Ege Postası
Geri

Başsavcı: 2 bin 280 kişi dinlendi

7 bin kişinin dinlendiğine yönelik iddialarla ilgili açıklama yapan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, 2 bin 280 kişinin dinlendiğini açıkladı.
Başsavcı: 2 bin 280 kişi dinlendi
Haberler / Politika
25 Şubat 2014 Salı 14:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İSTANBUL - İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Salihoğlu, 7 bin kişinin dinlendiğine yönelik iddialarla ilgili açıklama yaptı.

Salihoğlu, dosya kapsamında doğrudan veya dolaylı yoldan telefonu dinlenen veya kayıt altına alınan kişi sayısının 2 bin 280 olduğunu belirtti.

Başsavcısı Salihoğlu, dinlenen kişiler arasında kamuoyu tarafından bilinen kişiler olduğunu, doğrudan veya dolaylı olarak telefonları dinlenen şahısların soruşturma konusuyla ilgili olmayan veya özel hayat kapsamındaki görüşmelerinin de dosyaya dahil edildiğini söyledi.

Salihoğlu, şu ifadeleri kullandı: "Yapılan ön incelemede herhangi bir silahlı terör eylemi ya da terör planlaması olmadığının görülmesine rağmen, 3 yıldan fazla bir süredir birçok kişi hakkında iletişimin denetlenmesi ve kayda alınması ile fiziki ve teknik takip kararları alındığı, bu kapsamda telefonların dinlendiği ve sinyal bilgilerin değerlendirildiği, ortam dinlemesi ve fiziki takip yapıldığı anlaşılmıştır.”

Başsavcı, soruşturma dosyasındaki kayıtlar hard disk ve diğer belgelerin incelenmek üzere Terörle Mücadele Müdürlüğü'ne teslim edildiğini, dinlenen kişilere ilişkin sayının artabileceğine dikkat çekti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası