Ege Postası
Geri

Baştuğ: Sağlıkta şiddete hayır

Kamu Hastaneleri Birliği Bursa Genel Sekreteri Op. Dr. Yavuz Baştuğ, “Bizler sağlık çalışanları olarak her an bir insanımızın hayatını kurtarıyor ya da kurtarmak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Hal böyle iken, insan hayatının...
Baştuğ: Sağlıkta şiddete hayır
Haberler / Güncel
17 Nisan 2013 Çarşamba 16:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kamu Hastaneleri Birliği Bursa Genel Sekreteri Op. Dr. Yavuz Baştuğ, “Bizler sağlık çalışanları olarak her an bir insanımızın hayatını kurtarıyor ya da kurtarmak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Hal böyle iken, insan hayatının kutsallığını odak noktasına oturtarak hareket eden sağlık çalışanlarımıza yapılan saldırıları anlamak ve anlamlandırmak imkansızdır.” dedi.

Geçtiğimiz yıl Gaziantep’te hastanede bıçaklanarak öldürülen Dr. Ersin Arslan için Bursa’da tören düzenlendi. Bursa Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ek Hizmet Binası Toplantı Salonu’ndaki anma töreninde konuşan Op. Dr. Yavuz Baştuğ, bir sağlık çalışanının hunharca katledilmesinin, sadece sağlıkçıları değil her anneyi, her babayı, her bireyi, vicdanı olan her insanı derinden etkilediğini belirtti.
Baştuğ, şöyle konuştu:

“Unutmayın, bir insanı öldüren bütün insanlığı öldürmüş gibidir. Bir insanı yaşatan da bütün insanlığı yaşatmış gibidir. Bizler sağlık çalışanları olarak, her an bir insanımızın hayatını kurtarıyor ya da kurtarmak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Hal böyle iken; insan hayatının kutsallığını odak noktasına oturtarak hareket eden sağlık çalışanlarımıza yapılan saldırıları anlamak ve anlamlandırmak imkansızdır.”

Sağlıkta şiddet vakalarının toplumsal vicdanı derinden yaraladığını belirten Baştuğ, “Başta bakanlığımız olmak üzere, özelde Kamu Hastaneleri Birliği olarak sağlıkta şiddeti önlemeye yönelik bir dizi çalışmalar içindeyiz. Layığı ile hizmet sunulması, sağlık çalışanlarının huzur ve sükunet içinde görevini sürdürmesi bizim temel anlayışımızdır. Seviyeli, ilkeli ve etik değerlere bağlı bir iletişim ve hizmet anlayışı bizim ana prensibimizdir. Bir kez daha şehit arkadaşımız Ersin Arslan’ı saygıyla anıyor, kendilerine Allah’tan rahmet ve sevdiklerine başsağlığı diliyoruz.” diye konuştu.

Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Rüstem Aşkın da şiddetin yok edilemeyeceğini, ancak en aza indirilebileceğini dile getirdi. Aşkın, hastanelerinde bu yönde çalışmaların sürdüğünü kaydetti.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası