Ege Postası
Geri

Başkan Sürekli’den kongre değerlendirmesi: O eleştirilere yanıt verdi

AK Parti 7. Olağan Kongresi dün Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. , AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçerli olan bin 428 oyun tamamını alarak 7. kez parti genel başkanı seçilirken parti üst yönetiminde de İzmir’den önemli isimler yer aldı. AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, kongreyi Egepostası’na değerlendirdi. Başkan Sürekli, muhalefet tarafından yapılan ‘lebalep kongre’ eleştirilerine de yanıt verdi.
Başkan Sürekli’den kongre değerlendirmesi: O eleştirilere yanıt verdi
Haberler / Yerel Politika
25 Mart 2021 Perşembe 11:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- AK Parti 7. Olağan Kongresi, dün Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.  Kongrede, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçerli olan bin 428 oyun tamamını alarak 7. kez parti genel başkanı seçildi. 

2023 manifestosunun açıklandığı kongrede, yönetim kademelerinde de önemli değişimler yaşandı.

MKYK’nın üye sayısı 50’den 75’e çıkarılırken AK Parti İzmir milletvekilleri Hamza Dağ ve Binali Yıldırım Erdoğan’ın A takımında kendilerine yer buldu.

İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, dün gerçekleştirilen kongreyi Egepostası’na değerlendirdi. Üst yönetim kademelerinde İzmir’den olan isimlerin sayısının artmasının İzmir için onur verici olduğunu ifade eden Başkan Sürekli, muhalefet tarafından yapılan “lebalep kongre” eleştirilerine de yanıt verdi.

“MANİFESTO ÇOK ÖNEMLİYDİ”
Kongrenin genel bir değerlendirmesini yapan Başkan Sürekli, “Çok güzel, coşkulu ve heyecanı yüksek bir kongre yaptık. Her şey mükemmeldi. Verilen mesajlar ve manifesto çok önemliydi. Yeni anayasa, toplumu ilgilendiren önemli konularda verilen mesajlar ve 2023 yol haritasının çizilmesi bizim açımızdan önemliydi. Hakkaten çok mutlu ayrıldık” dedi.

“ÇOK YÜKSEK BİR ORANDA ANKARA’DA TEMSİL EDİLİYORUZ”

İzmir Milletvekilleri Hamza Dağ ve Binali Yıldırım partinin MKYK’sında yer aldılar. Binali Yıldırım Genel Başkanvekilliği görevine getirilirken Hamza Dağ ise Tanıtım ve Medya Başkanı oldu. İzmir’in genel merkezde temsiliyetinin yüksek olduğuna dikkat çeken Başkan Sürekli, “İzmir, Ankara’da çok güçlü temsil ediliyor. Kadın Kolları Kongresi’nde üç arkadaşımız partinin MKYK’sında görev aldı. Gençlik Kolları Genel Başkanı İzmir’dendi. Orada da yine üç arkadaşımız MKYK’da görev aldı. Ardından bu kongrede de Sayın Binali Yıldırım Genel Başkanvekili oldu. Hamza Dağ Başkanımız uzun yıllar genel başkan yardımcısıydı ve Tanıtım ve Medya Başkanlığı gibi önemli bir göreve geldi. İki arkadaşımız MKYK yedeklerde kendisine yer buldu. Temsiliyet açısından çok yüksek bir oranda Ankara’da temsil ediliyoruz. Bu bizim için çok önemli ve mutluluk verici” ifadelerini kullandı. Başkan Sürekli, bütün bunlar İzmir’in, Genel Merkez gözünde güçlü bir yapılanma olarak görüldüğünün göstergesi olduğunu belirtti ve şunları söyledi; “Bu kendini kongrelerde de kendini gösterdi. Teşkilatlarımızda son derece yüksek bir heyecan ve motivasyon var. Bu uzun süredir bu şekilde devam ediyor. İnşallah bunu, 2023 sonuçlarına yansıtırız.” 

“GEREKLİ TEDBİRLERİ ALDIKTAN SONRA SIKINTI OLMUYOR”

Salgın döneminde yoğun katılımla kongre gerçekleştirilmesi muhalefetin eleştiri oklarını çekmişti. Yapılan eleştirilere yanıt veren Başkan Sürekli, gerekli tüm tedbirlerin alındığını söyledi. İzmir Kongresi için de aynı eleştirilerin yapıldığını hatırlatan Başkan Sürekli, “Bu eleştiriler bizim il kongremizde de yapıldı. Ama divan başkanımız anonslarında sık sık uyarılarda bulundu. Pandemiyle ilgili bütün tedbirler alındı. Salondaki delegeler test yaptırıp o şekilde gittik. HES kodları konusunda çok titiz bir çalışma yürütüldü. İçerisinde N95 maskesinin ve dezenfektanların yer aldığı hijyen paketleri dağıtıldı. Ben bunu bu şekilde değerlendiriyorum. İzmir kongresinde de aynı eleştiriler olmuştu. Ben katılımcıları ve listeleri biliyorum. Kongre sonrasında, İzmir’de salgının artmasıyla ilgili herhangi bir şekilde etkisi olmadı. Ben gerek delegelerimizde gerek katılımcılarımızda ben bunu yakinen takip ettim. Salgının artmasıyla ilgili bir durum tespiti olmadı ve parti içerisinde öyle bir sonuca rastlanmadı. Gerekli tedbirleri aldıktan sonra sıkıntı olmuyor. Ankara kongresi de o şekilde” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası