Ege Postası
Geri

İYİ Parti'nin elindeki tek ilçe olan Tire’de kulisler hareketlendi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yerel seçimlere ilişkin, "81 ilde kendi adayımızla seçime gireceğiz" söylemi ve ittifaka yönelik açıklamaları gündeme bomba gibi düştü. Akşener’in açıklamalarının ardından gözler, İzmir’deki tek İYİ Partili belediye olan Tire’ye çevrildi.
İYİ Parti'nin elindeki tek ilçe olan Tire’de kulisler hareketlendi
Haberler / Yerel Politika
7 Eylül 2023 Perşembe 12:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI(KULİS HABER)-  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yerel seçimlere ilişkin "81 ilde kendi adayımızla seçime gireceğiz" açıklaması ve ittifaka yönelik eleştirileri tatrtışılmaya devam ediyor.

Akşener'in açıklamalarının ardından yerel seçim öncesi siyaset arenası hızlanırken, İYİ Parti’nin İzmir’de elinde bulunan tek ilçe olan Tire’deki son kulis bilgilerini derledik.

DURAN’A TEPKİLER ÇIĞ GİBİ

Edinilen bilgilere göre, mevcut İlçe Belediye Başkanı İYİ Partili Salih Atakan Duran’a karşı hem parti içi hem de Tirelilerin büyük tepkisi olduğu öğrenildi. Son zamanlarda belediyeye ait onlarca taşınmazı satışa çıkardığı ve bundan dolayı da tepkilerin odağında olduğu iddia edildi.

"TİRE CUMHUR’A GEÇEBİLİR!"

2019 yerel seçimlerinde CHP-İYİ Parti ittifakı sonrası Tire ilçesi İYİ Parti’ye bırakılırken, şimdi Akşener’in açıklamasının ardından gözler yeniden bu ilçeye çevrildi.

Son yerel seçimde İYİ Parti-CHP Millet İttifakı 25 bin 486 oy alırken, AK Parti-MHP Cumhur İttifakı 23 bin 816 oy almıştı. 2024 yerel seçimlerde ittifakın olmayacağı göz önüne alındığında Tire’nin Cumhur İttifakı’na geçebilme ihtimali ilçede güçlendi.

ÇİÇEK MHP’YE GÖZ KIRPTI

Öte yandan bir dönem Demokrat Parti’den bir dönem ise CHP’den belediye başkanlığı görevi yapan ve son yerel seçimde DSP’den aday olan Tayfur Çiçek’in bu dönem için MHP’yle dirsek temasında olduğu ileri sürüldü.

KİMLER ADAY ADAYI? 

Mert Falakalı geçtiğimiz günlerde AK Parti İlçe Başkanlığı görevinden istifa edip aday adayı oldu.

CHP’de ise kadın kolları MYK üyesi Ayten Gülsever’in adaylık için ismi konuşulurken, kulislerde ise seçimi ancak partiden ihraç edilen eski İlçe Başkanı Hakan Şenoyar'ın kazanabileceği konuşuluyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası