Ege Postası
Geri

“Batırdığı müteahhitlerin hesabını versin”

AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık, 17 Aralık’ta yapılan operasyonun hukuki değil siyasi olduğun ve hükümetin hedef alındığını iddia etti. Aşlık, eğer operasyon siyasi olmasaydı, başsavcının bundan haberi olurdu” dedi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın istifasını da değerlendiren Aşlık, “Bayraktarın yaptığı siyasi etiğe sığmaz. ‘Başbakan da istifa etsin’ diyeceğine TOKİ’de batırdığı müteahhitlerin hesabını versin. Birçok aileyi mağdur etti” dedi.
“Batırdığı müteahhitlerin hesabını versin”
Haberler / Yerel Politika
2 Ocak 2014 Perşembe 18:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Onur Çakır/HABER SERVİSİ: AK Parti’nin hukukçu milletvekillerinden Ali Aşlık, son günlerde yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. 17 Aralık’ta yapılan operasyonun siyasi olduğun savunun AK Partili Aşlık, “Operasyon siyasi olmasaydı Başsavcının haberi olurdu. Başsavcının haberi olmadığı operasyonun hukuki değil siyasi olduğunu, işi bilen herkes bilir, böyle değerlendirir. Ayrıca operasyonda birbirine bağlı olmayan konuların tek bir boyut haline getirmesi de bunun siyasi olduğun diğer bir göstergesidir” dedi.

HALKA ANLATACAĞIZ

Yaşananlar sonucunda 3 bakanın istifa ettiğini hatırlatan Aşlık, sözlerine şöyle devam etti:

“Bunun siyasi bir olay olduğun vatandaşa doğru anlatamazsak onun da bir sonucu olur. AK Parti de hiç bir yolsuzluğa, şaibeye bulaşmamız on binlerce arkadaşımız var. Bunun siyasi bir operasyon olduğun biliyoruz.

İzmir’de 5 yıl il başkanlığı yaptım. Hiçbir yanlışı arkasında olmadık. Hangi yanlışı önümüze getirdiler de ört bas etti? Asıl yanlışı yapan istihbarat örgütleri ile işbirliği yapanlar. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu 300 yılla yargılanıyor. ‘Hükümet yaptırıyor’ dediler. Şimdi gelmişler bize laf söylüyorlar. 300 yılla yargılanan kişi aday göstereceksiniz sonra bizi mi eleştireceksini? Öyle bir şey yok. Fırsatını bulsalar Başbakanı evden alacaklar. Muhalefet önce eteğindeki taşları döksün. ondan sonra Başbakanımızı eleştirsinler. Yargılanan kişileri meclise taşıdılar. Bunların hiçbirini yapmamış olsalardı bize söz söylemeye hakları olurdu. Ancak partimize yönelik tuzakları bozacağız”

BATIRDIKLARININ HESABINI VERSİN

Aşlık, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda istifa ettiğini açıklayan ve “Başbakan da istifa etsin” diyen Erdoğan Bayraktar’ı sert sözlerle eleştirdi. Aşlık, “Bayraktarın yaptığı siyasi etiğe sığmaz. ‘Başbakan da istifa etsin’ diyeceğine TOKİ’de batırdığı müteahhitlerin hesabını versin. Birçok aileyi mağdur etti. Onların da hesabını versin. Bakanlık kalıcı değil” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası