Ege Postası
Geri

Batı Sumatra Valisi’nden Türk işadamlarına işbirliği daveti

Bursa'yı ziyaret eden Endonezya Batı Sumatra Eyalet Valisi Prof. Dr. Irwan Prayıtno, Türk işadamlarını ülkesine davet etti. Prayıtno, PASİAD Endonezya Derneği ile Batı Sumatra Adası'nda bir Türk koleji açma çalışması olduğunu söyledi....
Batı Sumatra Valisi’nden Türk işadamlarına işbirliği daveti
Haberler / Güncel
22 Nisan 2013 Pazartesi 13:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bursa'yı ziyaret eden Endonezya Batı Sumatra Eyalet Valisi Prof. Dr. Irwan Prayıtno, Türk işadamlarını ülkesine davet etti. Prayıtno, PASİAD Endonezya Derneği ile Batı Sumatra Adası'nda bir Türk koleji açma çalışması olduğunu söyledi.

        Prof. Dr. Irwan Prayıtno, belediye başkanları ve işadamlarının da bulunduğu bir heyetle Bursa Girişimci İşadamları Derneği’ni (BUGİAD) ziyaret etti.

        Ziyarette konuşan BUGİAD Yönetim Kurulu üyesi Fethullah Özkara, "BUGİAD üyelerinin ticaretlerini geliştirmeye çalışan, onlara kurumsal desteklerde bulunan bir işadamları derneği. Üyesi olduğumuz MARİFED’in bağlı olduğu TUSKON’un dünya ticaret köprüleriyle dünyanın pek çok yerinden işadamları ülkemize geliyor ve üyelerimizle buluşuyor. Globalleşen dünyada işadamlarının farklı ülkelere daha çok ziyaret yapmaları gerekiyor. Bu ziyaretle Bursa ve Sumatra arasında ticari faaliyetlerin artması ve yeni ikili iş birlikteliklerinin doğmasını arzuluyoruz.”

        Batı Sumatra Eyalet Valisi Prof. Dr. Irwan Prayıtno ise kardeş ve Müslüman iki ülke olan Türkiye ile Endonezya arasındaki ilişkilerin bu ziyaretle daha çok gelişmesini umduklarını söyledi. Vali Prayıtno, “İki ülke arasındaki iyi ilişkilerin göstergesi olarak Pasifik'te faaliyet gösteren PASİAD Endonezya Derneği ile Batı Sumatra adasında şu anda bir Türk koleji açma çalışması var. Bu ziyaretle de Bursa’nın ticari yapısını öğrenmek, iki ülke arasında karşılıklı faydalar sağlamak amacımız var." diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası