Ege Postası
Geri

Aytekin Tunus da başkanlık için yola çıktı

16 Eylül’de yapılacak CHP İzmir 38. Olağan İl Kongresi öncesinde, mevcut başkan Şenol Aslanoğlu ve Konak ilçe başkanlarından Şakir Başak'ın ardından Konak İlçe eski Başkanı Aytekin Tunus da adaylığını açıkladı.
Aytekin Tunus da başkanlık için yola çıktı
Haberler / Yerel Politika
6 Eylül 2023 Çarşamba 19:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- CHP İzmir İl Örgütü'nde 16 Eylül’de yapılacak il kongresi öncesi hareketlilik yaşanıyor.

Mevcut İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve Konak İlçe eski Başkanı Mehmet Şakir Başak’ın ardından yine Konak ilçe eski başkanlarından Aytekin Tunus da adaylığını açıkladı.

Şakir Başak, kendisinin açıklamasına gelen Aytekin Tunus’a nezaket göstererek katılım sağladı.

Öte yandan İl Başkanı Aslanoğlu'nun, Başak'ın ardından Tunus’un açıklamasına da katılmaması dikkat çekti.

"GEREKİRSE HERKES BEDEL ÖDEMELİ"

Seçilirse nasıl bir İl Başkanı olacağını anlatan Aytekin Tunus, “Bugün burada bir aday tanıtım toplantısı değil halk hareketini, devrimci duruşun ışığını yaktık. Bir seçim atlattık kazanamadık. Üzüldük, sıkıldık hatta günlerce uyuyamadık. Elbette hepimizin için zor bir dönemdi. Çünkü kazanmaya çok yakındık. Maalesef kazanamadık. Son yıllarda kazanamamak alışkanlık oldu. Umuyorum yeni bir bakış açısı ortaya koyup bunu değiştireceğiz. Arkadaşlar biz CHP’yiz, ne yapacağız? Evlerimize kapanıp cumhuriyetin aşınmasını bekleyecek hakimiz yok. Öncelikle öz eleştiri yapacağız. Gerekirse herkes bedel ödemeli. Biz CHP’yiz, parti olmak dışında demokrasinin temsilcisiz. Bizim yılmak, küsmek evimize dönmek gibi bir hakkımız yok. İzmir’de ben il başkanı olursam temsiliyet konusunda insanları kucaklayan, öteki ilişkiler değil halkta gerçek anlamda karşılığı olan insanların gelmesi konusunda gövdemi ortaya koyacağım. Ben İzmir’de il başkanı olursa oligarşik yapımın değil bütün örgütün il başkanı olacağım. Biz umudu yeniden yeşertmek zorundayız. Siyasi parti olma dışında biz cumhuriyetin kendisiyiz. CHP’yi gerçek evlatları yönetecek. Bu örgüt beş yıldızlı otel lobilerinde dizayn edilemez” dedi. 

Açıklamasında kendisini yalnız bırakmayan Başak'a teşekkür eden Tunus, “Başak dostumla zaman zaman yarıştık, bazen ayrıştık bir ortak özelliğimiz var CHP kültüründen geliyoruz. Kendisinin gelmesinden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

CHP’de il başkanlığı yarışı kızışıyor: Aslanoğlu’ndan gövde gösterisi
 

 

 

Adaylığını açıklayan Şakir Başak’tan ekiplere gönderme!
 

 

 

CHP’li Tunus’tan canlı yayında çarpıcı değerlendirmeler: Adamcılığı bitireceğim

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası