Ege Postası
Geri

Aslanoğlu'ndan adaylık mesajı: Benimle daha güzel olur

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, adaylığına ilişkin basın mensuplarına verdiği demeçte, "Bazı yerlerde 'ben yoksam gökyüzü çıplak kalır' diyenler var. Hiçte çıplak kalmaz. Ben olmasam da CHP dimdik ayakta olur. Şenol Aslanoğlu, İzmir İl Başkanı olmadı diye parti çökmez. Benden öncesinde de parti dimdik ayaktaydı, benden sonra da dimdik ayakta olur. Ben sadece benimle daha güzel olur diyorum" ifadelerini kullandı. 
Aslanoğlu'ndan adaylık mesajı:  Benimle daha güzel olur
Haberler / Yerel Politika
2 Eylül 2023 Cumartesi 11:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Berivan KAYA/ EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi'nde olağan kongre takvimi işlerken, yaklaşan İzmir İl kongresi öncesi yarış kızıştı. 
Mevcut İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun, CHP İzmir il binası önünde yaptığı  adaylık açıklaması miting havasında geçti. 
Adaylığına ilişkin basına demeç veren Aslanoğlu, "Cumhuriyet Halk Partisi'ndeki her üye, CHP İzmir İl Başkanı olmak ister. Delegelerin teveccühünü alan arkadaşlarımız aday olurlar. Bunun için yüzde 10 delegenin onu aday göstermesi gerekir. Delegelerin hepsi bütünleşirse o zaman bir mutabakat oluşur" dedi. 

"İZİN ALMA GELENEĞİ"

Seçilen ilçe başkanlarıyla birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret eden Aslanoğlu, adaylık konusunun gündeme gelip gelmediğine ilişkin gelen soruya, "Bizden sonra İstanbul ve Ankara il örgütü tüm ilçeleriyle birlikte gitti. Daha önce böyle bir adet yoktu. Burada asıl amaç ilçe başkanlarının direkt genel başkana ulaşmasını sağlamak. İlçe başkanları seçilince il örgütlerine giderler, ardından genel başkanı ziyaret ederler. Mevcut il başkanı genel başkandan izin alır" ifadeleriyle yanıt verdi. 

"16 EYLÜL'DE GÖRECEĞİZ"

Bazı kesimlerin Aslanoğlu'nun adaylığına sıcak bakmadığı iddiaları üzerine açıklamalarda bulunan Aslanoğlu, "İzmir CHP'nin 170 bin üyesi var.  170 bin üyenin yüzde 100'ü bir adayda uzlaşır mı bilmiyorum. 16 Eylül'de göreceğiz" diye konuştu. 

"NEDEN OMUZLARIMIZI İNDİRELİM?"

Başkanlık dönemini değerlendiren Aslanoğlu, "Bu süreçte çok çalıştık. Göreve geldikten sonra deprem gördük. Ardından genel seçimleri gördük. Ardından mahalle ve ilçe seçimlerini gördük ve geçirdik. Parti üyelerimizin nasıl gördüğü önemli. İl başkanlığı zordur, streslidir, zamanınızın çoğunu alıyor. Fakat keyifli bir iş. Moral bozukluğu, umutsuzluk bende yok. Bazı arkadaşların yandaş kanallarda bunları söylemesi bilinçli. İstiyorlar ki, CHP'de moraller bozulsun, parti birbirine girsin. Anca öyle emellerine ulaşabilirler. Parti içerisinde bazı arkadaşlarımızda umutsuzluk oluşmuş olabilir. Biz 50 kişiyken de bas bas bağırıyorduk. Şimdi İzmir'de 2 milyon kişiyiz. Neden omuzlarımızı indirelim? " diye sordu. 

"BAZEN YUTKUNMAK GEREKİR"

Zafer Partisi İzmir İl Başkanı Seçkin Boyunağa'nın, Başkan Soyer hakkındaki söylemlerini değerlendiren Aslanoğlu, " bazen yutkunmak gerekir" ifadeleriyle yanıt verdi. Aslanoğlu açıklamasında, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin her üyesiyle yol arkadaşlığım var. CHP'nin her üyesi, istediği kişinin Büyükşehir belediye başkanı olmasını destekliyor olabilir. Ama var olan başkanlarımızla ilgili kara propaganda yapanların CHP'li olmadığını düşünüyorum. 

"ORTAK LİSTELERİ ÖNEMSEDİM"

Mahalle delege seçimlerinde ilişkin açıklamalarda bulunan Aslanoğlu, "Bin 254 tane mahallemiz var. İzmir, Avrupa'daki   bir çok ülke nüfusundan büyük. Büyük bir metropol. Biz de 1254 mahallede, 170 bin üye sandığa gider. Biz de sandık gelenektir. Her yerde sandık kurduk. Ortak listeleri çok önemsedim. 1254 mahallenin 10 tanesinde gerilim yüksekti. Baktığımız zaman binde 1 değil. Endüstri bile o kadar hatayı kabul eder.  10 mahallenin 7'si hemen sarıldılar. Sadece 3 mahallede sorun yaşadık. Bazı yerlerde 'ben yoksam gökyüzü çıplak kalır' diyenler var. Hiçte çıplak kalmaz. Ben olmasam da CHP dimdik ayakta olur. Şenol Aslanoğlu, İzmir İl Başkanı olmadı diye parti çökmez. Benden öncesinde de parti dimdik ayaktaydı, benden sonra da dimdik ayakta olur. Ben sadece benimle daha güzel olur diyorum" ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası