Ege Postası
Geri

Bayındır Zeytinova Barajı'ndan su salındı

İZMİR'in Bayındır İlçesi'nde 36 milyon metreküp su depolama kapasitesine sahip Zeytinova Barajı'nda su bırakma işlemi gerçekleştirildi. Doluluk oranı arttığında çiftçilerin sulama yapabilmesi için borulu sisteme geçilecek.
Bayındır Zeytinova Barajı'ndan su salındı
Haberler / Yerel Yönetimler
11 Temmuz 2014 Cuma 16:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-Çiftçiler için büyük öneme sahip olan Zeytinova Barajı'ndan su bırakma törenine DSİ 2. Bölge Müdürü Hayati Çelenk, İlçe Kaymakamı Mehmet Makas, AK Parti İlçe Başkanı Uğur Demirezen, eski Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş, eski Zeytinova Belediye Başkanı Ali Doğu, İlçe Tarım Müdürü Vehbi Çapak, Bayındır Çiftçi Malları Koruma Başkanı Bahaeddin Korkulu, muhtarlar, barajda çalışanlar ve köy halkı katıldı. Suyu bırakmak için baraj kapaklarının açılış düğmesine DSİ 2. Bölge Müdürü Hayati Çelenk, İlçe Kaymakamı Mehmet Makas ve AK Parti İlçe Başkanı Uğur Demirezen bastı. 5.5 milyon metreküp dolu olan barajdan, suyun 1 ay salınacağı belirtildi. 36 milyon metreküp su depolama kapasitesine sahip Zeytinova Barajı'nın doluluk oranı arttığında çiftçilerin sulama yapabilmesi için borulu sisteme geçilecek. 
AK Parti İlçe Başkanı Uğur Demirezen, "Çiftçilerimiz için hayal olan Zeytinova Barajı ile daha düşük maliyet sağlanacak. Büyük elektrik paraları tarih olacak. Kısa zaman içinde Ergenli Barajımızın da yapımı başlayacak. Hedefimiz Zeytinova Barajı, Ergenli Barajı ve Uladı Barajı ile bölgedeki tarımsal sulama sıkıntılarına son vermek. Barajın yapımı ile ilgili hükümetimizin tüm birimlerine, başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu'na, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski bakanımız Binali Yıldırım'a, AK Parti ilçe eski başkanımız Veysel Bakıcıol ve geçmiş dönem Belediye Başkanımız Mehmet Kertiş'e teşekkürü bir borç bilirim" dedi. Barajın sulama amaçlı olduğu belirtilerek, Bayındır İlçesi'ne bağlı; Doyranlı, Derebaşı, Pınarlı, Yakacık ve Buruncuk köyleri ile Zeytinova Beldesi'nde toplam 3009 hektar tarım arazisini sulayacağı bildirildi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası