Ege Postası
Geri

İzmir İl Başkanı Adayı Mehmet Şakir Başak TR35'te konuştu: Kesinlikle adaylıktan çekilmem

TR35’te canlı yayınlanan sunuculuğunu Birol Soylu’nun yaptığı 10. Köy programının bugünkü konuğu 16 Eylül’de yapılacak CHP İzmir İl Kongresi’nde öncesi İl Başkan adaylığını açıklayan Mehmet Şakir Başak oldu. Programda dobra dobra açıklamalarda bulunan Başak, "Beni kimse çekemez. Beni kimse adaylıktan çekemez. Ben bir yola girdim mi kimse geri döndüremez. Ben bu örgütün temsilcisiyim. Sadece örgüt bana derse bu olur. Hepimizin bir olduğu bir abi aday olursa bize de 'birleşelim' denirse ancak bu olabilir. Onun dışında kesinlikle bu olamaz." dedi
İzmir İl Başkanı Adayı Mehmet Şakir Başak TR35'te konuştu: Kesinlikle adaylıktan çekilmem
Haberler / Yerel Politika
1 Eylül 2023 Cuma 14:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Kongresi'ne sayılı günler kala adaylar da açıklamalarına devam ediyor. İzmir İl Başkanı Adayı Mehmet Şakir Başak TR35'te konuştu.

1 Eylül Dünya Barış Günü’nü kutlayarak programa başlayan Mehmet Şakir Başak; “ İl başkanı olmaya karar vermem iddia işidir. Bizim anlayışımızın bir farklılığı var. Oturulan koltuklarda bizim bir farklılığımız  var. Kimsenin parti sevgisini sorgulamayız. Örgütü umutlandıran, heyecanlandıran insanların biz birer temsilcisiyiz. Örgüt gereğini yapacaktır.” dedi.

'KONAK MODELİ'Nİ UYGULAYACAĞIZ'

İzmir İl Başkanı seçildiğim zaman Konak Modeli’ni uygulayacağız. Proje bazlı sokakları analiz sonucu edinilen fikirler ile ilerleyeceğiz.  İl bazlı olduğumuz zaman 30 ilçemizde Konak Modeli’ni uygulayacağız. Bu proje ile Anadolu’yu da elde edeceğiz. Sadece kendi partililerimizi değil tüm partilere ulaşacağız. 7 Bölge 7 İlçe kardeşçe hareket projesi yaptım. Bu proje ile 11 bin kilometre yol yaptık. ‘Bize ne işin var dediler’ biz her yerde çalışmalıyız. Sadece Konak İlçe Başkanı olmamı istediler. Ben her yere ulaşmak istedim. Akademisyenler ile bir çalışma yaptık. Toplumumuz yapılan araştırma sonucunda görsel materyallerden anladığını gördük. Biz de karikatürler ile durumu anlattık. Dün basın açıklamam da söyledim. Kim bir tuğla koyduysa teşekkür ederim. Ancak biz artık partimiz için yola çıktık. Bu yolda elimizi taşın altına koyduk.” dedi.

'GENÇLER İÇİN ÇALIŞACAĞIZ'

Gençler için vaatlerini anlatan Başak; “Gençler için çalışacağız. Bu kadar üniversitesi olan bir şehirde bu kadar etkisiz gençlik örgütü olması kabul edilemez. Ben göreve geldiğim zaman üniversite için örgütlenme yapacağım.” dedi.
Partideki bölünmüş hakkında konuşan Başak; “Benim bilinirliğimin sebebi örgütün tabanından gelmiş olmamdandır. Benim görüşmediğim oturmadığım partili içerinde kimse yoktur. Parti içerisinde görüşmediğim kimse yoktur. Cumhuriyet Halk Partisi’nin tarihinde siyasi tartışmalar tabi ki olur. Önemli olan fikirlerin konuşmasıdır. Bu örgütün büyük çoğunluğunu bir araya getirmek için çalışacağım. Ben Cumhuriyet Halk Partisi’nin örgütünün adayıyım. Geçmişte genel başkanlık yapmış arkadaşlar ile fikir alışverişi yapıyoruz.” dedi.

'ÇARŞAF LİSTE YAPACAĞIZ'

Kongre için konuşan Başak; “16 Eylül’deki kongrede çarşaf liste yapacağız. Ben Cumhuriyet Halk Partisi’nin adalet ve emek duygusuna adayım. Benim elimde bir güç yok. Ben yüreğimle adaylık yoluna çıkıyorum. Tarihe bir not düşmek için yola çıktım. Cumhuriyet Halk Partisi’nde hayal edilen il başkanlığı için aday olurum. O salona çıkalım delegasyon gereğini yapacaktır.” dedi.

'MİLİTAN RUHUM DENİZ GEZMİŞTEN'

Kendisinin örnek aldığı insanlar hakkında konuşan Başak; “Beni en çok etkileyen insanlar Belediye Başkanı Terzi Fikri, Deniz Gezmişler var. Maalesef çok üzülerek söyleyeceğim. Pratikte hiç ağızlarına alamayacak insanlar onun ismini kullanıyor. Militan ruhum Deniz Gezmiş’ten gelir. O salonda demokratik bir yarış olmasını temenni ederim.” dedi.

'İŞE ALIM OLAYLARI KABUL EDİLEMEZ'

Kongre döneminde yaşanan işe sokma olayları hakkında konuşan Başak; “Bu olaylar kesinlikle kabul edilemez. Bir devrimcinin bunu yapması olanaksızdır. Evet çağımızın en büyük sorunu geçim sıkıntısıdır. Ancak bunların kongrede kullanılması kabul edilemez. Cumhuriyet Halk Partili kime mikrofon uzatırsanız uzatın bu kabul edilemez der. Çocuğunun sütünü alamayan bir insana sen bana oy ver sana iş vereceğim demek olamaz. Ona yardım edilir ancak bu bir şartla olamaz.“ dedi.

'BEN KESİNLİKLE ADAYLIKTAN ÇEKİLMEM'

'Mehmet Şakir Başak adaylıktan çekilir' diyenler hakkında konuşan Başak; Beni kimse çekemez. Beni kimse adaylıktan çekemez. Ben bir yola girdim mi kimse geri döndüremez. Ben bu örgütün temsilcisiyim. Sadece örgüt bana derse bu olur. Hepimizin bir olduğu bir abi aday olursa bize de birleşelim denirse ancak bu olabilir. Onun dışında kesinlikle bu olamaz. Genel başkan Mehmet Şakir Başak ismini destekliyor diyenler yalan söylüyor. Yarışa çıktığımız zaman da genel başkanın bir adayı destekleme olasılığı yok. Lütfen bu yalanları kullanmayın. Asla bir adayı destekleme açıklaması yoktur.” dedi.

'DELEGELİK KALDIRILMALIDIR'

Tüzük değişikliği hakkında konuşan Başak; “ Üye sistemi gözden geçirilmelidir. Sağlıklı bir üye yapısının olmadığı yerde sağlıklı bir ön seçim çıkması mümkün değildir. Delegelik sistemi kaldırılmalıdır. Ayrıştırma ötekileştirme olmamalıdır. İlçe başkanları ve il başkanları da üyeler tarafından seçilmelidir.” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası