Ege Postası
Geri

Başkan Şenol'dan Gazeteciler Günü açıklaması

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, ‘basın emekçilerinin’ ilkeli davrandıkları için işsiz kaldıklarını belirterek, “Tek amaçları gazetecilik olan Can Dündar ve Erdem Gül serbest bırakılmalı” diye konuştu.
Başkan Şenol'dan Gazeteciler Günü açıklaması
Haberler / Yerel Yönetimler
9 Ocak 2016 Cumartesi 13:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, ‘basın emekçilerinin’ ilkeli davrandıkları için işsiz kaldığını, çalışanların baskı altında olduğunu söyledi, tek amaçları mesleklerinin gereğini yapmak olan tutuklu gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül’ün bir an önce serbest bırakılmalarının gerektiğini dile getirdi.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle verdiği mesajda, gazetecilerin çalışma koşullarının gün geçtikçe zorlaştığını belirtti. İktidarın basın özgürlüğünü tamamen yok ettiğine dikkat çeken Başkan Şenol, "Gazetecilerin; sadece mesleklerini yaptıkları için cezaevine atılmadığı, ilkeli davrandıkları için işsiz kalmadığı, baskı görmediği, emeklerinin karşılığını aldığı koşullarda çalışmasını bekliyoruz”  diye konuştu.

İzmir’de geçen yıl çok yayın organının büro ve temsilciliklerinin kapatıldığını onlarca  gazetecinin gerekçesiz biçimde işlerinden edildiklerinin altını çizen Şenol, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Cezaevindeki gazeteci sayısı bakımından dünya birincisi olan, işsiz gazeteci sayısının çığ gibi arttığı ülkemizde 10 Ocak Gazeteciler Günü'nü bu acı gerçeğin ışığında kutlamaktan büyük üzüntü duyuyoruz. Basını bu denli baskı altına almaya çalışmak, bu ülkeye verilecek en büyük zararların başında gelir. Gazetecilerin; mesleklerini yaptıkları için cezaevine atılmadığı, ilkeli davrandıkları için işsiz kalmadığı, baskı görmediği, emeklerinin karşılığını aldığı koşullarda çalışması dileğiyle, tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum."
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası