Ege Postası
Geri

Başkan'dan isim polemiğine tepki

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca-Yeşildere bağlantısını sağlayan Homeros Bulvarı’nın ardından, İnönü Caddesi ile Yeşillik Caddesi arasını 3 kilometre kısaltan yeni ekspres yolu da hizmete aldı. 2013 yılının son açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Homeros Bulvarı konusunda yaşanan isim polemiği nedeni ile AK Parti’ye sert şekilde yüklendi. “El insaf” çeken Başkan Kocaoğlu, AK Parti’nin Atatürk’ üzerinden siyaset yapma çabasında olduğunu kaydederek “Akıl sağlığı diliyorum” sözleri ile eleştirilere sert yanıt verdi.
Başkan'dan isim polemiğine tepki
Haberler / Yerel Yönetimler
28 Aralık 2013 Cumartesi 15:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Gerçekleştirilen törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm’ün yanı sıra, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve İl Yönetim Kurulu üyeleri, CHP İzmir milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, ilçe örgüt yöneticileri, sivil toplum örgütleri ve meslek odalarının temsilcileri, İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

“ATATÜRK’ÜN ÜZERİNDEN SİYASİ RANT ELDE ETME ÇABASINDALAR”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sözlerinin başında Buca Uçanyol’da yer alan bulvara meclis kararıyla “Homeros Bulvarı” adının verilmesine dair yaşanan polemikler ve eleştiriler nedeni ile AK Parti Grup Meclis Başkan Yusuf Kenan Çakar’a yüklenerek, “Bizim bunu dememize zaten ihtiyaç yok. Bornova’da Atatürk Caddesi, Çankaya’da Gazi Bulvarı, sahil şeridinde Mustafa Kemal Sahil Bulvarı olduğu için bu topraklarda yaşayan, hemşerimiz olan, dünyanın ilk yazarı Homeros’un adını verdik. Homeros’un kim olduğunu bilmeyenler, bu toprakların tarihini, insanlık tarihini bilmeyenler Atatürk üzerinden siyaset yapmaya devam ediyorlar. El insaf... Bizim cumhuriyetçiyiz, Atatürkçüyüz,  ya da aydınlıktan, çağdaşlıktan yanayız dememize herhalde gerek yok. İlkokullarda andımızın okumasını yasaklayan, milli bayramlara yasak getiren, Atatürk anıtlarına vatandaşların çiçek koymasını engelleyen siz değil misini? Türkiye Cumhuriyeti’nin yabancılara verdiği devlet nişanından, cumhuriyet nişanından Atatürk silüetini ve T.C. ibaresini çıkartan siz değil misini? T.C.’yi bakanlıkların logosundan kaldıran siz değil misini? Valiliklerden, bankalardan T.C. ibarelerini kaldıran siz değil misini? Atanın adını camilerde okunan hutbelerden kaldıran siz değil misini? Statlardan, okullardan Atatürk’ün ismini kaldıran siz değil misini? Atatürk İlköğretim Okulu’nu İmam Hatip Okulu’na dönüştüren siz değil misini? Depremde yıkılan Atatürk İlköğretim Okulu’na Başbakan’ın annesinin adını veren siz değil misini? Atatürk Stadı’nı Büyükşehir Stadı olarak değiştiren siz değil misiniz'” dedi.

“AKIL SAĞLIĞI DİLİYORUM….”

Başkan Aziz Kocaoğlu sözlerinin devamında AK Parti’ye seslenerek, “Bunlar başka yerlerde, Ulu Önder’imize başka sözler söyleyerek siyasi rant elde etme çabasıdır. İzmir gibi Türkiye’nin en aydınlık kentinde, Atatürk üzerinden rant elde etmeye çalışıyorlar. Daha Ulu Önder’imize Atatürk bile diyemiyorlar. Sadece Gazi Mustafa Kemal diyorlar. Bizim Ulu Önder’imizin adı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Bunun üzerinden siyaset yapmak gibi bir aymazlık yapıyorlar. Ben buradan o arkadaşa akıl sağlığı diliyorum” diyerek isim vermeden Yusuf Kenan Çakar’a yüklenmeye devam etti.



“İZMİR 4 VERİP 1 ALDI”

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile merkezi hükümetin kent için yaptığı yatırımları kıyaslayan Aziz Kocaoğlu, “Merkezi hükümet bu kente ne yatırım yapt? İzmir bu sene merkezi hükümete 37 milyar 673 milyon TL vergi ödedi. İzmir’e harcanan para her şey dahil 7 milyar 690 TL’dir. İzmir 37 milyar karşılığında 7 milyar TL para almıştır. İzmir merkezi hükümete 4,33 vermiş, 1 almıştır” dedi ve Türkiye’nin diğer illeri ile İzmir’i kıyaslayarak şunları kaydetti; “Bu beğenilmeyen, geri kaldı denen İzmir’in merkezi hükümete verdiği vergi diğer tüm illerden daha fazla. Bizim üstümüzde vergi ödeyen İstanbul, Kocaeli ve Ankara vardır. Biz borcumuzu ödeyen, üreten, devlet bütçesine katkı koyan bir iliz. İzmir Büyükşehir Belediyesi 9,5 senede, İzmir’e fiilen 5 milyar 600 milyon TL yatırım yaptı. Merkezi hükümet ise 11 yılda toplam 5 milyar 300 milyon TL yatırım yaptı. Yine bu merkezi hükümet 11 yılda, İzmir’de, İzmir’in verdiği paranın haricinde 5 milyar TL’nin de üzerinde özelleştirme yapmıştır. Yani İzmirlinin malını satmıştır. Şimdi hizmetten bahsediyorlar... Hizmeti biz İzmirlinin gücü ile yapıyoruz. Ve sağlıklı çalışıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesi, merkezi bütçenin 200’de biri. Yatırıma geldiğinizde, bizim bütçemiz bir ise, merkezi bütçenin 200’dür. Hükümetin yatırım bütçesi bizimkinin 45 katı. Demek ki biz, yatırım gücümüzü, kamunun parasını, hükümetten 5 kat daha verimli kullanmışız. Bu parada yetimin de hakkı var. Bu paraya kendi paramızdan daha iyi bakmak zorundayız.”

“GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ”

Yaklaşan yerel seçim sürecine dair değerlendirmelerine devam eden Kocaoğlu, “Bel altından vuruşlar ve olmayan şeyleri göstermek gibi çalışmanın içine giriyorlar. Herkes biliyor ki, güneş balçıkla sıvanmaz. Kötü söz kendi sahibine aittir. Çamur at izi kalsın… Atılan o çamur, çamuru atan adamın kafasından aşağı geçer. Biz belediye hizmetlerini yerine getirerek, zaten görevimiz yapıyoruz. Ve hızla yapmaya da devam edeceğiz. Ben on yıldır, ve önümüzdeki beş yılda da belediye hizmetlerini hızla yaparken, bu kenti kalkındırmanın sözünü veriyorum. 30 ilçenin tamamını, İzmir’i kalkındırma sözü veriyorum. Bizim hedefimiz yerelde kalkınmayı sağlamak. Hükümet size yatırım yapmadık, çünkü siz bize oy vermediniz diyor. O zaman İzmir’e yapmadığınız bu yatırımları size söyleyelim, beş sene içerisinde yapın bakalım. Önümüzdeki seçim döneminde bakarız, İzmirli hemşerilerimiz de şapkasını önüne koyup seçimini yapar. Bakalım o zaman size oyunu verecek mi, vermeyecek m? Oy herkesin kendi vicdanıdır. Uyanık olacağız” diye konuştu.

“NE OLDUĞUMUZU, KİM OLDUĞUMUZU DÜNYA ALEM ÖĞRENDİ”

Sözlerinin sonunda Türkiye’de deprem etkisi yaratan 17 Aralık operasyonları ile Büyükşehir operasyonunu kıyaslayan Başkan Kocaoğlu şunları kaydetti; “İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne operasyonlar yapılırken bizim ne dayımız, ne amcamız, ne de başka kimsemiz vardı. Üzerimizden sinlidir gibi geçtiler. Çok şükür… Hala ayaktayız… Emniyet güçleri ve diğer güçler İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin üzerine gitsinler diye teşvik edildi. Engellemediler. Orada bir şey olmadığını bile bile, “Ya bir şey çıkarsa” diye üzerimize geldiler. İyi oldu... Biz zaten ne olduğumuzu biliyorduk. Vatandaşlarımız da bizi biliyordu. Artık nasıl adam olduğumuzu, kul hakkına el uzatmadığımızı tüm dünya alem öğrendi. Bu ülke yönetenler tarafından istismar edilmediği müddetçe, kendi gücü ile kalkınacak bir ülkedir. Bu ülke, 5 senede toparlanacak, on senede kalkınacak bir ülkedir. Ben İzmir’e geldim, borcunu ödedim, yatırımlarımı yapıyorum ve bu kenti kalkındırıyorum. Kalkındırmaya devam edeceğim. Bu ülke bizim. Yeter ki çaldırmayalım, sahip çıkalım. Namuslular da en az namussuzlar kadar cesur olmak zorundadır. Biz namuslular da en az namussuzlar kadar cesur olacağız.”

“MERKEZİ HÜKÜMET KARABAĞLAR’A YATIRIM YAPMADI”

Açılışı yapılan yolun Karabağlar’ın kaderinde çok büyük değişiklik yapacağını belirten Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na teşekkürlerini sunarak, “Yolun her iki yakasında buraya yakışır bir imar değişikliği yapmayı hayal ediyoruz. Dilerim ki bu hayalimiz de gerçekleştir. Göreve geldiğimde, ilçemize bir tuğla koyanın ölene kadar kölesi olurum demiştim. Bunu demeye de devam edeceğim. Karabağlar’da beş senedir merkezi hükümetin iki tuğlayı üst üste koyduğunu dahi göremedik. Bu Karabağlar’ın hakkı, İzmir’in hakkı. Aziz Başkan yeniden adayımız oldu. Kendisine başarılar diliyorum. Yolu açık olsun. Siz İzmir’in kaderini değiştirme yolunda her türlü çabayı gösterdiniz. Önümüzdeki 5 yılda binlerce projeyi daha hayata geçireceksiniz. Dilerim ki ben de sizinle bir dönem daha çalışırım. Bir Karabağalar projesi olarak başladığımız Uzundere Rekreasyon Alanı Projesi de ilçemizi aşarak, İzmir’in, hatta Türkiye’nin projesi oldu. Umarım onu da yakında hizmete açacağız” diye konuştu.

EKSPRES YOL 50 MİLYON TL’YE MAL OLDU

İnönü Caddesi ile Yeşillik Caddesi arasındaki ulaşımda büyük kolaylık sağlayarak bölge trafiğini rahatlatan yeni güzergah; 30 milyon kamulaştırma bedeli, 20 milyon TL yapım ve asfaltlama gideri olmak üzere toplam 50 milyon TL’ye mal oldu. İnönü Caddesi Metin Oktay Kavşağı’ndan başlayarak Hıfzısıhha önünden 52/18, 52/96, 200/1, 9601, 9602 sokaklar, Erdal Yaklav Caddesi, 4551 Sokak, Dostluk Bulvarı ve 4025 Sokak güzergahlı yeni bağlantı yolu,  İnönü ile Yeşillik Caddesi’ni birbirine bağlayarak bölgede büyük rahatlık sağlayacak. Trafiğe soluk aldıracak ekspres güzergah için kısım kısım yeni imar yolları açan,  gerekli noktalarda ise toplam 2 kilometre uzunluğunda değişken yüksekliklerde istinat duvarı yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 8 noktada kavşak, 10 noktada da sinyalizasyon oluşturdu. Büyükşehir Belediyesi ayrıca, mevcut kavşaklarda düzenleme yaptı. Havai hatlar yer altına alındı. 4549 Sokak’ta yaya alt geçidi yapıldı. Bölgedeki tretuvar düzenlemesiyle birlikte yeşil alan düzenlemeleri ve ışıklandırmalar da tamamlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ayrıca, proje kapsamında yaklaşık 12 kilometrelik yağmur suyu ve kanalizasyon hattının yapımını gerçekleştirdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası