Ege Postası
Geri

Başkan Tatı 8 ay sonra Meclis'e başkanlık etti

Buca Meclisi'nin Kasım ayı toplantısında Belediyeye ait 106 metrekarelik hissenin satışı CHP ve AK Parti grubunu karşı karşıya getirdi. 13-13 eşitlikle sonuçlanan oylamada eşitliği bozan Başkan Tatı'nın oyu oldu
Başkan Tatı 8 ay sonra Meclis'e başkanlık etti
Haberler / Yerel Yönetimler
2 Kasım 2013 Cumartesi 11:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
BÜNYAMİN DOBRUCALI / Haber servisi - Buca Belediye Başkanı ercan Tatı uzun bir aradan sonra ilk kez Buca Meclisi'ne başkanlık etti. AK Parti Buca Beleidye Başkan aday adaylığı için görevinden istifa eden AK Parti Buca İlçe Eski Başkanı Mustafa Solmaz'ın da katıldığı Meclis'te, Başkan Tatı hem CHP içindeki aday adaylarına hem AK Parti içindeki aday adaylarına başarılar dileyen bir açış konuşması yaptı. Meclis gündeminde öne çıkan konu belediyeye ait hissenin de bulunduğu araziydi. CHP grubu yaklaşık bin 500 metrekarelik arazinin sadece 106 metrekaresinin belediyeye ait olduğunu belirterek hissenin satılmasını istedi. AK Parti grubu ve bağımsız üyelerse bu satışa karşı çıktı.



BUCA'NIN SOSYAL TESİSE İHTİYACI VAR
Bağımsız Üye Lokman Fazla, 'o bölgenin sosyal tesise ihtiyacı olduğunu belirterek, tüm razinin kamulaştırılmasını' talep etti. AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Arslan ise Başkan Tatı'ya çağrı yaparak, 'tiyatro sözünüz vardı. Alın size arazi' önerisini getirdi. Başkan Yardımcısı Muzaffer Kater'in arazinin kamulaştırılmasının belediyeye yük getireceğini söylemesi ortalığı karıştırdı. Hem AK Parti grubu hem de bağımsız üyeler Kater'in bu sözlerine itiraz ettiler. Yapılan oylamada önce 12 evet 13 hayır olarak çıkan sonucun yanlış sayıldığı anlaşılınca oylama tekrarlandı. 13-13 eşitlik çıkmasının ardından Başkan Tatı'nın eşitlik halinde oyu 2 oy sayıldığı için arazideki belediye hissesinin satılmasına karar verildi.



BAŞKAN TATI'DAN 5 DAKİKA ARA
Dilek ve temenniler bölümüne gelmeden Başkan Tatı meclise 5 dakika ara verdi. Aranın ardından Başkan Tatı'nın gelmeyeceği anlaşılınca meclis Başkan Vekili Lokman Fazla başkanlığında devam etti. Söz alan Bağımsız üye Rıza Zayıfoğlu, 'at haralarının kaçak olduğuna işaret ederek, neden yıkım işlerinin yapılmadığını sordu. Zayıfoğlu'nun açıklamasının ardından söz alan CHP Grup Başkan Vekili Hasan Sağlam, konu hakkında kendisinin de CHP grubu olarak soru önergesi vermek istediğini söyledi. Hasan Sağlam'ın soru önergesi vermesi mecliste, CHP Grubu ilk kez soru önergesi veriyor şaşkınlığına neden oldu. AK Parti Grubu ve bağımsız üyelerden 'biz soruyoruz cevap alamıyoruz, bakalım CHP Grubu cevap alabilecek mi' sözleriyle değerlendirildi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası