Ege Postası
Geri

Kayseri Adliyesi 132 güvenlik kamerasıyla gözleniyor

Kayseri’de iki yıl önce temeli atılan yeni adliye binası hizmete girdi. 57 bin metrekarelik kapalı alanda 45 mahkemenin her birine ait 45 duruşma salonu bulunuyor. 4 katlı binanın güvenliği içinde 132 kamera ile bütün koridorlar, binanın dışı...
Kayseri Adliyesi 132 güvenlik kamerasıyla gözleniyor
Haberler / Genel
8 Temmuz 2013 Pazartesi 12:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kayseri’de iki yıl önce temeli atılan yeni adliye binası hizmete girdi. 57 bin metrekarelik kapalı alanda 45 mahkemenin her birine ait 45 duruşma salonu bulunuyor. 4 katlı binanın güvenliği içinde 132 kamera ile bütün koridorlar, binanın dışı tamamen izleniyor.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl, yeni adliye binasının tanıtımı için basın toplantısı düzenledi. Adliye hakkında bilgi veren Bingöl, daha sonra basın mensuplarına binayı gezdirdi. Bingöl, 2011 Nisan ayında temeli atılan adalet sarayının 1 Temmuz 2013 tarihinde fiili olarak hizmete girdiğini duyurdu. Bingöl, “Yeni adalet sarayımız vatandaşlarımıza, devletimize, milletimize, Kayseri’ye yakışır bir adliye sarayı oldu. Herkese hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. Umarız burada güzel kararlar çıkar. Binamızın 57 bin metrekare kapalı alan var. 45 mahkeme bulunuyor. 65 savcı odası ve kalemlere ait odalar var. Yemek salonları, kafeteryalar, kapalı otoparkları ve iki açık otopark var. Hizmete giren binada bazı eksiklikler çıkıyor. Ama bunlar da zamanla gideriliyor.” dedi.

Başsavcı Bingöl, 6 yeni mahkeme kurulduğunu belirterek, bunların birinin ağır ceza mahkemesi, iş mahkemesi, 2 tane sulh ceza mahkemesi ve 2 tane ticaret mahkemesi olduğunu söyledi. Bingöl, ön büro hizmetlerinde de vatandaşa ciddi kolaylıklar sağlandığını belirterek, “Ön büro hizmeti bir ay içinde hizmete girecek. Orada tüm vatandaşlarımız giriş katında duruşma ve ifade verme dışındaki bütün işlemlerini yapacak. Dosyadan örnek alma, şikayet dilekçesi verme ve dosya ile ilgili bilgileri oradan alacak. Üst katlara çıkmadan insanlarımız hizmet alacak. Danışma hizmetleri de yine girişte verilmektedir.” diye konuştu. Bingöl, Türkiye’de bu şekilde ilk defa hizmet veriler bir adliye sarayı olduğunu belirterek, “Eski binamız çok kalabalık oluyordu. Bu yeni binamıza ilk gün 4 bin insanımız geldi. Ama bina içinde kimseyi göremedik. Kayboldu gibiydi.” diye konuştu.

Baroya ayrılan bölümle ilgili soruyu yanıtlayan Bingöl, şu bilgiyi verdi: “Baroya ayrılan bölümü de diğer odalarda olduğu gibi bütün odalarda da yaptık. Teslimatı oldu. Kendileri yıkmış ve yeniliyor olabilir. Ama yazık oldu. Çünkü devlet bütçesinden gidiyor. Keşke biz boş olarak verseydik ve harcama olmamış olurdu. Onlar da yenilemiş olurdu. Eksiklikler çıkıyor ama genel anlamda sorun yok. İlk gün 17 mahkememiz faaliyete geçti. Duruşmalar işliyor. Yangın alarm ve ısıtma ile soğutma ve bazı kapıların açılmaması da barodaki tamir ve tadilattan kaynaklanıyor. Bu konuda baroya bilgi verildi ve çalışmalar hızlandırılarak biran önce bitirileceğini biliyoruz.”

Bülent Bingöl, adliye sarayının genelinde güvenlik kamerası ile koruma yapıldığını belirterek, 132 kamera ile gerek binanın iç kısmının gerekse dış bölümünün izlendiğini söyledi. Bingöl, yeni binada açılan adliye sarayı ile birlikte yeni mahkemeler kurulduğunu ve bu mahkemelerle birlikte yeni personel ataması yapıldığını açıkladı.

ESKİ ADLİYE BİNASI 'İSTİNAF MAHKEMESİ' OLARAK HİZMET VERECEK

Başsavcı Bülent Bingöl, eski binanın halen kendilerine ait olduğunu belirterek, bu binanın gececi olarak 'İstinaf Mahkemesi' olarak kullanılacağını belirtti. Bingöl, şu bilgiyi verdi: “İstinaf Mahkemesi için ihaleye çıkıldı. Bir iki ay sonra bina eski veterinerlik fakültesi binasının yerine inşa edilecek. 2 yıl içinde binanın yapılması planlanıyor. Eski adliye binası ile ilgili olarak şu an bizde. Biz kimseye vermedik. İstinaf mahkemesi burada hizmet verecek. Geçici olarak orada hizmet verecek. Biz hiç kimseye de eski binayı vermedik.”


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası