Ege Postası
Geri

Başkan ve Kaymakam esnafla buluştu

138 sokak daha düzenli olacak Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Kaymakam Şenol Bozacıoğlu ve İlçe Emniyet Müdürü Tolga Özgür Gök, Buca’da “öğretmenevleri sokağı” olarak da bilinen kafeteryaların bulunduğu 138 sokak esnafıyla bir araya geldi. Esnafla kurallara uyulması konusunda mutabakata varıldı.
Başkan ve Kaymakam esnafla buluştu
Haberler / İzmir
24 Eylül 2014 Çarşamba 10:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İZMİR- Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ve Kaymakam Şenol Bozacıoğlu, ilçede son bir kaç yılda arka arkaya açılan kafeteryalarla gençlerin buluşma noktası haline gelen 138 sokakla ilgili vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine harekete geçti. Gürültü ve trafik konusunda şikayetlerin çoğunlukta olduğu sokağın tüm esnafını toplantıya çağıran Piriştina ve Bozacıoğlu, kurallara uyulmasını istedi. Babasının da esnaf olduğunu belirten Kaymakam Bozacıoğlu, “Hedefimiz Bucalıların bu sokağı sahiplenmesidir. Bu mekanlar ilçemizin vitrini olsun ama sizlerin de kurallara uymanız lazım. Canlı müzik belli bir saatte kesilmeli. Bu konuda kararlıyız. Ruhsatı olmayan alkol satamaz. Bu kurala da uymak zorundayız. Kuralları birlikte çizelim ve uyalım” diye konuştu. Başkan Levent Piriştina da, esnaftan hassasiyet beklediklerini, kurallara uyulmasını istediklerini ifade etti. Gençlerin kaliteli zaman geçirdikleri 138 sokağın özel ve kıymetli olduğunu, ancak konutların ortasında kalması nedeniyle rahatsızlık vermemeye özen gösterilmesi gerektiğini dile getiren Piriştina, “Tarif edilen ticaretin yapılması bizim özen gösterdiğimiz konudur” dedi. Sokak esnafı ise alt yapı eksikliklerinin giderilmesini, sokağa özel “Kordon yönetmeliği” benzeri bir yönetmelik çıkarılmasını ve isim verilmesini, aydınlatma eksiklerinin giderilmesini ve bir otopark tahsis edilmesini talep ettiler.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası