Ege Postası
Geri

Bayraklı Belediyesi Meclis toplantısında gerginlik

Bayraklı'da gündem İzmir Barosu tarafından işletilen, mülkiyeti belediyeye ait kafeterya oldu. Baronun kullanım hakkının uzatılmasına ilişkin Başkan Serdar Sandal'a yetki verilmesini öngören önerge, mecliste AK Parti ve CHP gruplarını karşı karşıya getirdi.
Bayraklı Belediyesi Meclis toplantısında gerginlik
Haberler / Yerel Yönetimler
6 Eylül 2023 Çarşamba 18:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ALİ ÇATALBAŞ-EGEPOSTASI- Meclisin ilk oturumunda Bayraklı Belediyesi Personel Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin 3 yıl süre ile Levent Ölçer’e yetki istemesi tartışmalara neden olmuştu. AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, yerel seçime kısa süre kalırken, 3 yıllık yetki isteğinin yanlış olduğunu belirtmişti.  

3 YILLIK YETKİDE GERİ ADIM

İlk meclis toplantısında tartışmalara neden Bayraklı Belediyesi’ne ait olan Bayraklı Belediyesi Personel Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ne 3 yıl süre ile Levent Ölçer’in tüm genel kurul toplantılarında Bayraklı Belediyesi’nin tüzel kişiliğini temsil etmeye yetkilendirilmesi ile ilgili maddede geri adım atıldığı görüldü. Hukuk Komisyonu’nun 3 yıllık yetkiyi 1 yıla düşürdüğü görüldü.

AK PARTİ'DEN OYLAMA TALEBİ

AK Parti Grubu ise önergenin Kent Konseyi Komisyonuna da gönderilmesini talep etti. CHP grubu, sözleşme tarihinin Eylül 14'ünde dolacağını anlatarak, 2 komisyonda görüşülmesinin yeterli olacağını dile getirdi. AK Parti Grubu, tekliflerinin reddedilmesi üzerine oylama istedi. Önergenin 2 komisyondan fazla komisyona gönderilmesi talebi mecliste oylanarak reddedildi. 

AK PARTİLİ AKTAŞ: "5 KOMİSYONDA KONUŞULSA NE OLUR?"

AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Aktaş, kafeteryanın geçmişine ilişkin bilgi vererek, "Naz kafe tahsis edildi ve alkol ruhsatı verildi. İlk verdiğiniz sözleşme ile bugünkü işlevi farklı. Buradaki uzatma yılı 3 yıl, belediye başkanının süresi 6 ay sonra doluyor, belki bir sonraki belediye başkanı burayı vatandaşın kullanmasını isteyecek. Kendi bünyesine almak isteyecek. Neden 3 yıl uzatıyorsunuz, 1 yıl uzatın, 6 ay sonra gelecek belediye başkanı karar versin. Hiç alakası olmayan konuları 50 tane komisyona gönderdiniz. Bunu neden tek komisyona gönderiyorsunuz, 2 komisyona gönderiyorsunuz, 5 komisyonda konuşulsa ne olur. Burada bir şey mi var! Daha önce kafe olarak verdiniz, şu anda restoran oldu. Komisyonlar gitsin, incelesin. Yarın toplayın komisyonları, çıksın kararı. Bir konunun birden fazla komisyonda incelenmesinde sorun ne, farklı fikir verir" dedi.

CHP'Lİ APAYDIN: "2 KOMİSYONDA DA AK PARTİLİ ÜYELER VAR"

Aktaş'a yanıt veren CHP'li Meclis Üyesi Şentürk Apaydın, "Baro kamu yararına olan bir dernek. Bu konu o zaman tartışıldı. Herkes gidiyor o kafeye, halka açık bir yer. Siz de gidin. Yetki 1 yıla düşürülebilir ama bu başkanın yetkisinde. Ben burada art niyet arıyorum. Bizim grup kararımızda 2 komisyon yeterlidir. Grup kararı geçerliydi. Zaten 2 komisyonda tartışılacak, o 2 komisyonda da AK Partili üyeler var. Komisyonlardaki arkadaşlarınıza güvenmiyor musunuz? İlla bu komisyon olacak diye diretmenizi de anlayamıyorum" ifadelerini kullandı. 

AK PARTİLİ HIZAL: "İPEK KUL KARŞI ÇIKTI, YAZDINIZ MI?"

AK Partili Özgür Hızal ise, Başkanvekili irfan Önal'ın "2 komisyona için grup kararı var" sözlerine tepki göstererek, "Hiçbir meclis üyemize ders verme durumunda değiliz, doğruların yapılması için uyarımızı yapacağız. Meclis grup kararları doğrultusunda karar alma yeri değildir, o parti içi meseledir. Bir Grup Başkanvekili çıkıp bunu söylemez. Usulün ne olduğunu kendisine göstermek istiyorum. Başkanın yetkisindeyse neden meclise getiriyorsunuz. Ayın 14'ünde sona erecek sözleşmeyi, 3 gün önce meclise getiriyorsunuz, kim engelledi sizi. Bu önergenin ilk mecliste ya da bir önceki mecliste gelmesi gerekiyordu, neden gelmedi! Bayraklı Belediyesi'nin geldiği nokta. Kent konseyine gitsin mi gitmesin mi, tartıştığımız konu bu! Bu doğru bir yaklaşım değil. Burası panayır değil, meclis. Her sözümüz delil niteliğindedir, tutanağa geçiyor. Biz oy sayımı talep ediyoruz, başkanvekili olarak siz yapıyorsunuz, sayımı divan yapacak. CHP'li İpek Kul karşı çıktı, onun hayır dediğini yazdınız mı, hayır. Sayım yapılmadı. Bu da doğru bir yaklaşım değil. 4,5 yılda usulü öğrenemediniz mi" açıklamasında bulundu. 

ÖNAL: ÖĞRENEMEDİĞİMİ NEREDEN ÇIKARTIYORSUN!

Başkanvekili İrfan Önal, AK Partili Hızal'ın eleştirileri üzerine, "Öğrenmediğimi nereden çıkartıyorsun" diye sordu. 

HIZAL: SANDAL YENİ DANIŞMANINA NEYİ DANIŞACAK?

Hızal ise Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal'ın görev süresinin bitimine 6 ay kala kendine Danışman atadığını söyleyerek, "Öğrenmiş olsaydın grup kararı diyerek meclise saygısızlık yapmazdın. Son zamanlarda Bayraklı'da ilginç şeyler konuşuluyor. Seçime kalmış 6 ay, bürokraside değişim, hayatın doğal akışına uygun görünmüyor. Kendine danışman atıyor belediye başkanı, kongreden çıkılmış, neyi danışacak Sayın Başkan! Serdar Sandal'ın burada 'ben 7 ayda bu arkadaşa bunu danışacağım' demesini beklerim. Çok ilginç" diye konuştu. 

ÖNAL: ALKOLLÜ OLMASI MI SİZİ RAHATSIZ ETTİ?

Eleştirilere yanıt veren Başkanvekili İrfan Önal, Hızal'a danışman atamasıyla ilgili elinde yazı olup olmadığını sorarak, "Özgür Bey, konu o kadar bağlamında koparılıyor ki; bu niyet okumalar üzerinden gidersek siyaset yapacağımız çok şey var. Buranın alkollü yere dönmesi mi, sizden olmayanların orada olması mı rahatsız etti sizi. Bu konu Plan Bütçe ve Hukuk Komisyonuna havale edildi. 2 komisyonda da AK Partili meclis üyeleri var. Grup Başkanvekili tüm komisyonlara katılabiliyor. Konuları değerlendirir, şerh düşerler" dedi. 

Önal, "Size iyi niyetle izah ediyorum. Ayın 14'ünde süresi dolacağı için 2 komisyona gönderelim, 2 komisyonda da AK Partili arkadaşlar var. Sizin her dediğiniz olmak zorunda değil ki... Süre açısından dememize rağmen, alakasız yerlere çektiniz. Kendi grubumuzda da katılmayanlar olabilir, komisyonlara gidecek, değerlendirilecek.  Bir aciliyeti olmasa 3 değil 5 komisyona da göndeririz. 14 Eylül'de süresi doluyor. Sapla samanı karıştırmaya gerek yok, grup mu yapmayacağız." dedi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası