Ege Postası
Geri

Başkan’ın Foça günlüğü

Foça merkez ile Bağarası mahallesinde “Kocaoğlu rüzgarı” esti. Turistik ilçede 5 saat içinde 4 açılış gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, kahvehane toplantıları yaptı; dernekleri ziyaret edip vatandaşların derdini dinledi.
Başkan’ın Foça günlüğü
Haberler / Yerel Yönetimler
24 Şubat 2013 Pazar 09:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İZMİR- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ile birlikte gerçekleştirdiği 5 saatlik ilçe turunda etkinlikten etkinliğe koştu.

Başkan Kocaoğlu’nun turistik ilçedeki ilk durağı, Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi oldu. Foçalı bayanların açtığı ve su kabaklarından yapılan gece lambalarının etkileyici görünümüyle renk bulan serginin kurdelasını kesen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, daha sonra Foçalı hayvanseverlerle buluştu. Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve Foça Hayvanlara Yardım Derneği  Başkanı Prof. Dr. Huriye Kuruoğlu ile birlikte hizmet binasının açılışını gerçekleştiren Başkan Aziz Kocaoğlu,  burada ameliyat edilerek bacağına platin takılan bir kediyi de kucağına alıp sevdi. Dernek yönetimi tarafından katkılarından dolayı teşekkür plaketi sunulan Başkan Kocaoğlu, ilk başlarda “bir heves” olarak sahiplenilen yavru hayvanların biraz büyüdükten sonra sokağa bırakıldığına dikkat çekerek vatandaşları daha duyarlı olmaya çağırdı.

Kocaoğlu ve Demirağ, bu açılışın ardından Foça Merkez Su Ürünleri Kooperatifi’nde balıkçılarla sohbet etti.

 35. İtfaiye Grubu Bağarası’na

Başkan Kocaoğlu’nun bir sonraki durağı, Bağarası İtfaiye Grubu oldu. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na tahsis edilen tesisin açılışını gerçekleştiren Başkan Aziz Kocaoğlu, hem vatandaşların hem de itfaiye personelinin can ve mal güvenliğini korumak amacıyla itfaiye yatırımlarına çok önem verdiklerini hatırlattı. Önümüzdeki aylarda Seyrek’te de bir itfaiye binası hizmete açacaklarını müjdeleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı “Bağarası ile birlikte İzmir’in muhtelif bölgelerinde 35 adet itfaiye grubumuz oldu. Dünya Bankası Uluslararası Finans Kuruluşu (IFC) ile yaptığımız kredi sözleşmesi kapsamında kullanacağımız krediyle, 2013 yılı içinde 114 yeni itfaiye aracı almayı planlıyoruz. Herhangi bir acil durumda, afet durumunda daha hızlı ve planlı müdahale şansı bulacağız” şeklinde konuştu.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ da, verdiği destekler için Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na teşekkür ederek özetle şunları söyledi: “Büyükşehir sınırlarına bağlandıktan sonraki süreçte şunu gözlemledim: İzmir Büyükşehir Belediyesi çizdiği vizyon ve misyon ile Türkiye’de pek çok belediyeye örnek olacak nitelikte. Yol, kaldırım tabii yapılır, ama Büyükşehir Belediyesi akla gelmeyecek birçok sosyal projeyi hayata geçirdi. Örnek olacak hizmetler gerçekleştirdi. Bundan dolayı da Başkan Aziz Kocaoğlu, uluslararası alanda ‘ayın belediye başkanı’ ödülünü kazandı. Bu çok önemli.”

 Dert de dinledi şarkı da…

Bağarası’nda kahve ziyaretleri de gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, burada vatandaşların sorunlarını dinleyip not aldı. Ardından da Alevi Kültür Dernekleri Foça-Bağarası Şubesi’ni ziyaret ederek dernek üyeleriyle bir araya geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, son olarak Bağarası’nda Foça Belediyesi tarafından yenilenen “Halim Foçalı Salonu”nun açılışını gerçekleştirdi. Foçalı hayırsever işadamı M.Halim Foçalı’nın eşi Güler Foçalı ve Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ile birlikte gerçekleştirilen açılışın ardından Foça Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu bir konser verdi. Gökhan Demirağ, ilçeye yaptığı yatırımlardan dolayı Halim Foçalı’yı şükranla andıklarını söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası