Ege Postası
Geri

Makarnaya mafya babalarının isiminin verilmesi İtalya'yı kızdırdı

İskandinavya ülkelerinde İtalyan mafya babalarının isimlerinin verildiği "Mafioso" ve "Al Capone" isimli pizzalar, Sicilya Anti-Mafya Komisyon Başkan yardımcısı Fabrizio Ferrandelli’nin tepkisine neden oldu.Sicilya Anti-Mafya Komisyon Başkan...
Makarnaya mafya babalarının isiminin verilmesi İtalya'yı kızdırdı
Haberler / Dünya
16 Ağustos 2013 Cuma 12:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İskandinavya ülkelerinde İtalyan mafya babalarının isimlerinin verildiği "Mafioso" ve "Al Capone" isimli pizzalar, Sicilya Anti-Mafya Komisyon Başkan yardımcısı Fabrizio Ferrandelli’nin tepkisine neden oldu.

Sicilya Anti-Mafya Komisyon Başkan yardımcısı Fabrizio Ferrandelli, tatilini Danimarka’nın Başkenti Kopanhag’da geçirirken, restoranlarda satılan pizzaların İtalyanca olarak mafya babalarının isimleri ile satılmasına çok sinirlenerek tepki gösterdi.

The Guardian gazetesine açıklama yapan Ferrandelli, kolay yoldan para kazanmak için Sicilya bölgesini mafya ile özdeştirerek pizza üzerinden yapılan reklamı suça teşvik olarak nitelendirdi. İtalyan Dışişleri Bakanlığı'nı da göreve çağıran Ferrandelli, "Yurt dışında pizzalara verilen mafya isimleri hoş gözükse de, İtalya’da büyük öfkeye neden oluyor’’ şeklinde konuştu.

Daha öncede mafya tarafından öldürülen İtalyan savcı "Giovanni Falcone"nin isminin Viyana’da lüks kafeteryalarda satılan sandviçlere verildiğini hatırlatan Ferrandelli, İtalya halkının tepkisi sonucunda sandviçlerin isimlerinin değiştirildiğini belirtti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası