Ege Postası
Geri

Başkan Soyer’den adaylık ve ittifak mesajları: Özlale’nin hevesi vardı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İYİ parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale’nin adaylığına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Soyer açıklamasında, “Ümit Özlale benim liseden küçüğüm. Birbirimizi iyi tanırız ve çok sevişiriz. Böyle bir karar sürpriz olmadı. Onun böyle bir hevesi olduğunu biliyorum, yolu açık olsun” dedi.
Başkan Soyer’den adaylık ve ittifak mesajları: Özlale’nin hevesi vardı
Haberler / Yerel Politika
6 Eylül 2023 Çarşamba 22:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, KRT TV’de canlı yayına katıldı. Kültürpark’ta yapılan canlı yayında yerel seçimlere ilişkin önemli mesajlar verdi.

“ÖZLALE İLE SEVİŞİRİZ’

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale’yi aday gösterdi.

Özlale’nin adaylığını değerlendiren Başkan Tunç Soyer, “Ümit Özlale benim liseden küçüğüm. Birbirimizi iyi tanırız ve çok sevişiriz. Böyle bir karar sürpriz olmadı. Onun böyle bir hevesi olduğunu biliyorum, yolu açık olsun” dedi.

“SADECE KENDİMLE REKABET ETTİM”

Yerel seçimlerde dinamiklerin farklı olduğuna dikkat çeken Soyer, “Yerel seçimlerde ittifak kurmak son derece demokratik ve demokrasinin gelişmiş bir evresi. Farklılıkların bir araya gelerek birlikte adım atmanın becerisidir. Yerel seçimlerde ise her il ve ilçenin kendi dinamikleri var. Her belediye başkan adayı en çok oyu almak için kiminle ne kadar ittifak mümkünse bunu yapmaya çalışır. Yerelde zaten böyle bir şeye ihtiyaç olmayacak. Bugünkü açıklamanın beni rahatsız eden bir tarafı yok. Biz İzmir’e asla kaybettirmeyeceğiz. İzmir ne yaptığımızı çok iyi biliyor. Ben hayatım boyunca sadece kendimle rekabet ettim. Siyaseti bugünkü sığlığından kurtarmalıyız. İzmir iyi bir örnek ortaya koyabilir. Fikir, vizyon üzerinden farklı görüşler dile getirir. Bu nedenle ben siyasetin kirlendiği atmosferden İzmir’in ayrılabileceğini düşünüyorum. Ben çok renk, çok ses, çok nefese inanıyorum. Demokrasi farklılıkların bir arada bulunmayı başarmaktır. İzmirli siyasetin bu dilinden bıkmış durumda. Tepeden bakan, kutuplaştıran dilden şikayetçiler. Hep dilimizin ucuna gelen şeyi akıldan geçirerek konuşmalıyız. İnsanlar birbirini dinlemeli’’ dedi.

İKİNCİ DÖNEM MESAJI

Adaylığına ilişkin açıklamalarda bulunan Soyer, “İkinci dönem çok daha fazla verimli olabileceğimi düşündüğüm bir zaman dilimi. İzmir’i çok daha ileri taşımak mümkün. Bu nedenle çok heyecanlıyım. Buna adını koymak bizim haddimize değil. Bu CHP’nin vereceği kararla şekillenecek” diye konuştu.

“İTTİFAK YOKSA ÖZGÜRSÜNÜZ”

İttifak tartışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Soyer, “İttifak olmadan gitmenin bir avantajı da ne söylediğinizin net anlaşılır hale gelmesini sağlıyor. İttifak olduğunda törpülüyorsunuz, ortak dil yakalamaya çalışıyorsunuz. İttifak yoksa özgürsünüz” ifadelerine yer verdi.

“DEĞİŞİMİ DURDURAMAZSINIZ”

Değişim tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Soyer, “Zamanın akışı ve değişimi durduramazsınız. Tüm mesele onu idare etmekte. Bu parti 100 yıl boyunca ayakta kalmayı başarmışsa, kendini yenilediği için. Bu parti yeni söylemler ve politikalar ortaya çıkaracak. Hayat değişimi başaramayanları affetmiyor. CHP, Türkiye’deki önemli bir topluluğun güvencesi, sığınağı. Onların lokomotifi olacak bir noktaya gelmesi lazım. Bu noktayı doğru yakalayacağına umut ediyorum” dedi.

"CEZALANDIRILIYORUZ" 

Soyer, iktidarın İzmir'i cezalandırdığına dikkat çekerek, "Biz her koşulda iş üretme makamıyız. Türkiye'deki siyasi iklim sizi ötekileştiriyor ve cezalandırıyor. Buca Metrosu, İzmir'in en büyük yatırımıdır. 765 milyon euroluk bir projedir. Biz 4 finans kuruluşunu bir araya getirdik ve 12 yıl vadeli bir kredi aldık. Pandemiye, krize rağmen bunu yaptık. İzmir'de hükümetin yaptığı bir metre metro tüneli yok. CHP'li olmayan belediyelerin yaptığı her şey bakanlığın desteğiyle yapılır. Biz de tersidir. Sakin sular iyi kaptan çıkarmıyor" dedi. 

 

 

Akşener, İzmir için Özlale'yi gösterdi: Soyer ne yorum yaptı?

 

 

İYİ Partili Özlale’den 'İzmir adaylığı' ile ilgili ilk paylaşım: İzmir varsa 'Ümit' var!

 

 

Akşener kararını açıkladı: Yerel seçimde 81 ilde aday çıkaracağız

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası