Ege Postası
Geri

Kritik kongre öncesi kulisler hareketlendi: Rakipler birleşiyor mu?

CHP İzmir'de tüm gözler 16 Eylül'de yapılacak 38. Olağan İl Kongresi'ne çevrildi. Mevcut İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, ilçeleri ziyaret ederek çalışmalarını sürdürürken, muhalefet cephesi ise hareketli günler geçiriyor. İl başkan adaylarından Mehmet Şakir Başak ve Aytekin Tunus'un ise görüşmelerini sürdürdükleri ve birleşecekleri konuşulurken, son hafta şekilleneceği ifade edildi.
Kritik kongre öncesi kulisler hareketlendi: Rakipler birleşiyor mu?
Haberler / Yerel Politika
5 Eylül 2023 Salı 10:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi’nde ‘değişim’ tartışmalarının ardından başlayan olağan kurultay takvimi tüm hızıyla devam ediyor.

CHP İzmir örgütünde ise ilçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından gözler 16 Eylül günü yapılacak olan il kongresine çevrildi.

Mevcut Başkan Şenol Aslanoğlu adaylığını açıkladıktan sonra sahaya inerek ilçe ilçe çalışmalarını yürütürken kongreye de sıkı bir şekilde hazırlanıyor.

Aslanoğlu’nun rakipleri Konak eski ilçe başkanları Mehmet Şakir Başak’ın ve Aytekin Tunus’un bir yandan adaylık çalışmalarını sürdürürken bir yandan da birleşme konusunda temas halinde oldukları öğrenildi.

Kulislerde ikilinin Aslanoğlu’na karşı birleşerek kongreye daha kuvvetli gidecekleri konuşulurken, birleşmenin son hafta olması bekleniyor.

AĞABEY MODELİNDE O İSİM MASADA

Öte yandan, kritik kongre öncesi ‘ağabey’ formülünün de masada olduğu öğrenildi. Kulislerde ‘ağabey’ olarak önerilen ismin ise CHP eski Genel Sekreteri ve İzmir eski Milletvekili Kamil Okyay Sındır olduğu konuluşuyor.

Sındır’ın yakın çevresine, ‘’Gelişmeler devam ediyor. Konuşmak için daha erken’’ dediği öğrenildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası