Ege Postası
Geri

CHP’li Tunus’tan canlı yayında çarpıcı değerlendirmeler: Adamcılığı bitireceğim

CHP İzmir İl Başkanlığı için aday olan Konak önceki dönem İlçe Başkanı Aytekin Tunus, TR 35 TV ekranlarında, ekip siyasetine tepki göstererek, “Ben baronluğu, adamcılığı bitireceğim. Çalışan, üreten hakeden insanlar olacak. Biz kişilerin hedeflerine işler yapıyoruz” dedi.
CHP’li Tunus’tan canlı yayında çarpıcı değerlendirmeler: Adamcılığı bitireceğim
Haberler / Yerel Politika
1 Eylül 2023 Cuma 12:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi’nde olağan kongre sürec devam ediyor. İlçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından gözler 16 Eylül günü gerçekleşecek olan il kongresine çevrildi.

CHP İzmir İl Başkanlığı için aday olan Konak önceki dönem İlçe Başkanı Aytekin Tunus, TR35 TV’de Birol Soylu ile 10. Köy programında önemli açıklamalarda bulundu.

“ATANMA İHTİMALİM YÜKSEKTİ”

Adaylığına ilişkin açıklamalarda bulunan Aytekin Tunus, “Ben CHP’de Konak İlçe Başkanlığı görevini yaptıktan sonra uzun bir süre aktif rol almadım. 2023’te cumhurbaşkanlığı seçimlerini izledim. Önceki dönem il Başkanı Deniz Yücel’in vekil adaylığı için istifa etmesinin ardından adaylık düşündüm. O zaman atama söz konusuydu. Son düzlükte atanma ihtimalimin yüksek olduğunu bilyordum ancak Genel Başkanımızın takdiriyle Aslanoğlu atandı. Bize düşen destek olmaktı. Eski ilçe başkanlarını topladı ve seçim sürecinde nasıl katkı koyabileceğimizi sordu. Biz çağırıldığımız takdirde uygun olduğumuzu belirttik ancak her halde ihtiyaç olmadı. Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde ilk defa bu kadar umutlanmıştık. Ülkeyi karanlığa götüren bu baskısı yapının değişeceği umudu en üst düzeye çıktı. İlerleyen saatlerde inanılmaz bir şok yaşadık. Hayal kırıklığı, kırgınlk ve kızgınlık hissettik. Halk böyle bir tercih yaptı, bize de saygı duymak düştü. Sonraki süreçte bizim iç seçim sürecimiz başladı. CHP sadece bir siyasi parti değildir. CHP, Türkiye’nin kendisidir. Kongre sürecinde kaybolan motivasyonu yeniden heyecanlandıracak bir sürece girdik. Yerle seçimlerde yaptığımız hataları gözden geçireceğiz ve güçlenceğiz” diye konuştu.

“TAZİYE KONGRELERİ”

İlçe kongrelerinde rekabetin ortadan kaldırıldığına dikkat çeken Tunus, “ İlçe kongrelerini takip etmeye çalıştım ancak ilçe kongreleri taziye gibiydi. Uzlaşı anlayışı ortaya konuldu. Uzlaşı iyidir ancak uzlaşı demek o yapı içerisindeki çoğunluğun oluru demek. İnsanlar uzlaşıya zorlandı. Bu insanlar çizik yedi. Biz CHP’yiz. Biz AK Parti’nin kongrelere 2’nci adayı sokamadığını söyledik ve eleştirdik. Şimdi eleştirdiğimizi bir yaşadık. Yaşamın içinde rekabet başarıyı getirir. Fayda sağlayacak brir uzlaşı çıkmadı” dedi.

“KEŞKE İL BAŞKANI DA GELSEYDİ”

Başkanlık için adaylığını açıklayan Şakir Başak’a nezaket ziyaretinde bulma sebebini açıklayam CHP’li Tunus, “Genel Başkanımızı karşılamak için havaalanına gittik. Orada davet etti, ben de davete icabet ettim. Keşke il başkanımız da olsaydı. CHP’de bir gelenek vardır. Bizim birlik ve beraberlik görüntüsü vermeliyiz. Bir şeyleri değiştirmeliyiz. Adamcılığı bırakmalıyız. Biz örgütler olarak enerji yaratmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

“ÖRGÜT ATIL KALDI”

Seçimi kazanması durumunda yol haritasını açıklayan Tunus, “Adamcılık yapmayacağım, herkesi kucaklayacağım. Kişilerin değil, partini hedefine çalışacağım. Benim idealim CHP’de örgütün eksik kalan yanını geliştirmek. Ben 2 dönem il başkanıolmak istiyorum. Bunun dışında bir göreve talip olmayacağım. Bizim muhteşem bir örgütümüz var, biz değerlendiremedik. Örgüt atıl kaldı. Ben il başkanı olduğumda 2 yılı örgüt içi eğitime ayıracağım. Yerel seçimlerden sonraki en önemli işim örgütü bir eğitim sürecinden geçirmek olacak.  Bu coğrafyadaki Atatürk ilkelerine sahip çıkarak cumhuriyetin istenen çağdaş seviyeye gelmesi konusunda gönlü olan herkesi o sürece katacağım. Öncelik örgütümüzün, bilgili, donanımlı, eğitimli, cumhuriyetin kazanımlarını içselleştirmiş bir örgüt olmalı” diye konuştu.

“ÇARŞAF LİSTE OLSAYDI, DEMOKRASİ TECELLİ EDERDİ”

İl kongresinin çarşaf liste olması gerektiğine dikkat çeken Tunus, “Ben hep çarşaf listeden yana oldum. Çarşaf liste olsaydı demokrasi tecelli ederdi. CHP’yi ayağa kaldırmak basit, doğru, ahlaklı olacaksın. Nefsine yenilmiş insanları tasfiye etmek çok kolay. İzmir’den bu modeli oluşturmak kolay. Ben bir şey istemiyorum, ben enerji yaratmak istiyorum” dedi.

EKİP SİYASETİNE TEPKİ: ADAMCILIĞI BİTİRECEĞİM

Tunus açıklamasında, “Artık CHP’yi seçmek zorundayız. Delegelerden tek ricam, partimiz için en faydalı olacak insanı seçsinler. İzmir, Türkiye’nin umudu. İzmir’de oy düşmemeli. Bağımsız olmayan, CHP’li olamaz. Bağımsız olamayan kapı kulu olur. Bizim onlara ihtiyacıız yok. Bu dönemde yeniden umudu yeşertmek zorundayız. Biz parti içinde de çok hata yaptık. Kadınları çok ihmal ettik. Biz üreteni ödüllendirmiyoruz. 4 yıl gece gündüz çalışacağım. Mahallelerde örgütlü olacağız. Ben baronluğu, adamcılığı bitireceğim. Çalışan, üreten hakeden insanlar olacak. Biz kişilerin hedeflerine işler yapıyoruz. Biz hata yapıyoruz. Bizim en temel sorunumuz bu. Bu durumu değiştirdikten sonra partinin önü açılacak. Her ilçeden telefon alıyorum, ‘bu partiyi ideolojik limanına taşıyacak insansın, devam et’ diye talepler geliyor. Biz adamcılıktan bıktık” diye konuştu.

“İŞ VAADİ YASAKLANMALI”

Delegelerden iş karşılığı oy toplayanlara tepki gösteren Tunus, “Bu bir duygu ticareti., rüşvet, adam kayırma. Bu CHP’yi yakışmayacak bir iş. İnsanların iradesini satın almaya çalışıyorsunuz. Bunu doğru bulmuyorum. Bu yasaklanmalı. Hep birlikte toslamayız inşallah” dedi.

“GENEL MÜDÜRLER BELİRLEYİCİ OLDU”

Belediye başkanlarının, bürokraside bulunan insanların seçimlere müdahale ettiğini ileri süren Tunus, “Bu işin sonucunda müdahil olan kişiler zarar görecek. Bugün İzmir’de belirleyici olan genel müdürler oldu. Bu iş birliğini aklın ve bilimin etrafında şekillendirmeyip,  menfaat grupları halinde organize edersek çatışma olur. Buna genel merkezin izin vermemesi gerekiyor. Artık partimizde adamcılık bitmeli. Kişilerin değil CHP’nin hedefine hizmet edecek yapılanmayı oluşturmak zorundayız” diye konuştu.

Tüzük değişikliğine ilişkin açıklamalarda bulunan CHP’li Tunus, “Tüzük şeklidir, niyet önemlidir. Tüzüğe göre seçimler çarşaf olmalıdır. Biz çağdaş, demokrat hukuk devletini yaratacaksak önce eksikliklerimizi gidermeliyiz. İnsanlar cumhuriyet değerlerinin aşınmasından kaygılı, koşa koşa gelecekler. Örgüt İzmir’in dağlarında çiçekler açtıracak. Buradan yarattığımız enerji Türkiye siyasetinde etki yaratacak.

‘GENEL BAŞKAN ADAYIYIM’ İFADELERİNE TEPKİ

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun, ‘ben genel başkanın adayıyım’ ifadelerine tepki gösteren Tunus, “ Sayın  genel başkanımızın, ‘elinizi vicdanınıza koyun, öyle oy kullanın’ sözünün altını çiziyorum. Bana taraf olduğunuz için bana oy vermeyin, benim bu görevi layıkıyla yapacağıma inanıyorsanız, beni destekleyin” dedi.

  Haberin Videosu

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası