Ege Postası
Geri

Başkan Yaşar, Karabalı Çörek Şenliği’nde

Ankara Yenimahalle Belediyesi’nin katkılarıyla Yozgat’ın Sorgun İlçesine bağlı Karabalı köyünün düzenlediği Geleneksel Çörek Festivali yüzlerce Yozgatlı vatandaşı bir araya getirdi. Yurt dışından gelen birçok Yozgatlı'ya da ev...
Başkan Yaşar, Karabalı Çörek Şenliği’nde
Haberler / Genel
8 Temmuz 2013 Pazartesi 12:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ankara Yenimahalle Belediyesi’nin katkılarıyla Yozgat’ın Sorgun İlçesine bağlı Karabalı köyünün düzenlediği Geleneksel Çörek Festivali yüzlerce Yozgatlı vatandaşı bir araya getirdi. Yurt dışından gelen birçok Yozgatlı'ya da ev sahipliği yapan festival, barış, demokrasi ve kardeşlik çatısı altında buluştu. Festivale Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Sorgun Kaymakamı Levent Kılınç, CHP Eski Başkan Yardımcısı Yaşar Seyman, Karabalı Köyü Muhtarı Ünal Ünlü katıldı.

HASRET GİDERDİLER

Karabalı Derneği Başkanı Durak Kaplan, Karabalı halkının geleneklerine bağlı bir köy olduğunu vurgulayarak, "Atalarımızdan devraldığımız tarihsel ve kültürel miraslarımızı yaşatacak ve gelecek kuşaklara devredeceğiz" dedi. Konser ve Semah gösterileriyle devam eden festivalde, yurt dışından ve şehir dışından gelen Karabalılar halaylar eşliğinde hasret giderdiler.

KARDEŞLİK MESAJI

Yaşar, şenlikte yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajı verirken, “Türkiye’nin neresine giderseniz gidin ayrı bir güzelliği sizi kucaklar. Bozkırın içinde kurulmuş Karabalı köyünün güzel yürekli yurttaşları da bizleri burada kucakladı. Hemşehrilik bilincinin kaybedilmemesi, gelenek ve göreneklerin de unutulmaması için bu tür etkinlikler devam ettirilmelidir. Yenimahalle Belediyesi olarak tüm yurttaşlarımıza dil, din, ırk, mezhep, siyasi fikir gözetmeksizin hizmet veriyoruz” dedi. Festivale katılan Yukarı Emirler köylülerinin yoğun ilgisiyle karşılan Başkan Yaşar, köylülerin isteği üzerine köyü ve cemevini ziyaret etti. Köylüler, Yaşar’a cemevine verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası