Ege Postası
Geri

AK Partili İnan’ın 'uyuşturucu' eleştirilerine İlgazi’den ‘Gri liste’ hatırlatması

Konak İlçe Başkanı Ozan Ali İlgazi, il kongresine ilişkin açıklamalarda bulunurken, yerel seçim için hedefini açıkladı. Öte yandan İlgazi, AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan’ın İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne hizmetsizlik üzerinden yüklenerek ‘uyuşturucu kullanımı artıyor’ ifadelerine tepki gösterdi. İlgazi açıklamasında, ‘’ Türkiye dünya ülkeleri içerisinde gri ülke haline geldi. Mafya babaları para aklamak için Türkiye’yi kullanıyor. Yasalardaki boşluklardan faydalanıyorlar. Uyuşturucunun sebebi belediyelerin hizmet üretememesi değildir’’ dedi.
AK Partili İnan’ın 'uyuşturucu' eleştirilerine İlgazi’den ‘Gri liste’ hatırlatması
Haberler / Yerel Politika
8 Eylül 2023 Cuma 16:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi’nde olağan kongre takvimi işlerken ilçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından gözler il kongresine çevrildi. Seçilen ilçe başkanları, il kongresi sonrası yerel seçim için çalışmalara başlayacak. Konak İlçe Başkanı seçilen Ozan Ali İlgazi, siyasi süreci ve gelişmeleri Ege Postası’na değerlendirdi. 

HEM ÖĞRENCİ HEM BAŞKAN 

Bu sene yeniden üniversite kazanan Başkan Ozan Ali İlgazi eğitimine ilişkin yaptığı açklamada, ‘’Öğrencilik hayatı güzel, ben 8 senede bitidim üniversiteyi ve dolu dolu yaşadım. Hakkını verdiğimi düşünüyorum. Üniversite farklı bir alan. Genç arkadaşlarla iç içesiniz. Sevdiğiniz, ilgi duyduğunuzu bir alanda eğitim alıyorsunuz, bu çok önemli’’ dedi. 

‘KONAK’TAN ÇIKAN İL BAŞKAN ADAYLARI’

16 Eylül’de yapılması planlanan il kongresinde mevcut Başkan Senol Aslanoğlu ve Konak eski İlçe Başkanları Şakir Başak ve Aytekin Tunus aday oldu. Başak ve Tunus’un açıklamalarına Konak CHP İlçe örgütü tam destek verdi. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan İlgazi, ‘’Şakir Başak döneminde ben 8 sene ilçe yöneticiliği yaptım. Şakir Başkanla uzunca bir yol yürüdüm. Çok samimiyizidir. Örgütten gelen bir insan ve örgüte her zaman saygı duymuştur. Aytekin Başkan da bizim ilçe başkanımız ona da elimizden geldiğince destek olmaya çalıştık. İkisi de bizim ilçe başkanımız. Konak’tan çıkan il başkan adayları, bu bizim için gurur verici’’ ifadelerine yer verdi. 

DİRİ VE ZENGİN ÖRGÜT 

16 Eylül’de yapılması planlanan il kongresine ilişkin açıklamalarda bulunan İlgazi, ‘’İl kongresine uzaktan bakıyorum, güzel bakıyorum. İl kongresi hepimiz için önemli. Mevcut il başkanımız da genç dinamik ve işi yapan başkanlarımızdan birisi. Diğer adaylarımızın da en az Şenol Aslanoğlu kadar başarılı olabileceklerdir. Bu bizim zenginliğimizi, örgütün ne kadar diri olduğunu gösterir’’ dedi. 

‘MÜTEVAZILIKTA GÜZELDİR’

İl kongresinde aday olan 3 isim geçtiğimiz günlerde adaylıklarını İl Başkanlığı önünde gerçekleştirdi. Mevcut İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun açıklaması daha görkemli bir şekilde yapıldı. Adaylık açıklamalarını değerlendiren İlgazi, ‘’Her adayın kendi tercihiydi. Şenol Başkan öye bir organizasyon yapma ihtiyacı duymuş. Diğer arkadaşlar daha mütevazı bir organizasyon yaptılar. Önemli olan arkadaşların neler konuştuğu, hedefleri ve idealleriydi. Ben bütün aday arkadaşların başarılı olacağına inanıyorum. Hepsi birbirinden değerli ve özel. Mütevazilikte güzel, imkanı değerledirmekte güzel bir şey’’ ifadelerini kullandı. 

HEDEF MECLİS KOLTUKLARININ TAMAMI

Yerel seçim hedefini açıklayan Başkan İlgazi, ‘’Biz Konak’ta zaten iktidardayız. 26 tane belediye meclis üyemiz var. 1 tane ittifaktan geldi ama o da bizim kadar koşturuyor.  En büyük hedefimiz 26’yı 30’a çıkartmak. Beldediye başkanlığını tekrar kazanıp, meclis üyelerini 30’da 30 yapmak’’ diye konuştu.  

‘ÖZLALE DONANIMLI VE NİTELİKLİ’

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ittifak açıklamaları sonrası İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için İzmir Milletvekili Ümit Özlale’yi işaret etmişti. Özlale’nin adaylığına ilişkin açıklamalarda bulunan İlgazi, ‘’Biz kendimizle ilgili yapmamız gerekenlere bakmalıyız. Sonra ittifak ve ittifak dışında olan arkadaşlar bu konuda nasıl bir yol izler diye bakabiliriz. Çünkü bugün konuşuruz yarın konuştuklarımızın tam tersini yapabiliriz. Bunlar geçmişte de yaşadığımız tecrübe ve deneyimlerdir. Siyaset iddia işidir. Ümit Özlale nitelikli ve donanımlı bir vekilimiz’’ dedi. 

İLGAZİ, GENÇLERE YER VERİLMİYOR ALGISI HAKKINDA NE DEDİ? 

CHP’de gençlere listelerde yer verilmediği sitemlerine karşı çıkan İlgazi, ‘’Bizde birinci sırada Gökçe Gökçen vardı. Emek en yüce değerdir. Ben de gençlik kollarından geliyorum. Bazen şans faktörü vardır. O faktör biraz daha durmamızı rica eder. Gençlerin her zaman daha başarılı olabileceğine inanıyorum. Gençlerin hayalleri var ve o hayallerin peşinde koşabilecek inançları var. Belli bir yaştan sonra o ateş artık külleniyor. Gençlik her zaman iyidir’’ diye konuştu. 

2 ÇİFT AYAKKABI ESKİTTİM 

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan’ın çıktığı bir canlı yayında CHP örgütlerinin sahaya inemdiğine ilişkin yaptığı açıklamaya, ‘haksızlık’ diyerek tepki gösteren İlgazi, ‘’Biz hep sahadayız. Ben göreve gelirken ayda 2 çift ayakkabı eskiteceğiz diye göreve geldim. Şu an 3 ayakkabılarım ayağımda. Biz sokaktayız, mahallelerde dolaşıyoruz. Esnafın yanına oturup, sohbet ediyoruz. Vergilerle ilgili, vatandaşların alım gücünün nasıl düştüğüyle ilgili şikayetleri dinliyoruz. 

UYUŞTURUCU ARTIŞ SEBEBİ İÇİN YASALARI İŞARET ETTİ 

AK Partili İnan, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne hizmetsizlik ve uyuşturucu üzerinden yüklenmişti. İnan’ın açıklamalarını ti’ye alan İlgazi, ‘’Belediyeler hizmet üretmediği için insanlar uyuşturucuya mı başlıyormuş? İzmir’in en büyük problemlerinden birisi uyuşturucu. Bu Türkiye gerçeği. Yaş oranlarına baktığımızda uyuşturucu kullanım oranları 13 yaşına kadar düşmüş durumda. Bu adli bir olay. Güvenlik güçleri de bir yerden sonra yetişemiyor. Türkiye dünya ülkeleri içerisinde gri ülke haline geldi. Mafya babaları para aklamak için Türkiye’yi kullanıyor. Yasalardaki boşluklardan faydalanıyorlar. Uyuşturucunun sebebi belediyelerin hizmet üretememesi değildir’’ dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası