Ege Postası
Geri

Başkan Sandal’dan kongre öncesi kritik Aslanoğlu açıklaması: Genel Başkanımızın tavrı olumlu!

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 100. kuruluş yıl dönümü etkinliklerine katılmak için, İlçe Başkanı Didem Gültekin ile birlikte Ankara’ya gitti. Kutlama programının ardından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile de makamında görüşen Başkan Sandal, yaklaşan İzmir İl Kongresi hakkında da fikir alışverişinde bulunurken Ege Postası'na önemli açıklamalarda bulundu.
Başkan Sandal’dan kongre öncesi kritik Aslanoğlu açıklaması: Genel Başkanımızın tavrı olumlu!
Haberler / Yerel Politika
10 Eylül 2023 Pazar 17:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 100. kuruluş yıl dönümü etkinliklerine katılmak için, İlçe Başkanı Didem Gültekin ile birlikte Ankara’ya gitti. Kutlama programının ardından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile de makamında görüşen Başkan Sandal, yaklaşan İzmir İl Kongresi hakkında da fikir alışverişinde bulundu.

Başkan Sandal, ziyaret sonrası Ege Postası’nın sorularını yanıtladı:

Soru: Sayın Başkan bugün CHP Genel Merkezi'nde Sayın Genel Başkanla bir görüşmeniz oldu neler söylemek istersiniz?

Serdar Sandal: Evet bugün Sayın Genel Başkanımızı, İlçe Başkanımız Didem hanımla beraber ziyaret ettik, belediye çalışmalarımız hakkında sayın başkanımıza bilgiler verdim. İlçe başkanımız Didem hanım da ilçe seçim sürecini ve parti çalışmalarını aktardı. Ayrıca Sayın Genel Başkanımızı ilçe örgütümüzün dayanışma yemeğine ve kentimiz açısından önem arz eden uluslararası alanda kabul edilmiş 2. Uluslararası Homeros Edebiyat/ Sanat Festivaline davet ettik. 

Soru: Genel Başkanla olan görüşmenizde İzmir İl Kongresi ve Şenol Aslanoğlu’nun adaylık meselesi de gündeme geldi mi?

Serdar Sandal: Şenol Aslanoğlu başarılı bir il başkanı metropol kentler arasında cumhurbaşkanlığı seçiminde oyunu en fazla arttıran il başkanı! Ortada bir başarı hikayesi ve sürecin en başından bu yana Genel Başkana bağlılık sözkonusu iken sayın Genel Başkanımızın da Sayın Aslanoğlu’na karşı tavrı gayet olumlu. Bizler de Sayın Genel Başkana, sürecin en başından beri ilçe başkanları ve belediye başkanları olarak Şenol Aslanoğlu’nun arkasında olduğumuzu beyan ettik. Kurultayda da Şenol Başkan ve Tunç Başkanımızla birlikte sayın genel başkanımızın arkasında dimdik duracağız.

Soru: Peki siz siyasal süreci bunlardan bağımsız olarak nasıl değerlendiriyorsunuz?

Serdar Sandal: Bütün mahallelerde delege seçimleri tamamlanmış yani mahalledeki partililerimiz mahallerinde temsilcilerini seçmişler. Mahalledeki delegeler birleşerek ilçe başkanlarını ve il delegelerini seçmişler. Şimdi il seçimlerindeki tavırlarını ve iradelerini ortaya koyuyorlar. Bir partili olarak önce herkesin bu sürece saygı duyması gerekli. İzmir örgütü sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanındadır.

Soru: İl Başkanlığı seçimlerine bazı müdahaleler söz konusu. Bu süreci nasıl değerlendiriyorsunuz?

Serdar Sandal: Seçimlere müdahaleyi doğru bulmuyoruz. 100 yıllık bir partinin teamüllerinin yok sayılmasını da doğru bulmuyoruz, bu konuda gerekli siyasal refleksi vermeye de kararlıyız.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası