Ege Postası
Geri

CHP Karşıyaka'da delegeler kahvaltıda buluştu: Çarşaf liste vurgusu

CHP İzmir’de 16 Eylül de yapılacağı duyurulan il kongresiyle sona erecek olan kongreler sürecinde ilçe başkanlarının il delegasyonlarıyla görüş alışverişi anlamında yaptığı toplantılar hız kazandı. Bu toplantılardan biri de bu sabah Karşıyaka’da yapıldı.
CHP Karşıyaka'da delegeler kahvaltıda buluştu: Çarşaf liste vurgusu
Haberler / Yerel Politika
6 Eylül 2023 Çarşamba 15:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CHP İzmir’de 16 Eylül de yapılacağı duyurulan il kongresiyle sona erecek olan kongreler sürecinde  ilçe başkanlarının il delegasyonlarıyla görüş alışverişi anlamında yaptığı toplantılar hız kazandı. Bu toplantılardan biri de bu sabah Karşıyaka’da yapıldı.

CHP Karşıyaka ilçe başkanı Levent Güçlü il delegeleri ile kahvaltıda buluştu

Delegelerin yoğun ilgi gösterdiği, mazeretli olarak katılamayan beş delege dışında , tüm il delegeleri ve ilçe yönetimi tam kadro olarak katıldığı kahvaltıda, başkan Güçlü kısa bir konuşma yaparak  birlik beraberlik mesajları verdi. Güçlü konuşmasında, yapılacak il kongresinde seçimin çarşaf listeyle yapılmasından yana olduklarını, kadın ve genç temsiliyetinin mutlaka yüksek oranda olması gerektiğini vurguladı.

Kahvaltıya katılan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, söz alarak İl kongresinde oy kullanacak en fazla delegeye sahip olan Karşıyaka’nın gücünün farkında olması gerektiğini belirterek, İl yönetimi ve kurultay delegasyonunda Karşıyaka’nın yüksek oranda temsil gücü olması gerektiğini ve bunun da ancak  delegasyonun birlik ve beraberliğini korumasıyla gerçekleşeceğini söyledi. İlçe başkanı Levent Güçlü’nün yanında olduğunu ve Güçlü’nün il delegasyonu adına yetkili tek ses olması gerektiğini iletti.

Tüzük değişikliği konuşuldu

Toplantıya katılan İl delegeleri tüzük değişikliği hakkında görüşlerini dile getirdi. Kadın erkek eşitliğini savunan CHP’de cinsiyet  kotasının kaldırılması, kadın-erkek eşit temsil hakkı ve genç temsiliyetin artırılması yönünde ortak görüş bildirildi.

Toplantı sonunda  Karşıyakalı İl delegelerinin tamamı, birlik beraberlik içinde hareket edeceklerini ve  il kongresi için Başkan Güçlü’ye tam yetki verdiklerini belirttiler.

Öte yandan toplantıda ilçe başkanı ve delegeler listenin çarşaf olması yönünde görüş beyan ettiler.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası