Ege Postası
Geri

Batan Hint denizaltında 3 cesede ulaşıldı

Geçtiğimiz Çarşamba günü gece saatlerinde patlamalar sonrasında batan Hindistan deniz kuvvetlerine ait denizaltında haber alınamayan 18 mürettebattan 3’ünün cesedine ulaşıldı. Sualtı araştırma ekipleri ve dalgıçların iki gündür devam...
Batan Hint denizaltında 3 cesede ulaşıldı
Haberler / Dünya
16 Ağustos 2013 Cuma 12:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Geçtiğimiz Çarşamba günü gece saatlerinde patlamalar sonrasında batan Hindistan deniz kuvvetlerine ait denizaltında haber alınamayan 18 mürettebattan 3’ünün cesedine ulaşıldı.

Sualtı araştırma ekipleri ve dalgıçların iki gündür devam ettiği arama kurtarma çalışmalarına bugün de devam edildi. Hint deniz kuvvetleri sözcüsü Narendra Kumar, dalgıçların patlama sonrasında batan denizaltının kapılarını açmakta zorlandıklarını ve denizaltıda patlamanın büyük tahribat oluşturduğunu açıkladı.

Patlamaya neyin sebep olduğu hakkında hala açıklama yapılmazken, araştırmaların devam ettiği bildirildi. Patlama ile birlikte ulaşılamayan 18 denizcinin ailelerine haber verilirken, deniz kuvvetleri sözcüsü en kötü duruma hazır olunması gerektiğini bildirdi.

14 Ağustos Çarşamba gece saatlerinde meydana gelen patlama Mumbai şehrindeki deniz kuvvetlerine ait limanda adeta gündüzü yaşatmıştı. Patlama ve sonrasındaki yangın şehrin bir çok yerinden görülebilirken, patlama riskine karşın müdahale hemen yapılamamıştı.

INS Sindhuraksha adlı denizaltı 1986-2000 döneminde Rusya’dan alınmış ve 2010’da Rusya’da modernize edilerek tekrar Hindistan’a gelmişti. Patlama sırasında denizaltının tam teçhizatlı olarak füze ve torpidolarla yüklü olduğu bildirildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası