Ege Postası
Geri

Basmane Çukuru'nun satışına ilk itiraz!

İZMİR'in Basmane Semti'nde "Utanç çukuru" olarak bilinen, kentin en değerli parsellerinden olan 35 bin metrekarelik arsanın satışına ilk itiraz, proje sahibi olan Güç Yapı'dan geldi. Güç Yapı A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Zorlu, satışa itiraz ettiklerini söyledi.
Basmane Çukuru'nun satışına ilk itiraz!
Haberler / İzmir
20 Ocak 2016 Çarşamba 15:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) daha önce 117 ve 90 milyon dolar tahmini bedellerle yaptığı iki ihalede taliplisi çıkmadığı için satılamayan, İzmir kamuoyunun yıllardır 'utanç çukuru' olarak bildiği Basmane'deki Ege Dünya Ticaret Merkezi ve İktisadi Bütünlüğü için üçüncü kez yapılan ihaleyi 80 milyon dolarlık tek teklifle Livamine Madencilik aldı. İzmir'in en değerli parseli olarak bilinen 35 bin metrekarelik arsanın satışına ilk itiraz, proje sahibi olan Güç Yapı'dan geldi. Güç Yapı A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Zorlu, yaptığı yazılı açıklama da ihaleye yasal olarak itiraz ettiklerini vurgulayarak, şunları söyledi: 

"20 YILLIK ÇUKUR AYIBI BİTİYOR" HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!!!

"TMSF tarafından ticari ve iktisadi bütünlük olarak değerlendirilen hakların satışı ile ilgili ihaleye, kurum nezdinde kanuni haklarımız saklı kalmak üzere gerekli itirazlar yapılmıştır. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Güç Yapı A.Ş. ve EGYO A.Ş.'nin imzaladığı sözleşmede, Güç Yapı A.Ş.'nin pilot firma olması nedeniyle Güç Yapı A.Ş.'nin içinde bulunmadığı bir satış geçerli olamaz." (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası