Ege Postası
Geri

CHP İzmir'de istifa: Tercihini ağabeyinden yana kullandı

CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Leman Tunus, ağabeyi Aytekin Tunus’un il başkanlığına aday olması nedeniyle yönetimdeki görevinden istifa ettiğini açıkladı.
CHP İzmir'de istifa: Tercihini ağabeyinden yana kullandı
Haberler / Yerel Politika
5 Eylül 2023 Salı 16:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi'nde  ilçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından gözler il kongresine çevrildi. 16 Eylül günü yapılması planlanan kongrede mevcut İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Konak eski ilçe başkanları Aytekin Tunus ve Şakir Başak aday oldu. Kongreye günler kala CHP İzmir İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüten aynı zamanda da adaylardan Aytekin Tunus'un kardeşi olan Leman Tunus, yönetimden istifa etti. 

Ege Postası'na açıklamalarda bulunan Tunus, ''2018 yılından beri il başkan yardımcılığı görevini yürütüyordum. Ağabeyim Aytekin Tunus adaylık için yola çıktı. Ben de açık bir şekilde tarafım. Ağabeyimin adaylığı sebebiyle istifa etmenin doğru ve etik olacağını düşündüm'' dedi. 

Leman Tunus'un açıklaması şu şekilde;

''Cumhuriyet Halk Partisi'nin Saygıdeğer Örgütü,

İzmir İl Başkan Yardımcılığı görevini sürdürdüğüm, 2018-2023 döneminde - iki genel, bir yerel seçimde - örgütümüzün şahsıma yüklemiş olduğu tüm sorumluluğu, solcu bir ailenin mensubuna yakışır, solculuk ve yoldaşlık şuuruna uygun olarak, gücüm yettiğince omuzlamaya çalıştım. Aldığım tüm görevleri tüm sorumluluk bilinciyle tamamlayıp, örgütümüzün şahsıma tevdi ettiği yetki ve sorumluluğa halel getirmeden, alnım ak bir şekilde neticelendirdiğim hususlarında vicdanım rahat. 16 Eylül'de toplanacak, yeni İl başkanı ve yönetimini seçecek İzmir İl Kongresi'nde ağabeyim Aytekin Tunus'un İl Başkanlığı'na aday olması durumu söz konusuyken, İzmir İl Yönetimi' nde bulunmayı ailemden edindiğim ahlaki değerlere ve siyasi etiğe uygun bulmadığım için 2018 yılından bu yana onurla sürdürdüğüm İzmir İl Başkan Yardımcılığı görevimi bugün kendi isteğimle sonlandırmış bulunuyorum. Görevim esnasında, bilerek ya da bilmeyerek kırdığım, üzdüğüm, ihmal ettiğim tüm yoldaşlarımdan özür diliyor tüm örgütümüze saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Benin bir hakkım varsa ve yüz yıllık Cumhuriyet Halk Partisi'nin tarihine ve örgütüne bir zerre katkıda bulunabildiysem bin kere helal olsun. Halkçı, devrimci ve örgütlü bir Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında buluşmak umuduyla...''

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası