Ege Postası
Geri

Başkan Tugay’dan ‘İstanbul’ yorumu: CHP İzmir etkilenebilir

CHP 38. Olağan İstanbul İl Kongresi’ni değişimcilerin kazanmasıyla İzmir’in tek değişimci Başkanı Cemil Tugay, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Tugay açıklamasında, “İstanbul’daki değişimden İzmir’de etkilenebilir. İçinde değişim duygusu olup bunu dile getirememiş olanlar fikir değiştirebilir” ifadelerini kullandı.
Başkan Tugay’dan ‘İstanbul’ yorumu: CHP İzmir etkilenebilir
Haberler / Politika
9 Ekim 2023 Pazartesi 13:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- CHP 38. Olağan İstanbul İl Kongresi, Haliç Kongre Merkezi’nde yapıldı. Eski CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ile CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik’in il başkanı olabilmek için yarıştı. Partinin 4-5 Kasım’da yapılacak 38. Olağan Kurultayı’na gidecek 196 delegenin de seçildiği kongrede Özgür Çelik, 660 delegeden 342’sinin oyunu alarak il başkanı seçildi. Cemal Canpolat ise 310 oyla rakibinin 32 oy gerisinde kaldı.

İstanbul İl Kongresi’nde çıkan sonuç gündeme damga vururken, İzmir’in tek değişimci Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Büyük kurultay da değişimcilerin kazanacağına inanıyorum. Her geçen gün elde edilen sonuçlarla bu inancım güçleniyor. Anadolu’nun her yerinden örgüt değişim talebini dile getiriyor” dedi.

DEĞİŞİM TALEBİ ARTIYOR

Dün yapılan kongrelere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Dün sadece İstanbul’da değil, Antalya, Afyon ve Uşak’ta kongreler oldu ve bütün kongreleri değişimciler kazandı. İstanbul kongresi delege ağırlığı nedeniyle en önemli kongrelerden birisiydi. Bütün Türkiye izledi ve geç saatlere kadar tartışmalar yapıldı. İstanbul delegeleri değişimciler lehine karar verdi. Yeni İl Başkanı ve ekibi de partinin genç dinamik yüzleri. Başarılı olacaklarına inanıyorum” ifadelerine yer verdi.

TUGAY’DAN KURULTAY MESAJI

4-5 Kasım günü gerçekleşecek olan büyük kurultaya ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Tugay, “Süreç devam ediyor ve her geçen gün halkta meydana gelen değişim talebinin partiye yansıması daha belirginleşiyor. 4-5 Kasım günü gerçekleşecek büyük kurultay da değişimcilerin kazanacağına inanıyorum. Her geçen gün elde edilen sonuçlarla bu inancım güçleniyor. Anadolu’nun her yerinden örgüt değişim talebini dile getiriyor” dedi.

İZMİR DEĞİŞİMDEN ETKİLENİR Mİ?

İstanbul’da değişimcilerin kazanmasıyla İzmir delegasyonunun değişimden etkilenip etkilenmeyeceği sorusunun sorulması üzerine Cemil Tugay, “İstanbul’daki değişimden İzmir’de etkilenebilir. İçinde değişim duygusu olup bunu dile getirememiş olanlar fikir değiştirebilir” ifadelerini kullandı.

‘PARTİ YÖNETİMİ DEĞİŞECEK, İLKELER DEĞİL’

Tugay açıklamasının devamında, “Bizler her durumda Cumhuriyet Halk Partiliyiz. Tercihimiz Kemal Kılıçdaroğlu ya da Özgür Özel olsun fark etmez. İkisi de Cumhuriyet Halk Partili ve değerli insanlar. Her durumda CHP’nin içinde bir tercih yapılmış olacak. Bunu parti içinde bir ayrıştırma gibi görmemek lazım. Kiminle daha başarılı olacağımız konusunda fikirlerimiz farklı.  Partinin yönetim anlayışı, şekli ve kişiler kurultay sonucuna göre değişebilir ama ilkelerde bir değişim olmayacak. Önemli olan bundan sonraki dönemlerde parti örgütlerine dinamizm kazandıracak, seçimleri kazandıracak söylemler geliştirecek, halkın CHP ile ilgili endişelerini giderecek yönetim kadrolarının göreve gelmedi. Temel de yapılmaya çalışılan iş bu. Biz ne olursa olsun CHP’liyiz. Parti içindeki tartışmalarda CHP’nin iyiliği için” diye konuştu.

 

 

Tugay’ın takipçileriyle 'değişim' polemiği; Partiye ihanet etmediğime eminim!
 

 

Başkan Tugay’dan çarpıcı açıklamalar: Artık seçim kaybetmek istemiyoruz

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası