Ege Postası
Geri

CHP’de il başkanlığı yarışı kızışıyor: Aslanoğlu’ndan gövde gösterisi

CHP önceki dönem İl Başkanı ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel'in istifasının ardından CHP Genel Merkezi tarafından atanan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, geniş katılımlı bir toplantıyla adaylığını açıkladı. CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, 16 Eylül’de yapılacak il kongresi öncesi adaylığını açıkladı.
CHP’de il başkanlığı yarışı kızışıyor: Aslanoğlu’ndan gövde gösterisi
Haberler / Yerel Politika
1 Eylül 2023 Cuma 17:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA /EGEPOSTASI- CHP’de olağan kongre takvimi tüm hızıyla işliyor. İlçe kongrelerinin ardından gözler 16 Eylül’de yapılacak olan CHP İzmir İl Kongresi’ne çevrildi.

“BU EDEBİYATI BIRAKIN”

Konak eski İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak’ın ardından CHP İzmir’in mevcut başkanı Şenol Aslanoğlu da adaylığını açıkladı.

Geçtiğimiz gün adaylık açıklaması esnasında ‘birlik’ mesajı veren Başak’a gönderme yapan Aslanoğlu, “Sen yoksun diye biz bir değil miyiz? Bıraksınlar artık, ben yoksam gökyüzü çıplak kalır diyenler artık bu edebiyatı bıraksın” dedi.

“ÇALIŞMAYAN İNSANLAR SORUNU”  

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan eleştirilere yanıt veren Şenol Aslanoğlu, “Öyle gelecekten bahsetmeyeceğim. Yaptıklarımdan bahsedeceğim. Göreve geldikten sonra 3 hafta içinde İzmir’de basmadık toprak parçası bıraktık. Bütün mahallelerde yer aldık. Çalıştım mı? Çok çalıştım. Sabah 5’te hallerde, gece yarısı iftarda var mıydım? Vardım. Örgüt, çalıştığıma şahit misiniz? Seçim bitti, partimizi yandaş kanallarda eleştirmeye başladılar. Öyle ‘Genel başkan koltuktan iner, bir koltuk kapar mıyım?’ diyenlerden olmadık. İl günden beri genel başkanımızın yanında olduğumuzu belirttik. Bu partinin genel başkan sorunu değil yeterince çalışmayan insanlar sorunu var. Kemal Kılıçdaroğlu, en çok çalışanımız oldu. Umutsuzluk var diye ortada dolaşanlar, umutsuzluk yok. Umutsuz sizsiniz. Biz baraja altında kaldığımızda partiye küstük mü? Umudumuzu yitirdik mi? Biz 50 kişiyken iktidardan koktuk mu? Biz Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermiş İzmir’de 2 milyon kişiyiz. Biz Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermiş yüzde 48 kişiyiz. Korkmuyoruz kimseden” dedi.

ORTAK LİSTE VURGUSU

Delege seçimlerinde ortak liste için çalıştığına vurgu yapan Aslanoğlu, “Umudu büyütmek için örgütümüz çok çalıştı, gece gündüz beraber çalıştık. ‘Birlik olmak lazım’ deniyor, sen yoksun diye biz bir değil miyiz? Bıraksınlar artık, ben yoksam gökyüzü çıplak kalır diyenler artık bu edebiyatı bıraksın. Birlik olmak için mücadele etmek lazım. Delege seçimleri başladığı günden beri mahallelerde ve ilçelerde ortak liste için çok çalıştım. Kimse dışarıda kalmasın istedim, ben birlik için çalıştım. Genel merkez koridorlarında il başkanlığı için dedikodu yapanlar sizin adınıza karar veremez. İl başkanının kim olacağına siz karar verirsiniz. Herkes çok merak ediyordu, ‘Aday mısınız?’ diye soruyorlardı. Evet, adayım arkadaşlar. Kalplerinize umudu, inancı aşılamak için adayım. Yaşasın cumhuriyet, yaşasın CHP yaşasın tam bağımsız Türkiye” diye konuştu.

KİMLER KATILDI?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Menderes Belediye Başkan Vekili Erkan Özkan Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin katıldı.

Vekillerden ise CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat ile CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu katıldı.

Öte yandan Aslanoğlu’nun adaylık açıklamasına 29 ilçe başkanı da katıldı.

Katılım sağlayan ilçe başkanları ise şu şekilde;

CHP Aliağa İlçe Başkanı Ali Serçe, CHP Balçova İlçe Başkanı Burak Aküzüm, CHP Bayındır İlçe Başkanı Arif Uyguner, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Didem Gültekin, CHP Bergama İlçe Başkanı İsmail Durmaz, CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın, CHP Çiğli İlçe Başkanı Erkan Akar, CHP Dikili İlçe Başkanı Emre Kırlı, CHP Foça İlçe Başkanı Esen Çeşmeci, CHP Beydağ İlçe Başkanı Özlem Kaynak Topuz, CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Devrim Seyrek, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Bülent Sözüpek, CHP Karaburun İlçe Başkanı Erdal Subaşı, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Levent Güçlü, CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Ahmet Yılmaz, CHP Kınık İlçe Başkanı İsmail Yılmaz, CHP Kiraz İlçe Başkanı Yücel Çetinkaya, CHP Konak İlçe Başkanı Ozan Ali İlgazi, CHP Narlıdere İlçe Başkanı Mesut Durgun, CHP Ödemiş İlçe Başkanı Bülent Eker, CHP Seferihisar İlçe Başkanı Rahmi Tezel Çınar, CHP Tire İlçe Başkanı Nejat Bozkurt, CHP Torbalı İlçe Başkanı Hakkı Polat, CHP Urla İlçe Başkanı Pelin Karasakal, CHP Menemen İlçe Başkanı Hüseyin Özbey , CHP Selçuk İlçe Başkanı İpek Onbaşıoğlu, CHP Menderes İlçe Başkanı Hakan Karabulut. 

CHP Gaziemir’de İlçe Başkanı Kasım Özkan rahatsız olduğu için vekili katılım sağladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası