Ege Postası
Geri

Almanya'da 70 bin meslek eğitimi yer boş kaldı

Almanya’da meslek eğitimi öğrencisi arayan firmaların yeterince öğrenci bulamadığı ortaya çıktı. Ülke genelinde yaklaşık 70 bin meslek eğitimi yeri boş kaldı. Ticaret ve Sanayi Odaları Başkanı Eric Schweitzer, bunun eğitim sistemindeki...
Almanya'da 70 bin meslek eğitimi yer boş kaldı
Haberler / Genel
8 Temmuz 2013 Pazartesi 11:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Almanya’da meslek eğitimi öğrencisi arayan firmaların yeterince öğrenci bulamadığı ortaya çıktı. Ülke genelinde yaklaşık 70 bin meslek eğitimi yeri boş kaldı. Ticaret ve Sanayi Odaları Başkanı Eric Schweitzer, bunun eğitim sistemindeki eksiklikten kaynaklandığını söyledi.

Berlin ALBA çöp arıtma şirketinin başında bulunan Dr. Schwitzer, kendi çocuklarının da bir gün isterlerse firmada çöp ayıklama bandında çalışabileceklerini söyledi. FAZ’a konuşan Schweitzer, “Çocuklarınızın çöp bandında çalışmasını ister misiniz'” sorusuna, “Tatilde bunu yaptılar. Bunun kendileri için doğru olduğunu düşünürlerse neden ana meslek olarak yapmasınlar'” cevabını verdi.

“Meslek eğitimiyle insanlar yüksekokul fikrinden uzaklaştırılmıyor mu'” sorusuna ise, “Gençlere mesleğin üniversiteye bağlı bir şans olmadığını anlatmalıyız. Yüksekokul okumamış birinin hayatta bir şey olamayacağı fikride doğru değil. Eskiden ‘Önce meslek eğitimini yap sonra istersen yüksekokula gidersin’ fikri yaygındı. Şimdi yüksekokulu terk edenlerin sayısının fazlalılığı bunun ne kadar doğru olduğunu gösteriyor.” sözleriyle cevap verdi.

Almanya’da 2020 yılına kadar 150 bin mühendis ve 1,5 milyon kalifiye elaman açığı oluşacağına dikkati çeken Schweitzer, mühendislik okuyanların sayısının giderek düştüğünü söyledi. Öğrencilerin daha çok bildikleri meslek eğitimlerine yöneldiğini aktaran Schweitzer, gençlerin rahat bir hayat istediklerini ama zorluklara katlanamadıklarını kaydetti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası