EGEPOSTASI-TV 35 ekranlarında yayınlanan Haber Saati programında gündemi değerlendiren Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, ödenemeyen maaş ve borç tablosuyla devraldıkları belediyeyi yoğun bir çalışmayla mali açıdan disipline ettiklerini açıkladı.Başkan Kırgöz, aldıkları tedbirlerle belediyeyi ‘tıkır tıkır çalışan bir kuruma’ dönüştürdüklerini vurgulayarak, “Göreve geldiğimizde 5.5 aylık ödenmeyen maaşlar ve ödenemeyen borçlar vardı. Ama dersimize iyi çalışmıştık. 7 ay içinde belediyenin tüm borçlarını yapılandırarak, borçları düzenli şekilde ödenir hale getirdik. Tıkır tıkır çalışan bir belediye haline getirdik.” dedi.
İLÇE NÜFUSU 70 BİNE ÇIKTI
40 binlerde olan ilçe nüfusunun Covid 19 pandemisinin hemen ardından 70 binlere çıktığını ancak ikinci konutlarına gelen vatandaşların da her türlü ihtiyacını karşılamak için adeta seferber olduklarını kaydeden Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, belediye bütçesi, hayırseverler ve büyükşehir belediyesi desteğiyle ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.
BAŞKANIMIZ SOYER VE EKİBİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM
Başkan Adil Kırgöz, “Biz de belediye olarak bu sağlınla ilgili mücadele için elimizden geleni yapıyoruz. Her konuda olduğu gibi büyükşehir başkanımız Tunç Soyer ve ekibine bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu mücadelede de bizi yalnız bırakmadılar. Her türlü desteği veriyorlar. Odalar, stk’lar, hayırseverler destek oldu. Gıda paketleri bize iletiliyor. Biz de yardımda bulunuyoruz. Büyükşehirden de 400 paket gıda kolisi geldi. Onları da dağıttık” bilgisini verdi.
AÇIKLAMANIN SATIR BAŞLARI:
Kültür işleri müdürlüğümüz organize etti. Belediyemiz sosyal medya hesaplarında düzenli olarak daha önceden haftada 3 gün yurttaşlarımıza hizmet veriyordu arkadaşımız. Kesintiye uğrayınca böyle bir şey düşünmüşler. Çok da tutuldu. Geri dönüşleri çok iyi oldu bize. Pilates eğitmenimiz tarafından o sporu yaptırıyoruz.
SAĞLIK ÇALIŞANLARINA TEŞEKKÜR
Gerçekten tüm dünyanın mücadele ettiği bu salgın olayı sıkıntılı bir süreç. İnşallah en kısa sürede atlatırız biz bu durumu. Bir mücadele veriliyor. En çoğunu da sağlık çalışanları veriyor. Onlara kolaylıklar sabır diliyorum. Günlerce ailelerinden uzakta çalışıyorlar. Bu mücadelenin içinde kolluk güçleri ve yerel yönetimler yer alıyor.
BAŞKANIMIZ SOYER VE EKİBİNE BİR KEZ DAHA TEŞEKKÜR EDİYORUM
Biz de belediye olarak bu sağlınla ilgili mücadele için elimizden geleni yapıyoruz. Her konuda olduğu gibi büyükşehir başkanımız Tunç Soyer ve ekibine bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu mücadelede de bizi yalnız bırakmadılar. Her türlü desteği veriyorlar. Bizler belediye olarak kentin giriş ve çıkışlarında kontroller var ama yine girişler oluyor. Çünkü burası ikinci konutların yoğun olduğu bir yer.
DİKİLİ’YE İKİNCİ KONUTLARI OLANLAR GELDİ
45 bin civarında nüfusumuz var. 70 binlerde nüfus var şu anda. Evlerinde ikamet ediyorlar. Büyük ölçüde sokağa çıkma yasağına uyuyorlar. 11 Mart’tan sonra imkanlarımız çerçevesinde sokaklarımızı, kamu kurumlarımızı, esnafımızın işyerlerini, Pazar yerlerini ilaçlıyoruz. Pazar yerlerini kontrol altına aldık. Maske dağıtıyoruz, ateşlerini ölçüyoruz. Şu an girişler durdu ama ilk günlerde aldığımız bilgiye göre günde 500-600 araç girdi kentimize. Şu an sakin. Girişler fazla yok kentimize.
CAN DOSTLARIMIZI DA UNUTMADIK
Birçok vatandaşımız işsiz kaldı. Yardım talepleri geliyor bize. Kampanya başlattık. Odalar, stk’lar, hayırseverler destek oldu. Gıda paketleri bize iletiliyor. Biz de yardımda bulunuyoruz. Büyükşehirden de 400 paket gıda kolisi geldi. Onları da dağıttık. Can dostlarımızı da unutmadık. Sağlıklı ve düzenli olarak 3 veteriner eşliğinde tüm mahallelerimizdeki can dostlarımızı düzenli olarak besliyoruz. Rahat olsun yurttaşlarımız.
TÜM BİRİMLERİMİZ SEFERBER
Salgınla mücadele kapsamında hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağında tüm birimlerimiz seferber oluyor. Vatandaşlarımızın taleplerine ulaşmaya çalıştık. 65 yaş üstü vatandaşlarımıza da ulaşıyoruz. Alışverişlerini, ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Bu mücadelenin temel kuralı evde kalmak. Evde kalın sağlıklı kalın diyorum tüm yurttaşlarımıza. Ancak böyle aşabiliriz.
MEYDANDA HALKA BİR YILIMIZI ANLATACAKTIK ANCAK…
Bir yıllık süreyi değerlendirmek için 11 Nisan’da Atatürk Meydanı’nda halkı toplayarak bir yıl boyunca ne yapıp ettiğimizi anlatacaktık. Hesap verebilir bir belediye anlayışına sahibiz. Bu salgın olayı patlayınca bu organizasyonumuz yapılamadı.
TIKIR TIKIR ÇALIŞAN BİR BELEDİYE HALİNE GELDİK
31 Mart’ta göreve geldik. Tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Biz ekonomik açıdan sıkıntılı bir belediye devraldık. Mali yapıyı iyileştirmeyle işe başladık. Göreve geldiğimizde 5.5 aylık ödenmeyen maaşlar ve ödenemeyen borçlar vardı. Ama dersimize iyi çalışmıştık. 7 ay içinde belediyenin tüm borçlarını yapılandırarak, borçları düzenli şekilde ödenir hale getirdik. Tıkır tıkır çalışan bir belediye haline getirdik. Dersimize çalışarak gelmiştik. Bu salgın patladı. Yine zorluklar var.
YAKIT VE ARAÇ KİRALAMADA 7 MİLYON LİRA TASARRUF ETTİK
40 araç kiralanmış. Onları hemen geriye gönderdik. Süresi dolduktan sonra bunu 11 araca düşürdük. Buradan yıllık 5 milyonun üzerinde tasarruf ettik. Aylık maliyeti 645 milyondu. Kiralanan bir çöp kamyonu 17 bin 100 liraya kiralanmış. Biz aynı kamyonu 8 bin 900 liraya kiraladık. Yakıtla araç kiralamadan bir yılda yaptığımız tasarruf 7 milyonun üzerinde.
BELEDİYEYİ DÜZENE SOKTUK
Bir yılda kullanılan akaryakıt ile dönemimizdeki kullanılan akaryakıt arasında bir milyon 600 bin liralık tasarruf ettik. Mevcut kaynaklarımızı ve ilave nasıl kaynak yaratacağımızı biliyorduk. Tekrar itibarlı bir belediye yarattık. Bunu yalnız yapmadık. Tüm çalışanlarımızla birlikte yaptık. Fedakârca çalıştılar. Hep birlikte belediyeyi düzene soktuk. Hiçbir sıkıntımız yok şu anda artık.