Ege Postası
Geri

Soyer ve Nalbantoğlu’ndan Kılıçdaroğlu’na Aslanoğlu brifingi!

Cumhuriyet Halk Parti İzmir'de gözler il kongresine çevrilmiş durumda. Partide il başkanı adaylığı konusunda hareketlilik sürüyor. Bugün Ankara'da kritik bir görüşme gerçekleştirildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve PM Üyesi Rıfat Nalbantoğlu'nun Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldiği ve İzmir İl Başkanı adayının masaya yatırıldığı öğrenildi. Soyer ve Nalbantoğlu’nun Kılıçdaroğlu'na mevcut İl Başkanı Aslanoğlu ile ilgili bilgiler verdikleri mahalle delege seçimlerinin Aslanoğlu ismi üzerinde zaten büyük bir uzlaşı ile yapıldığını aktardıkları öğrenildi. Öte yandan Kılıçdaroğlu'nun Soyer'e başka bir isim önermemesi kulislerde 'Aslanoğlu ile yola devam' şeklinde yorumlandı.
Soyer ve Nalbantoğlu’ndan Kılıçdaroğlu’na Aslanoğlu brifingi!
Haberler / Yerel Politika
6 Eylül 2023 Çarşamba 12:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Parti (CHP) İzmir il örgütünde gözler 16 Eylül'de gerçekleştirilecek 38. Olağan İl Kongresi'ne çevrilmiş durumda. 

Şimdiye kadar mevcut İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Konak İlçe eski başkanlarından Mehmet Şakir Başak ve Aytekin Tunus adaylıklarını açıklayan isimler oldu.

Öte yandan kongre öncesi kulislerde de hareketlilik yaşanıyor. Önceki gün İzmir'e gelen Parti Örgütlerinden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Engin Özkoç'un, aday isim konusunda görüşmeler yaptığı ve 'ağabey formülü' ile CHP eski Genel Sekreteri ve İzmir eski Milletvekili Kamil Okyay Sındır'ın isminin ön plana çıktığı kulislerde konuşulmuştu.

ANKARA'DA KRİTİK ZİRVE

Bugün Ankara'da kritik bir zirve gerçekleştirildi.. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve PM Üyesi Rıfat Nalbantoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi.

Toplantıda İl Başkanı adayı ve mevcut başkan Aslanoğlu'nun durumunun görüşüldüğü belirtildi.

ASLANOĞLU BRİFİNGİ

Tunç Soyer ve Rıfat Nalbantoğlu'nun görüşmede Kılıçdaroğlu'na; "Uzlaşma zaten mahalle seçimlerinde sağlandı. Birçok mahallede seçime tek listeyle gidildi ve delegasyon Şenol Aslanoğlu üzerinde ciddi bir uzlaşı sağladı. Bu nedenle İzmir’de sıkıntı yok. Biz uyum içinde çalışıyoruz. Yarışmak isteyen arkadaşlarımız aday olup yarışabilirler" dedikleri aktarıldı.

Öte yandan Kılıçdaroğlu'nun Soyer'e başka bir isim önermemesi kulislerde 'Aslanoğlu ile yola devam' şeklinde yorumlandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası