgütünden Mevcut İl Başkanı Aslanoğlu’na tam destek geldi.
Başkan Sandal'dan Aslanoğlu'na tam destek
Haberler / Yerel Politika
12 Eylül 2023 Salı 11:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- CHP İzmir’de il kongresine sayılı günler kala yarış kızıştı. Mevcut İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve Konak eski İlçe Başkanları Aytekin Tunus ve Şakir başak’ın aday olduğu kongre için geri sayım başladı. 
Mevcut Başkan Şenol Aslanoğlu bugün Bayraklı il delegeleriyle kahvaltıda bir araya geldi. Belediye Başkanı Serdar Sandal, toplantıda Bayraklı ilçe örgütünün Aslanoğlu’na tam destek verdiğini dile getirdi. 

CHP İKBAL KAPISI DEĞİL 

CHP’nin kimse için ikbal kapısı olmayacağını aktaran Başkan Serdar Sandal, “Bizim partimizin içinde Kuvay-i Milliye var. Bu parti, ülkeyi kuran parti, kurucu bir parti. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni kuran bir parti İlk Genel Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Bu 100 yıllık partinin kendi teamülleri var, kendi kuralları var. Bu partiye gönül veren her partili, ‘partiniz adına ne yapabiliriz? Ülkemiz adına ne yapabiliriz? Cumhuriyet adına ne yapabiliriz? Değerli adına ne yaparız?’ demeli. Cumhuriyet Halk Partisi kimsenin ikbal kapısı değil” dedi. 

TOPLUMSAL BARIŞIN MİMARI 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştirilere yanıt veren Başkan Sandal, “Benim son dönemlerde özellikle algılayamadığınız çok önemli bir şey var. Bugün toplumsal barışın imarı olan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun doğru anlamazsak, bu partinin 100 yıllık bu teamülünü, bu geleneğini bu kültüründe görmezden gelmiş oluruz. Toplumun etnik, dini, siyasi olarak kutuplaştırıldığı bir ortamda tekrar kardeş sofrasını kurmakla ilgili, tekrar Halil İbrahim sofrasını kurmakla ilgili çaba içerisinde olan, bu ülkenin ülkücüsüyle solcusunu barıştıran, muhafazakarıyla laik seküler vatandaşımızı barıştıran bu anlayışı gerçekten doğru anlatmamız lazım.  İhtiyacınız olan tek şey barış, beraber yürümek ve kardeşlik. Bunun da mimarı kim ne söylerse söylesin, tabii ki Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Şimdi mesele bu kadar net ve açıkken, mesele sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Genel başkanlığından ziyade mesele artık bir Türkiye meselesidir. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi'nin temel işlevi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni korumaktır. Bizim Kemal Bey olan güveniniz,  ona olan inancınız bu değerleri sağlayabilecek en önemli aktörlerden biri olmasından dolyaıdır” ifadelerine yer verdi. 

DEMOKRASİYİ TABANA YAYDIK 

Sandal açıklamasında, “Bu partinin teamüllerinde mahalle seçimleri olur. Mahalle seçimleri o mahallede siyaset yapan yurttaşlarımızın kendi iradelerini ortaya koyduğu seçimlerdir.  Mahalle, Cumhuriyet Halk Partisi adına bu mahallede şu arkadaşlar beni temsil eder. Birçok mahallemizde de demokratik seçimler oldu. Mahalle temsilcisini seçmiş, ve  temsilciler kongre meydanına gelmişler. Adaylar çıkıp kendilerini anlatmışlar. O mahallelerden gelen delegeler ilçeyle ilgili iradelerini ortaya koymuşlar. ‘Biz bu yönetimle çalışmak istiyoruz, bizi ilde de bu delege arkadaşlar temsil etsin’ diyorlar. Hani diyoruz ya demokrasiyi tabana yaymak. İşte tabandan geliyor. Söz konusu Kemal Kılıçdaroğlu’ysa bizim il Başkanımız genel başkanımızın yanında dün de, bugün de, inanıyorum ki, yarın da genel başkan yanında dimdik duracak” dedi. 

YENİLİK ÇIĞIRTKANLIĞI 

İl kongresinde Aslanoğlu’na destek vereceklerini açıklayan Sandal, “ O en karanlık günlerde, herkesin umudunun bittiği günlerde yine sayın İl Başkanım Aslanoğlu iradesini çok açık ve net ifade etmiştir. Şimdi birileri çıkıp, suyu bulandırıp,  o mahalledeki delegenin iradesini yok sayarak, o ilçedeki delegenin iradesini yok sayarak, bir taraftan yenilik dönüşüm çığlıklarıyla kendi partilerinin iradelerine ipotek koymak için kendilerini parçalıyorlar. Biz bunlara geçit vermeyeceğiz. Kim olurlarsa olsunlar. Nereye yaslandılarsa yaslansınlar, ne yaparlarsa yapsınlar, nasıl ki biz, Bayraklı’ya  dışarıdan müdahale ettirmiyorsak, kalkan oluyorsak, aynı iradeyi İzmir içinde ortaya her zaman koyarız ve koyacağız. Hiç kimsenin şüphesi olmasın. Hiç kimse gelip partililer üzerinden partilinin, yurttaşımızın, delegemizin, iradesini yok sayarak burada bir siyasal operasyon yapamazlar, bir de bunu parti adına hiç yapamaz” diye konuştu. 

ASLANOĞLU’NUN YANINDAYIZ

Sandal açıklamasının devamında, “Genel Başkanımızın iradesi burada. Bizim siyasal ikbalimizde ‘nasıl bir daha kurultay gideriz? Nasıl partiye meclizine gideriz?’ diye düşünceler yoktur.   Buna sadece Cumhuriyet Halk Partili üyeler karar verir. O üyelerin seçtiği delegeler karar verir. Gerisi lafı-güzaf. Biz bu iradeyle İl Başkanımız Aslanoğlu’nun yanındayız. Bayraklı örgütrümüzün genel tavrı budur. Bu tavırla birlikte inanıyoruz ki, hem İzmir'de hem birçok alanda bu birlikteliği, bu bir arada olmayı sağladığınız zaman gerçekten yerel seçimlerde de diğer alanlarda da bunun yansımaları çok fazlasıyla göreceğiz. Aslında birini gördük cumhurbaşkanlığı seçiminde. İlk defa örgütüyle, belediyesiyle, çalışanıyla, partisiyle 400 sistematik arkadaşımız sahada hiç çekilmedi. Birileri atıp tutuyor, Bayraklı’da 20 bin göçe rağmen Sayın Kılıçdaroğlu'nun yüzde 65 oy almasını küçümsüyor. MHP ile AKP'nin toplamı yüzde 35’e sıkışmış durumda. 30’un altına düşüreceğiz. Biz burada olduğumuz sürece ne MHP’ye ne AKP'ye Bayraklı'da ekmek yok” dedi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası