Ege Postası
Geri

Batur'dan Gökçek'e: Ağzı olan konuşuyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Narlıdere Belediyesi’nin ortaklaşa yaptığı Narlıdere’deki Yaşar Kemal Kültür Sanat Vadisi Rekreasyon Alanı’nın çimlendirilmeyip yeşile boyandığı iddiasına Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur’dan sert yanıt geldi. Batur Gökçek’e öyle bir yanıt verdi ki…
Batur'dan Gökçek'e: Ağzı olan konuşuyor
Haberler / Yerel Yönetimler
18 Ekim 2016 Salı 12:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla 4 Kasım’da açılacak Narlıdere’deki Yaşar Kemal Kültür Sanat Vadisi Rekreasyon Alanı’nın yeşile boyandığını iddia eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur’dan yanıt gecikmedi. “Melih Gökçek kendi işine baksın” diyen Batur, kullanılan yöntemin boyama değil, hydroseeding olduğunu söyledi.

Narlıdere'de rekreasyon alanının yamaçları yeşile boyandı 17 YILLIK BAŞKANIM, BOYAMAYA İHTİYACIM YOK

Gökçek'in, Narlıdere'deki çalışmayı kastedip CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na  hitaben, “Sayın KK müsaade ederseniz CHP Genel Merkezi’nin etrafını yeşile boyayacağız. Yeşilin tonu için kataloğu ne zaman göndereyim” diye mesaj göndermesinin ardından, Egepostası’na konuşan Başkan Batur, bölgedeki çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Batur, "Çim yapılamayacak, çim çıkması çok zor şartlardaki alanlarda kaplama yapılmalı. Benim boyamaya da ihtiyacım yok. 17 senelik belediye başkanıyım. Ne boyayla uğraşırım, ne de başka bir şeyle. Ayrıca onun adı boya değil hydroseeding. Altına güzelce makinalarla tohumlama yapılır. Düz ovada yeşillendirme yapmıyoruz. O bölgede eğim 87 derece. Önce tohumlama yaptık, üstüne kafes tel geçirdik. Çünkü altı amfitiyatro. Düşme, kayma olmasın diye. Onun üstüne de bu malzemeyi serdik. Şimdi geçici olarak seriyoruz bunu. Sonra oradaki çim çıkacak, bu malzeme kendiliğinden kalkmış olacak. Bunu bilmeleri lazım” dedi.

AĞZI OLAN KONUŞUYOR

Başkan Batur, İzmir’in en güzel eserlerinden birini ortaya çıkardıklarını da vurgularken, Gökçek’i sert dille eleştirdi, “Ağzı olan herkes konuşuyor. Boyaymış, bilmem neymiş. Boyaya ihtiyacımız mı va? Oradaki esere baksınlar. İzmir’in en güzel eserlerinden biri oldu. Ona baksınlar. Melih Gökçek kendi işine baksın” diye konuştu.

BU YÖNTEMİ AK PARTİLİ BELEDİYELERDE UYGULUYOR

Başkan Batur, AK Partili Karabük, Mamak ve Düzce Belediyeleri'nin de kentlerinde bu uygulakamarı yaptıklarını belirterek, "Zaten bu belediyelerin internet sitelerine girerseniz 'Türkiye’de ilk defa bu uygulamayı yaptık' diye övündüklerini de göreceksiniz. Ayrıca bunu Karayolları'nın da uyguladığını görüyoruz" dedi

Hydroseeding Nedir'

Hydroseeding yöntemi, günümüzde kullanılan en etkili çim ekme yöntemidir. Bu sistemde; geleneksel yöntemde olduğu gibi tohumlama ve sulama ayrı ayrı yapılmaz ya da tohumlar el yordamıyla ekilmez. 

Hydroseeding, tohum, gübre, malç ve yapıştırıcı gibi malzemelerin su ile birlikte bir makine tankı içerisinde karıştırılması ile oluşan malzemenin hortumla ince bir tabaka olarak toprak yüzeyine püskürtülmesi yolu ile yapılmaktadır. Makine içinde hazırlanmış homojen karışım toprak üzerine püskürtüldüğünde tohumun filizlenmesi ve gelişimi için gerekli ortamı sağladığından çimlenme hızlı ve kaliteli olur.  

Hydroseeding, spreyleme yöntemi ile çim çıkarma tekniğidir. Amerika'da 1954 yılından beri kullanılan bu metot, diğer çim ekme yöntemlerine göre bir çok avantaj sağlar. Eğimli yerlerde tohumun tutulmasını sağlar, toprağın üst yüzeyini örterek rüzgar ve su erozyonuna karşı koruyucu bir örtü oluşturur.  

Hydroseeding, yabancı maddeler kullanmaksızın doğayı kendi içinde tekrar yapılandırma temeline dayanan sistemdir.

Hydroseeding  (sulu tohumlama)  içinde suyla beraber tohumun, tohum yatağı vazifesi gören selüloz ve veya odun malch’ın, doğaya zarar vermeyen organik yapıştırıcılarla sıvı ya da suda eriyen granül haldeki çim başlangıç gübresinin bir arada karıştırılıp hydromulcher ile püskürtülmesi şeklinde uygulanan bir tohumlama yöntemidir. Hydroseeding geleneksel yöntem olan kuru tohumlamaya karşı birçok avantajının yanında tohumun daha çabuk çimlenmesine ve toprak erozyonunun engellenmesine de olanak sağlayan bir tohumlama yöntemidir. Bu yöntemin ayrıca hazır rulo çime göre olan çok uygun maliyetinin yanında daha birçok avantajları da mevcuttur.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası