Ege Postası
Geri

Kocaoğlu'ndan grup toplantısında iki kritik açıklama!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde gerçekleşen yılın son meclis toplantısına Başkan Kocaoğlu'nun seçim öncesi mesajları ve yargı kararı ile 3 senenin ardından görevine iade edilen Genel Sekreter Ersu Hızır'ın katılımı damga vurdu. Öğlen saatlerinde gerçekleşen encümen toplantısında yaşanan gerginliğin ardından Hızır ile ilgili yorumlarda bulunan Başkan Kocaoğlu, "Yargı kararını uygulamak zorundayız, görevini yerine getirecek" derken, yerel seçim sürecinde ilçelerdeki aday belirleme konusuna ise kesinlikle karışmayacağını dile getirdi.
Kocaoğlu'ndan grup toplantısında iki kritik açıklama!
Haberler / Yerel Yönetimler
26 Aralık 2013 Perşembe 23:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Foça Belediyesi'ne yapılması öngörülen kaynak aktarımı sebebi ile olağanüstü toplanan İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi ve öncesinde düzenlenen CHP grup toplantısında hareketli saatler yaşandı. Gündüz yaşanan "Encümen krizi"nin ardından meclis üyeleri ile bir araya gelen Başkan Aziz Kocaoğlu'nun, Ersu Hızır konusunda ve yerel seçim sürecine dair önemli mesajlar verdiği öğrenildi.

GRUPTA HIZIR MESAJI
Basına kapalı olarak gerçekleşen grup toplantısına katılan ve sinirli olduğu gözlenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, encümen toplantısı sırasında gerginlik yaşadığı Genel Sekreter Ersu Hızır konusunda isim vermeden açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz yıllarda "Güven sorunu sebebiyle birlikte çalışmak istemiyorum" diyerek görevden alınan Hızır hakkında isim vermeden de olsa meclis üyelerine açıklamada bulunan Başkan Kocaoğlu"nun, "Ortada yargı kararı var. Onu uygulamak zorundayız. Görevini yerine getirecek" dediği öğrenildi.

"HERKESE EŞİT MESAFEDEYİM"
Geçtiğimiz günlerde CHP'li ilçe başkanları ile bir araya gelen Başkan Kocaoğlu ayrıca, düzenlenen toplantıyı da hatırlatarak, bundan sonraki süreçte ilçe belediye başkan adaylarının belirlenmesine kesinlikle karışmayacağının altını çizerek, "Benzer bir durumu geçtiğimiz yerel seçimlerde yaşadık. Sadece bir ilçe için, o da Urla'da fikrimi söyledim, talepte bulundum. Ancak orada bulunduğum tasarruf konusunda bile bile çok fazla spekülasyonu yapıldı. Bundan sonra asla bu konuya karışmayacağım. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak benim ilçe belediye başkanlarının belirlenmesine müdahale etmem söz konusu değil" dediği ifade edildi. Kocaoğlu ayrıca "Herkese eşit mesafedeyim" diyerek aday adaylarına da net mesaj gönderirken, "Bu konuda son söz genel merkezde. Kararı genel başkan verecek. Ben ancak fikrim sorulursa, zorunlu olduğumuz ilçelerde görüşümü paylaşır, öneride bulunurum" derken, sıkıntılı ilçelerde görüş belirtebileceğini vurguladı ancak hangi ilçelerden bahsettiğini net olarak açıklamadı.


HIZIR 3 YIL SONRA MECLİSE GELDİ
Diğer yandan, mahkeme kararı doğrultusunda görevine iade edilen Genel Sekreter Ersu Hızır encümen toplantısında yaşanan krizin ardından akşam saatlerinde gerçekleştirilen olağanüstü meclis toplantısına katıldı. Başkan Aziz Kocaoğlu'nun katılmadığı İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında, Ersu Hızır yaklaşık 3 yıl süren hukuk mücadelesinin ardından yeniden bürokratların yer aldığı kısımdaki genel sekreter koltuğuna otururken, eski Genel Sekreter Pervin Şenel Genç'in ise meclise katılmadığı dikkat çekti. Meclis Başkanvekili Adnan Oğuz Akyarlı, oturumun açılışında Genel Sekreter Yardımcılığı görevine atanan eski Kararlar ve Tutanaklar Daire Başkanı Tülay Azeri ile kendisinden boşalan koltuğa getirilen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Özel Kalem Müdürü Levent İşler'i meclis üyelerine tanıtarak kendilerine yeni görevlerinde başarı dileklerini iletti. Olağanüstü meclis toplantısında Foça Belediyesi'nin 2013 yılı bütçesine 731 bin TL'lik aktarma yapılması da oyçokluğu ile kabul edildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası