Kapılar Dayanışma Evi'nin bahçesinde altı hafta boyunca her cumartesi günü gönüllü eğitmenlerle birlikte, yaratıcı drama, turna kuşu, çamur, çocuk hakları ve müzik atölyeleri yapılacak. İlk toplantıya Suriyeli ve Türkiyeli, yaşları 7-12 arasında olan 40 çocuk katıldı.
Konak Kent Konseyi Çocuk Hakları Çalışma Grubu Koordinatörü Çocuk Gelişimi ve Eğitim Uzmanı Sevgi Koşaner, İzmir'deki mülteci çocukların büyük bir kısmının eğitimden yararlanamadığını belirterek "Dil probleminden kaynaklı beraber yaşama kültürü oluşamamış durumda. Birbirlerinin dilini bilmedikleri için zaman zaman saldırgan davranışlar yaşanabiliyor. Bu etkinliği düzenlemekteki birinci amacımız beraber yaşama kültürünü oluşturmak. Bunun için de dili öğrenmeye destekleyecek, beraber kaynaşmalarını sağlayacak etkinliklerimiz olacak.
Öncelikli hedef eğitim vermek değil, beraber oyun oynayarak bir şeyler öğrenme ve uyumlanma, kaynaşma sürecine destek vermek" dedi. Konak Kent Konseyi Mülteci Meclisi Başkanı Mete Hüsünbeyi de şunları söyledi "Kentimizde resmi rakamlara göre yarısı çocuk olmak üzere 100 bine yakın kayıtlı Suriyeli yaşamakta. Yine okul çağındaki 22 bin çocuktan17 bin kadarı okula gidememekte. Kendi ülkelerinden buraya gelmiş bulunan bu çocuklar artık bizim de çocuklarımız. İçiçe bulundukları birçok sorunlardan biri de entegrasyon sorunu. Bu amaçla duyarlı kişi ve oluşumlarla Basmane Kapılar bölgesinde atölye çalışması başlattık. Amacımız bu tür çalışmaları yaygınlaştırmak"dedi. (DHA)