Ege Postası
Geri

Başkan Tugay'dan Karşıyaka stadıyla ilgili çarpıcı açıklama: Hükümette isteksizlik var

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Karşıyaka Stadı ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Tugay, “Projeyi sanki belediye engelliyormuş gibi bir algı var. Proje her şeyi ile hazır olduğunda ihale edilme süreci başlatılmasında isteksizlermiş gibi bir görüntü var. Bilerek böyle bir yavaşlık varmış gibi geliyor. Genel ekonomiyi düşündüğünüz zaman 20 milyon dolar bütçesi olan böyle bir proje için hükümetin kaynak ayırmak istemiyor olabilir. Gerekirse bunu hızlandırmak için Cumhurbaşkanıyla görüşürüz” dedi. Başkan Tugay'dan Karşıyaka stadıyla ilgili çarpıcı açıklama:
Başkan Tugay'dan Karşıyaka stadıyla ilgili çarpıcı açıklama: Hükümette isteksizlik var
Haberler / Yerel Politika
2 Mayıs 2019 Perşembe 17:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Karşıyaka stadıyla ilgili tartışma yeniden alevlendi. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, konuyla ilgili Gündeme Bakış’a birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu.

KARŞIYAKA BELEDİYESİ’NDE BEKLEYEN HİÇ BİR ŞEY YOK!

Başkan Tugay, stat projesinin bir an önce hayata geçirilmesini isteyerek, “Karşıyaka’nın stadının ruhsatıyla ilgili bizde bekleyen hiçbir şey yok. Geçen hafta toplantı yaptık. Karşıyaka Belediyesi’nin engelleyici bir pozisyonu yok. Aynı şekilde Büyükşehir’in de…Projenin ilerlemesinde bir engel yok. Otopark konusuyla ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne proje değişikliği ile ilgili ruhsat başvurusunda bulunulmuş. Onun hızlanması için ne yapılabilir diye konuştuk. ‘Bize düşen bir şey varsa yaparız’ dedik. Görünüşte; hukuki problemler var ve buda belediyeden kaynaklanıyor’ gibi bir algı var. Geçmiş dönemde de şuanda da böyle bir şey yok. Projedeki değişikler tam oturmuş değil” dedi.

HÜKÜMETİN İSTEKSİZ BİR GÖRÜNTÜSÜ VAR

Başkan Tugay, sözlerine şöyle devam etti:

“Proje her şeyi ile hazır olduğunda hükümetin ihale edilme süreci başlatılmasında isteksizlermiş gibi bir görüntüsü var. Bilerek böyle bir yavaşlık varmış gibi geliyor. Genel ekonomiyi düşündüğünüz zaman 20 milyon dolar bütçesi olan böyle bir proje için hükümetin kaynak ayırmak istememesini de normal karşılarız. Bu, şu gerçeği değiştirmez; Karşıyaka’nın o stada ihtiyacı var. Bir şekilde oranın yapılması lazım”

GEREKİRSE CUMHURBAŞKANIYLA GÖRÜŞÜRÜZ

Projenin hayata geçmesi için herkesle görüşmeye hazır olduğunu anlatan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Ben olayı takip ediyorum. Her gün bunu konuşuyoruz. Herkeste birlikte bir şeyler yapalım gibi bir söylem var. Samimiyetlerini bilmiyoruz. Ankara’ya gideceğiz. Gerekirse Cumhurbaşkanına kadar gideceğiz. Stat projesinin etrafında oturan insanların açtığı ve devam eden davalar var. Bilirkişi raporu olumlu çıktı. Stadın lehine…Yürütmeyi durdurma yok. Projenin ihale edilmesi ve inşaatın başlanması gerekiyor. Ama ihaleye çıkmamakla ilgili isteksizlikler var. Onu, bunu bahane ediyorlar. Şuanda bizlik bir şey yok. Karşıyaka’daki insanlıların hassasiyetlerini bildiğim için konuya sürekli kendimizi sokmaya çalışıyoruz. Bu da bana sorumluluk yüklüyor” dedi.  (Gündeme Bakış)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası