Ege Postası
Geri

Başkanını bekleyen İYİ Parti İzmir'de flaş gelişme

İYİ Parti Genel Merkezi tarafından istifaları istenen il başkanlarının yerine 78 ilde yeni atama yapılmasına karşın İzmir’de yeni il başkanının kim olacağı henüz netleşmedi. Genel merkez tarafından teşkilat mensuplarının görüşlerini de almak üzere gönderilen heyetin adı il başkanlığı için geçen isimlerin yanı sıra MHP’den geçmişte İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterilen Murat Taşer ile de görüştüğü kaydedildi. İstifa eden İl Başkanı Koray Ükünç'ün ise görev istemediği öğrenildi. İYİ Parti'de flaş gelişme... Ükünç görev istemedi
Başkanını bekleyen İYİ Parti İzmir'de flaş gelişme
Haberler / Yerel Politika
9 Ekim 2018 Salı 15:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın imzalı bir yazıyla, teşkilatta revizyon için istifaları istenen il başkanlarından, İzmir İl Başkanı Koray Ükünç'ün yerine, bir ay geçmesine karşın atama yapılmadı. Ükünç'ün yerine kimin geleceği henüz netlik kazanmazken, İzmir'e gelen genel merkez heyeti, ajandalarındaki isimlerin yanı sıra, MHP'nin geçmiş dönemde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı da olan, daha sonra geçen yılın ekiminde partisiyle yollarını ayıran Murat Taşer ile de görüştüğü öne sürüldü. 

İYİ Parti İzmir İl Başkanının kim olacağı merakla beklenirken, geçtiğimiz gün il başkanlığına gelerek teşkilat mensuplarıyla görüşmeler yapan İYİ Parti Genel Merkez heyetinin kararını yarın vermesi bekleniyor.

KIRKPINAR, DÖNERTAŞ, ÜRETMEN İLE GÖRÜŞÜLDÜ

Yönetimiyle birlikte istifa eden İYİ Parti İzmir İl Eski Başkanı Koray Ükünç’ün görevi tekrar istemediğini genel merkez yöneticilerine ilettiği belirtilirken; genel merkezden gelen heyetin adı il başkanlığı için geçen Hüsmen Kırkpınar, İbrahim Dönertaş, Cengiz Üretmen ile görüştüğü kaydedildi. Kulislere yansıyan bilgilere göre İYİ Parti heyeti, bu isimlerin dışında aralarında eski milletvekillerinin de bulunduğu, parti üyesi olmayan bazı isimlerle de görüşme yaptı. 

TAŞER İLE İL BİNASI DIŞINDA GÖRÜŞME

Heyetin görüştüğü bu isimler arasında, MHP’nin 2014 seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan, 2017 Ekim'inde MHP'den istifa eden, İYİ Parti'nin kuruluş aşamasında yakın durmasına karşın daha sonra parti oluşumunun dışında kalan Murat Taşer’in de yer aldığı belirtildi. Heyet, Taşer ile il binası dışında görüştü. Heyetin teşkilat mensuplarının ismini verdiği kişiler arasında yer alan eski belediye başkanlarından Ali İhsan Ülker ile de görüştüğü kaydedildi. Ülker’in heyete il başkanlığı görevini düşünmediği şeklinde görüş belirttiği ifade edildi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası