Ege Postası
Geri

Batman'da sema mukabelesi ve tasavvuf müziği konseri

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’ne bağlı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu, Batman'da tasavvuf müziği konserleri ve sema mukabelesi düzenledi. Ayrıca, yörede yanık sesiyle Kürtçe kasideler okuyan meşhur...
Batman'da sema mukabelesi ve tasavvuf müziği konseri
Haberler / Güncel
3 Ağustos 2013 Cumartesi 00:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’ne bağlı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu, Batman'da tasavvuf müziği konserleri ve sema mukabelesi düzenledi. Ayrıca, yörede yanık sesiyle Kürtçe kasideler okuyan meşhur H. Hafız Menduh Erden Kürtçe kasideler okudu.

Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından Batman'da ilk kez düzenlenen tasavvuf konserlerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Programa Süryani, Yezidi ve Ermeni dernek temsilcileri de katıldı. Kültür Bakanlığı İdari ve Mali İşler Başkanı Nezir Yıldırım, konuklardan bazılarına Kur'an-ı Kerim hediye etti.

Yörede yanık sesiyle Kürtçe kasideler okuyan meşhur H. Hafız Menduh Erden'in okuduğu Kürtçe kasidelerin ardından, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’ne bağlı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu, birbirinden güzel eserler seslendirdi. Daha sonra sahneye çıkan semazenler gösterileriyle Batmanlılardan büyük ilgi gördü.

Programı izleyen İl Müftüsü Hasan çağlar, "Mübarek Ramazan ayının böyle mübarek bir gecesinde, Kadir Gecesi arifesinde böyle dini bir programın hazırlanması faydalı oldu. Ramazan ayına yakışır bir program. Bazıları Ramazan eğlencesi diye program hazırlıyor. Ramazan eğlence ayı değil, insanları gaflete daldıran eğlencelerle değil, insana huzur veren, maneviyat güçlendiren, kalpleri fetheden programlara ihtiyaç var. Batman Kültür Turizm İl Müdürlüğü'nün hazırlamış olduğu program, Ramazan ayına yakışır program ve Ramazan gecesini ihya mahiyetini taşıyan bir program oldu. Kürtçe, Türkçe ve Arapça ilahiler, kasideler kalplerimizi fethetti. Özellikle Kürtçe kasideler ve sonraki sema programları bizi ve insanımızı mutlu etti. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nü, böyle bir program hazırladığı için tebrik ediyoruz." dedi.

Batman İl Kültür ve Turizm Müdürü İhsan Arslanlı ise rahmet, mağfiret ayı olan Ramazan ayında Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın etkinliklerinin, Batman'da gösterilen sema ve konser ekibi ile devam ettiğini belirtti. Arslanlı, "Biz de programa Hafız Memduh'u ekledik. Programda söz konusu Mevlana'dır. Sema gösterisidir. Mevlana aramızda hoşgörü sembolüdür. Mezopotamya'nın renkleri çoktur. Mezopotamya'nın fistanında desenler vardır. Desenleri buluşturduk, renkleri yan yana getirdik. Aynı tabaktan yemek yedik, aynı kaptan su içtik. Bu manzaraları bundan sonra tekrarlayacağız. Çözüm süreci her alanda, her kurumda gelişim gösterdiği gibi bakanlığımızda da çok önemsenen bir husustur. Bu da belki başlangıcıdır. Bu programı bundan sonra yapacağımız etkinliklerin başlangıcı olarak kabul edebiliriz." diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası