Ege Postası
Geri

Gaziemir’de gündem ‘Sarnıç’ planları

Gaziemir Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısı ikinci birleşiminde 1994 ve 2006 yıllarında yapılan imar planları damga vurdu.
Gaziemir’de gündem ‘Sarnıç’ planları
Haberler / Yerel Politika
4 Eylül 2023 Pazartesi 20:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Berivan Kaya/EGEPOSTASI- Gaziemir Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısı ikinci birleşimi Başkan Halil Arda iradesinde gerçekleştirdi.

‘’GAZİEMİR’İN MALINI NASIL GERİ ALACAKSINIZ’’

Geçmiş dönemlerde icra yoluyla satılan arsa için söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, ‘’Atatürk Kültür Merkezi’nin az ilerisinde mülkiyeti belediyemize ait bir parselimiz vardı. Bu önceki dönemden gelen hukuki bir sürecin neticesinde icra yoluyla satışa çıkmıştı. Siz satışı onaylarcasına süreci akışına bıraktınız. O dönem 7 milyon civarında bir tazminat çıkımıştı. Arsa satıldıktan sonra bu rakam 2.5 milyona kadar düştü. Burası Gaziemir’in mülkü ‘nasıl geri alacaksınız’ diye sorduk. Bu konuyla ilgili ne yaptınız?’’ dedi.

‘’CANIMIZI OKURLARDI’’

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Halil Arda ise açıklamasında, ‘’4 yıldır söyleyecek bir şey bulamıyorsunuz, ısıtıp ısıtıp getiriyorsunuz. İcradan satılan bir yer, sayıştay denetimine tabiyiz. Yasal olmasaydı canımızı okurlardı’’ ifaelerine yer verdi.

‘’ÖNERGELERİM REDDEDİLDİ’’

Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu, ise Başkan Halil Arda’ya sitem etti. Çağlarsu açıklamasında, ‘’Nihayet meclis toplantı, çoğunluk aranmadı bu kez. Halil Arda ve yönetimi meclisi 2. kez toplayamadı. Halil Arda’nın yönetim tarzını İzmir biliyor. 4,5 yıldır görev yaptığım ilçe belediye meclisinde bugüne kadar yüzlerce önerge verdim. Şahsım ben bilirim siyasi anlayış siyasetçisi Halil Arda ve ekibi, getirdiğim tüm önergeleri reddetti. Bu yönetimin halka vaddettiği projeler vardı. Ben de meclis üyesi olarak bunların akıbetini öğrenmek istiyorum. Halil Arda, meclis üyelerini maraba, el kaldırıp indiren bireyler olarak gördüğü için açıklamamış olabilir. Gazikent ve Sevgi mahallelerinde çöp konteynerleri yer altına alacağınızı belirtmiştiniz. Bu vaat hayata geçirildi mi? Kaç proje Avrupa Birliği hibe fonu alma hakkı kazandı? ‘’ dedi.

‘’ADAY OLUN’’

Çağlarsu’ya cevap veren Başkan Arda, ‘’Belediye meclis üyelerinin kendi sorumluluğu var. Ben onları tutup kolundan salona getirmiyorum. Bu başkanın sorumluluğunda olan bir şey değil. Çok iyi meclis üyeliği yaptığınızı düşünüyorsunuz. Yerel seçim havasına girmişsiniz. Aday olun, bu engine bilgilerinizden Gaziemirlileri mahrum bırakmayın’’ ifadelerine yer verdi.

‘’SARNIÇ ÜVEY Mİ?’’

Sarnıç bölgesine, ‘üvey evlat’ muamelesi yapıldığını ileri süren AK Parti Meclis Üyesi Nuray Öztürk, ‘’Sarnıç’la ilgili bir mülkiyet sorunu vardı. Son dönemlerde bu sorunu çözmüşken, tekrar baştan alarak burada oturan insanları planla birlikte mağdur etmekteyiz. Bu planları kim yaptı? Sarnıç’ı tanımadığınızı bir sefer daha ispatladınız. Üvey evlet muamelesi gördüğümüzün kanıtıdır.

İnsanlar tapularını aldı, bu insanlarının evinin üzerinden yol geçiyor’’ dedi.

‘’PLANLAR OY BİRLİĞİYLE GEÇTİ’’

Sarnıç planlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Arda, ‘’Bu planlar oy birliğiyle geçti. Bu plan Şehir Plancıları tarafından yapıldı. İzBB’de de oy birliğiyle geçti. Askıya çıktı o süreçte itirazlar geldi. Konunun komisyonlara havalesini isteyeceğiz. Komisyon toplantılarına katılın ve gerekçeleri dinleyin. Biz Sarnıç’ın sorununu çözmeye çalışıyoruz. Biz sıfırdan plan yapmıyoruz. Yapılaşmış bir yere, bugünkü kanunlara uygun bir şey oturtmaya çalışıyoruz’’ ifadelerini  kullandı.

‘’PLANLAR 1994’E AİT’’

CHP’li Meclis Üyesi Necati Kırmaz eleştirilere yönelik konuşmasında, ‘’2006 planı İzBB tarafından onaylanmadı. Bizim tarafımızdan onaylanmış plan 1994 planlarıdır. Sizin bahsettiğiniz yollar 94 planlarında da var. Biz hukuken geçerli olan planlar üzerinden revizyon yaptık. Bu planda o yollar mevcut. Planları enine boyuna konuşuruz’’ dedi.

‘’YOLLARIN GENİŞLEMESİ GEREKİYOR’’

CHP Grup Sözcüsü İzel Zenginobuz Derinsu ise söz alarak, ‘’Bence Nuray bey Sarnıç’ı tanımıyor. Bu yapılan 2006 planları yine meclis kararlarıyla iptal ediliyor. Ben meclis arşivlerini açarak inceledim. Kendisine de kararları getireceğim. Kendisi Sarnıç’ı öğrensin. 2006 planlarının çok eksiği var. Hiçbir şekilde geçiremeyeceklerini anlayınca geri çekiyorlar. Bir çok alan imara açılırken tapulu araziler üzerinde yapılır ve zaiyatlar alınır. Mevcut yapılaşmış yerlerde yolların genişlemesi gerekiyor. Mecliste bu şekilde bu planları tartışamayız’’ diye konuştu.

‘’VATANDAŞA KÖTÜLÜK YAPTINIZ’’

AK Partili Uğur İnan Atmaca ise, ‘’Biz Türkiye ifade ediyoruz ama anlamak istemiyorlar. Evi yolda ya da yeşil alanda kalanlar için söylüyorum; Milli emlak satış yapmadan belediyeye imar durumunu soruyor. Madem 1994 planları geçerli siz vatandaşlara kötülük yaptınız. Vatandaş bir çuval para verdi. ‘Evime kavuştum, benim her şeyim yasal’ dediği noktada 94 planlarıyla karşılaştı.

''SARNIÇ'IN HAYRINA ÇALIŞIYORUZ''

Başkan Arda ise, ‘’Uğur bey siz imar komisyonunda değil misinişz? Bu plana neden evet dediiz. Sakıncaları varsa neden evet dediniz? Ben bahsedilen yerler nerede bilmiyorum. Adam yolun üstüne ev yaptıysam onu bilmem. Vatandaş imar affıyla yapı kayıt belgesi almışsa konu çelişiyor. Bu konu zaten komisyonlara havale edilecek. Biz Sarnıç’ın hayrına çalışıyoruz. Sarnıç’ın imar planlarını bitirmek istiyoruz. Sarnıç’a üvey evlat muamalesi yapılıyor sözünden vazgeçin. Sarnıç bizim gözbebeğimiz. Çaba sarf ettiğimizi biliyorsunuz'' dedi. 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası